ژل رویال با ارزش غذایی فراوان به عنوان یکی از منابع غنی غذایی و از تولیدات زنبور و کندوهای عسل است.
گنجی نهفته در دل کندوها به نام ژل رویال
به گزارش عصرآزادی آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،ژل رویال توسط زنبورهای کارگر برای تغذیه ملکه تولید میشود و دارای ترکیباتی مانند قندها، پروتئینها، ویتامینها، مواد معدنی و بسیاری از عناصرغذایی با ارزش است.
ابراهیمی مسئول امور دام جهاد کشاورزی مراغه گفت: ژل رویال تولید شده در مراغه بیشتر به استانهای تهران، مشهد و فارس صادر میشود.
ابراهیمی افزود: ژلهای تولید شده توسط زنبورداران در بستههای ۲۰۰ گرمی فرآوری و بسته بندی نشده در بازار عرضه میشود.
سالانه در کشور ۳ تن و ۸۰۰ کیلو گرم ژل رویال تولید میشود که از این مقدار ۱۲۹ کیلوگرم سهم زنبورداران آذربایجان شرقی است.
زنبورداران آذربایجان شرقی با داشتن یک میلیون ۲۰۰ هزار کلنی کندو از نظر تعداد کندو رتبه اول را دارند و در تولید عسل نیز دوم هستند، ولی با این آمار سهم کمتری از تولید ژل رویال کشور دارند.
ژل رویال تولید شده در کشور در حد مصرف داخلی است و بخش اندکی از آن صادر میشود.
بیشتر میزان ژل رویال دنیا به میزان ۳ هزار تن در چین تولید میشود و ایران بعنوان چهارمین تولید کننده عسل دنیا سهم کمتری در بازار ژل رویال دنیا دارد.
برنامه ریزی برای آموزش زنبورداران جهت تولید ژل رویال میتواند در افزایش درآمد و اشتغال زنبوداران و صادرات این محصول به خارج نقش اساسی ایفا کند.