اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۰۸ پارلمان شهری تبریز به روایت تحلیلی "عصرآزادی"

گرفتاری تبریز در نوسان شهریور

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و هشتمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۱۱ شهریور ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی – در سومین جلسه ریاستش پس از کناره گیری شهرام دبیری از ریاست شورا به سبب حضورش در قامت معاون پارلمانی پرزیدنت مسعود پزشکیان – و با حضور تعداد اندک اعضای شورا در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد که در آن پرویز هادی، رسول برگی، روح الله دهقان نژاد و یاسین بجانی غائب بودند.
به دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد اعضا، دقایق ابتدایی جلسه این هفته به صورت غیررسمی اداره شد اما پس از گذشت دقایقی چند و با ورود تنها عضو زن شورای ششم شهر تبریز به صحن علنی، جلسه حالت رسمی به خود گرفت و ارائه دستور جلسات تداوم یافت ولی لحظاتی بعد، حجت‌ الاسلام زعفرانچی لر به دلیل کسالت، راهی مراکز درمانی شد و مجدداً جلسه از حد نصاب افتاد و حالت غیررسمی به خود گرفت.
نکته جالب توجه در نشست این هفته، حضور مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در جلسه علنی به دعوت هیئت رئیسه سال آخر شورا از بابت انتقادات شهروندان از حیث قطعی برق مناطق مختلف شهر بود؛ طرح مباحث ناشی از آنچه ناترازی بار برق در سطح شهرهای تبریز، اسکو و آذرشهر تا آنجا پیش رفت که با دستور رئیس جدید شورای کلانشهر تبریز کولرهای صحن شورا جهت کمک به مدیریت مصرف انرژی برق، خاموش شد.
نکته قابل بررسی اما، غیررسمی شدن جلسه شورا به دلیل غیبت برخی از اعضا آنهم پس از گذشت دو هفته تعطیلات تابستانی بود که صدای اعضای حاضر را درآورد که گویا نسبت به عدم اهتمام همکاران خود نسبت به حضور منظم در جلسات گلایه‌ مند هستند و جای تامل دارد…

اقدام اول

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در این نشست گفت: قطعی برق در برخی نقاط کلانشهر تبریز طی روزهای اخیر به دلیل افزایش مصرف و به‌ منظور مدیریت بار اضطراری و حفظ پایداری شبکه سراسری اتفاق می‌افتد.
اکبر فرج نیا افزود: ناترازی موجود در حوزه‌ انرژی برق دلایل مختلفی از جمله سرمایه گذاری در حوزه‌ تولید دارد که آنگونه که باید به آن توجه نشده است در حالی که مصرف برق نسبت به سال گذشته در این زمان به طور میانگین ۹ درصد افزایش یافته که چنین رشدی در هیچ جای جهان رُخ نمی‌ دهد.
وی ادامه داد: دولت‌های مختلف برای اینکه تبعات این قضیه را به حداقل‌ ترین میزان خود برسانند یک سری برنامه‌هایی تدارک می‌ بینند که سرمایه‌ گذاری در حوزه‌ صنعت و کشاورزی و نوسازی تجهیزات، جابه‌جایی روزهای تعطیلی در هفته، مدیریت ۳۵ درصد مصرف برق در حوزه‌ صنعت‌های بزرگ، مدیریت برق ادارات و غیره از جمله این اقدامات است.
فرج نیا عنوان کرد: سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان پاداش در آذربایجان شرقی برای مشترکین خانگی اختصاص داده شده است که دو مشترک خانگی در ایلخچی و تبریز طی سال اخیر موفق به دریافت جایزه‌ تشویقی ۱۰۰ میلیون تومانی شده‌ اند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز اظهار کرد: متاسفانه هفته‌ آخر مرداد آب ذخیره شده‌ در سدهای آذربایجان شرقی به طور شدیدی کاهش یافته و موجب شده تا بخش قابل توجهی از تولیدات برق نیروگاه‌های آبی از چرخه‌ تولید خارج شوند و هفته‌ گذشته نیز یک واحد از نیروگاه‌های تولیدی تبریز از مدار تامین نیروی برق شهر خارج شد.
وی اضافه کرد: در ایران در بهترین شرایط بارندگی، تولید برق نیرگاه‌های آبی ۱۱ مگاوات و در شرایط نرمال ۸ مگاوات است که این میزان در مرداد امسال به سه مگاوات رسید که رقم بسیار پایینی بود.
فرج نیا اضافه کرد: دمای بالای هوا در آذربایجان شرقی موجب شده تا مصرف برق در تابستان سال جاری بالاتر از حد ممکن باشد لذا برنامه ریزی شده تا به ناچار برای کنترل و مدیریت برق پایدار در استان شبکه‌های برق خانگی را در مدت‌های محدود قطع کنیم.
وی عنوان کرد: برآورد شده است که ۲۰۰ هزار کولر گازی در سطح شهر تبریز وجود دارد که متاسفانه مقدار زیادی از آنها از راههای غیراستاندارد برق خود را تامین می‌کنند که این مورد، مصرف برق را بالاتر از حد افزایش می دهد.
فرج نیا با اشاره به اینکه اقتصاد انرژی در کشور موضوعی پنهان شده است که باید به جای نگرش خدماتی به انرژی برق دیدگاه کالایی نسبت به آن داشته باشیم بیان کرد: ۱۱۳ مگاوات در سال جاری سهم برق شرکت توزیع تبریز بوده و در سال جاری نیاز مصرف ما تا یکهزار و ۱۰۰ مگاوات بیشترین عددی است که که آن را مشاهد کردیم.
وی میزان مصرف برق در شبکه‌ خانگی را ۳۰۰ الی ۴۰۰ مگاوات اعلام کرد و افزود: با توجه به نیاز شبکه‌، قطعی برق داریم که میزان مدیریت بسته‌ موردنیاز برای ما ۸۰ مگاوات است لذا بحث خاموشی برق شبکه‌های خانگی در تبریز از شهریور ماه شروع شده در حالی که قطعی برق در تهران از ۲۰ تیر ماه آغاز شده است.
فرج نیا با ذکر این نکته که همواره سعی می‌کنیم تا با کوچکترین بهانه تبریز را متمایزتر از دیگر شهرها قرار دهیم اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های شهرداری تبریز برای نصب سلول‌های خورشیدی یکی از راه‌ حل های موجود است که با تضمین قرارداد ۲۰ ساله آماده‌ خریداری از زمین آن هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در انتهای اظهارات خود در صحن علنی شورای شهر تاکید کرد: از اول سال جاری ۱۵ هزار شعله‌ لامپ معابر را تغییر داده و برنامه داریم تمام لامپ‌های اتوبان پاسداران را به LED تبدیل کنیم که این موضوع با کمک اعضای شورا عملیاتی خواهد شد.

اقدام آخر

در بخش دیگری از نشست این هفته، اعضای شورای شهر تبریز ضمن انتقاد از وضعیت پیش آمده در خصوص خاموشی های برق و مشکلات شهروندان، آمادگی خود را برای همکاری با شرکت توزیع نیروی برق تبریز برای حل مشکلات این حوزه اعلام کردند.
سخنگوی شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه تبریز شهر تاریکی‌ است گفت: برخی از معابر آن برق ندارد و تبریز در مقایسه با شهرهای دیگر شهر تاریکی محسوب می شود.
فریدون بابایی اقدم افزود: موازنه‌ ای بین مصرف و تولید برق در سطح استان وجود ندارد، مصرف ما ۷۹ مگاوات بوده است اما گزارشاتی به دستمان می‌رسد که بیان می‌کند قطعی برق‌ در استانها و شهرهای دیگر کمتر از آذربایجان شرقی است.
وی خاطرنشان کرد: فروش برق به کشورهای خارجی نیز یکی از موضوعات مطرح شده در این بخش است که نیاز به رفع ابهام دارد.
دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز با تاکید بر آموزش شهروندان برای مدیریت انرژی گفت: بحث فرهنگ و آموزش شهروندی در حوزه‌ مدیریت انرژی یکی از موضوعاتی است که می‌تواند هزینه‌ های اضافی مصرفی در سطح شهر را مدیریت کند.
سیدکاظم زعفرانچی‌ لر افزود: امروز سازمان فرهنگی و ‌اجتماعی شهرداری می‌ تواند با ورود در این حوزه‌ این موضوع را در مدارس به دانش آموزان آموزش داده و موضوع مصرف بهینه برق را در جامعه ترویج نماید.
وی اضافه کرد: بیش از ۲۵۰ پارک در تبریز وجود دارد که قطع روشنایی در آنها با گلایه‌های مردم همراه است که برای مدیریت می‌ توان از برخی چراغ‌های سنسوردار در این زمینه استفاده کرد تا بخش قابل توجهی از مصرف انرژی مدیریت شده و تردد مردم نیز دچار مشکل نگردد.
تنها زن عضو شورای ششم شهر تبریز هم گفت: از شرکت توزیع برق تبریز بابت پیام هایی که جهت اطلاع رسانی برای زمان قطعی برق ارسال می‌ شود متشکریم اما اگر مدت زمان ارسال این پیامها دقیق‌ تر باشد مردم می‌توانند راحت‌ تر برای انجام امور خود برنامه ریزی کنند.
حکیمه غفوری افزود: در برخی از نواحی تبریز هیچگونه قطعی برق مشاهده نمی‌ شود در حالی که برق برخی از مناطق شهری در روزهای متوالی قطع می‌شود، همچنین در برخی از مناطق شهر چراغ‌های روشنایی روزها هم روشن بوده و ضروری است به این موضوعات رسیدگی شود.
عضو جدید و جایگزین رئیس اسبق شورا نیز تاکید کرد: اینکه شرکت توزیع برق شهرستان تبریز هر آنچه در توان دارد را انجام می‌دهد شایسته‌ تقدیر و تشکر است زیرا هیچ مدیرعامل شرکت برق علاقه ندارد که حتی یک روز شاهد قطعی برق باشد و برای مردم نیز سخت است تا در دمای بالا بدون کولر بمانند اما این کار برای مدیریت انرژی ضروری است.
اسماعیل چمنی افزود: در سال جاری هوا بسیار گرم بوده و این می‌ تواند دلیل موجهی برای قطعی‌ برق در روزهای اخیر باشد اما اینها باید درس عبرتی باشد تا برای آینده از ایجاد چنین مشکلاتی پیشگیری شود.
وی با اشاره به نیاز سرمایه‌ گذاری در حوزه‌ انرژی اظهار کرد: سرمایه گذاری در حوزه‌ انرژی موجب توسعه و پیشرفت در هر جامعه می‌شود و عدم تقویت پول ملی یکی از دلایل کمبود سرمایه گذاری در حوزه‌ انرژی است لذا ضرورت دارد تا از هر راهی که ممکن است برای حفظ امنیت اقتصادی، کشور پول ملی را تقویت کرده و ارتباطات خود را گسترش دهیم.
چمنی با تاکید بر اینکه نیاز است تا در این حوزه سرمایه‌ گذاری اساسی برای آرامش مردم انجام گرفته و زیرساخت‌ها تقویت شوند خاطرنشان کرد: تحریم ها علت فرسودگی ناوگان و تجهیزات ما در حوزه‌ انرژی است و امیدواریم این موانع از بین رفته و شاهد قطعی برق در هیچ نقطه‌ای از کشور نباشیم.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.