اجرای ۵۰ برنامه فرهنگی طی روز شعر و ادب فارسی در آذربایجان‌شرقی

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: همزمان با برگزاری همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار در تبریز، ۵۰ برنامه فرهنگی و هنری در شهرهای دیگر استان نیز اجرا می‌شود.

به گزارش عصر آزادی آنلاین، سیدقاسم ناظمی روز دوشنبه در نشست خبری «همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار» با خبرنگاران در مقبره الشعرای تبریز اظهار کرد: برگزاری کارگاه‌های تولید آثار هنری، محفل ادبی، جلسات شعرخوانی، جلسات معرفی، رونمایی و نقد کتاب، شهریارپژوهی و رونمایی از آثار هنری مرتبط با استاد شهریار از برنامه‌های جنبی این همایش است.

ناظمی برگزاری وبینارهای غیرحضوری مرتبط با شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در برخی مراکز علمی و دانشگاهی را از دیگر برنامه‌های این مناسبت اعلام کرد و افزود: روز ۲۶ شهریور برنامه جامعی با رویکرد ترویجی فرهنگی در محوطه سنگ‌فرش مقبره الشعرا برگزار می‌شود و روز ۲۷ همین ماه نیز مقبره استاد شهریار به نمایندگی از بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب و عارف آرمیده در مقبرالشعرا که تنها قبرستان ادبی جهان است، گلباران می‌شود.

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بیان کرد: برنامه‌های این روز به علت محدودیت‌های کرونا در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت محدود برگزار می‌شود و عمدتا تلاش می‌شود در بزرگداشت این مناسبت بیشتر از ظرفیت و بستر فضای مجازی و رسانه‌ای اشتفاده شود.

ناظمی با اشاره به اهمیت شعر در فرهنگ ملت ایران، ادامه داد: شعر در فرهنگ ما شناسنامه بوده و بیش از یکهزار سال است که مردم این سرزمین در سخنان روزمره خود از شعر استفاده می‌کنند و بخشی از معارف معنوی و دینی فرهنگ ما نیز مملو از ادبیات منظوم و شعر است.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود برنامه‌های روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در قواره جایگاه آذربایجان در شعر و ادبیات برگزار شود، خاطرنشان کرد: با پیشنهاد این اداره‌کل و ابلاغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شده تا برنامه‌هایی به مناسبت این روز از سوی ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سایر استان‌ها نیز برگزار شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: به همین مناسبت از سوی نمایندگی‌ها و رایزنان فرهنگی کشورمان در کشورهایی که با زبان و شعر فارسی آشنایی دارند، برنامه‌هایی به شکل مجازی یا به صورت حضوری محدود برای تبیین اهمیت شعر و ادب فارسی و جایگاه استاد شهریار برگزار می‌شود.

ناظمی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش می‌شود تا این مناسبت به صورت همایش بین‌المللی برگزار شود ولی به علت وضعیت کرونایی و فراهم نشدن امکانات لازم، از بستر فضای مجازی برای برگزاری گفت‌وگوهای ۲ طرفه بین‌المللی با برخی اساتید و شعرای فارسی‌زبان کشورهای همزبان استفاده خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بیان کرد: امسال ۱۰ میلیارد تومان از بودجه پروژه‌های ملی برای بازسازی فضای داخلی مجموعه مقبره‌الشعرای تبریز اختصاص یافته است.

ناظمی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته به علت ناآشنایی و بی‌تدبیری برخی افراد، بودجه این مجموعه از بودجه ملی حذف شده بود، اضافه کرد: از سال گذشته این پروژه در فهرست پروژه‌های ملی قرار گرفت.

وی اظهار داشت: همچنین تلاش می‌شود بودجه ملی این مجموعه در سال‌های آینده نیز تثبیت شود و هر سال افزایش یابد تا روند بازسازی و محوطه‌سازی آن سرعت بیشتری به خود بگیرد و رسانه‌ها در این زمینه از نقش بسزایی برخوردارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی افزود: مقبره‌الشعرا مرکز جهانی برای ارتباطات فرهنگی ایران با دنیا به ویژه در حوزه ادبیات است و نهادهای بالادستی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری باید به این مجموعه در قواره ملی نگاه کنند.

ناظمی ادامه داد: شایسته شاعرانی چون شهریار، خاقانی، اسدی طوسی و سایر شاعران مشهوری که در این مجموعه آرمیده‌اند، نیست که بعد از ۴۰ سال وضعیت این مجموعه چنین باشد و توسعه آن محدود شده باشد.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه مقبره‌الشعرا با مشکل اساسی مواجه است و واگذاری بخشی از محوطه‌سازی و بازسازی این مجموعه به شهرداری تبریز موجب شده تا چندگانگی در فضای معماری آن حاکم شود و این امر ناشی از مداخله‌گری‌های مختلف در این مجموعه است.

وی با بیان اینکه این مجموعه به شکل متناسب با ظرفیت‌های مالی استان توسعه نیافته است، گفت: تلاش می‌شود با همراهی دولت و شهرداری بنیاد مقبره‌الشعرا بار دیگر راه‌اندازی شود تا در فضای این مجموعه بازمعماری و بازطراحی متناسب با معماری آن انجام شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه امسال بر اساس پایش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تبریز به عنوان شهر خلاق ادبیات در سطح کشور شناخته شده، بیان کرد: در این راستا این شهر به عنوان شهر خلاق ادبیات جهانی از سوی دفتر نمایندگی یونسکو در ایران به سازمان یونسکو معرفی شده است.

ارسال یک پاسخ