اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۱۰ پارلمان شهری تبریز به روایت تحلیلی "عصرآزادی"
غائله غیبت در شورا
عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و دهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی – در پنجمین جلسه ریاستش پس از کناره گیری شهرام دبیری از ریاست شورا به سبب حضورش در قامت معاون پارلمانی پرزیدنت مسعود پزشکیان – و با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد که در آن رسول برگی غائب جلسه بود.
نکته جالب توجه نشست این هفته، حضور پرویز هادی عضو ورزشکار شورای ششم پس از گذشت چند هفته در صحن شورا بود که در نشست این هفته خود را به جلسه علنی رساند تا غیبت های طولانی مدتش موجب حرف و حدیث هایی مانند مهاجرتش به آن سوی دنیا یا جایگزینی عضو علی البدل دوم شورا نگردد.
این در حالی است که هفته قبل، فرماندار شهرستان تبریز از شورای ششم خواسته بود تا مدارک مربوط به مرخصی این عضو کُشتی گیر شورای شهر را به فرمانداری ارسال کنند تا پس از بررسی، در این خصوص تصمیم گیری شود.
یونس فاتح در گفتگو با رسانه ها تاکید کرده بود مردم به این افراد اعتماد کرده و به آنان رای داده اند تا در خصوص مسائل شهری تصمیم گیری کنند و آنها نیز باید به اعتماد مردم متعهد باشند.
پس از آنکه پرویز هادی با لحنی خاص و طلبکارانه در جلسه این هفته به ارائه توضیحات کوتاه پرداخت و با به کار بردن اصطلاح ورزشی “شادی قبل از بُرد” تلاش عضو علی البدل دوم شورا جهت ورود به پارلمان شهری را تقبیح کرد، غلامرضا احمدی رئیس شورای شهر در واکنش به این موضوع عنوان کرد که مستندات مرخصی یا غیبت پرویز هادی توسط مشاوران حقوقی بررسی شده و پاسخ نامه فرمانداری با رعایت عدل و انصاف داده می شود؛ ماجرایی که باید منتظر عاقبتش ماند…
بخش اول
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای ششم شهر تبریز از برگزاری ۲۵ جلسه تخصصی و تصویب ۳۴ مصوبه این کمیسیون طی سال سوم دور ششم شورا خبر داد و طبق دستور جلسه به ارائه گزارشی از اقدامات سومین سال کمیسیون تحت مدیریت خود پرداخت.
فریدون بابایی اقدم گفت: مناسب سازی شهر برای شهروندان با نیازهای وِیژه معلولان، کم و کیف رفع نواقص میدان آذربایجان، بررسی وضعیت ورودیهای شهر و حاشیه نشینی صنعتی از دیگر موضوعات واکاوی شده برای بهبود وضعیت در جلسات کمیسیون است.
وی با اشاره به طرح موسوم به نجات تبریز افزود: مسیرگشایی شهید عباس زاده خیابان ۴۵ متری انقلاب و ۱۸ متری قائم مقام از جمله پروژه هایی بوده که نیازمند توجه بیشتر شهرداری برای اجراست.
بابایی اقدم اضافه کرد: اداره کل راه و شهرسازی کارفرمای طرح تفصیلی شهر تبریز است و شهرداری نیز مساعدتهای موردنیاز در خصوص پیشبرد طرح تفصیلی را انجام داده است به طوری که مطالعات طرح تفصیلی تبریز با پرداخت قسمتی از هزینهها توسط شهرداری پس از تاخیر یکساله آغاز شده و در حال تدوین است.
وی، حاشیه نشینی صنعتی و احداث غیرقانونی و غیررسمی کارگاههای صنعتی را از جمله موضوعات مطروحه کمیسیون شهرسازی و معماری شورا خواند و تاکید کرد: علیرغم وجود شهرکهای صنعتی در جاده مایان، غرب تبریز و دیگر مناطق در برخی موارد شاهد حاشیه نشینی صنعتی هستیم چرا که نبود طرح جامع حریم چنین تبعاتی برای شهر داشته است.
بابایی اقدم با اشاره به بررسی عملکرد شهرداران نواحی در مناطق دهگانه و آخرین وضعیت پارک بزرگ تبریز یادآور شد: تعرفه عوارض محلی، ردیف های بودجه، اعطای مجوز مازاد بر نیاز پارکینگ در اراضی ارتش برای مقابله با ترافیکی احتمالی، ساماندهی کنسولگری آلمان، بررسی بازآفرینی عمارت کلاه فرهنگی و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز از دیگر موضوعات بررسی شده در کمیسیون شهرسازی معماری است.
بخش دوم
پرویز هادی عضو شورای ششم شهر تبریز که مدتی بود به دلایل شخصی به آمریکا سفر کرده بود اما در محافل مختلف از آن به عنوان مقدمه ای برای مهاجرت و غیره سخن به میان می آمد پس از حدود یک ماه به صحن شورا بازگشت، اما افزایش تعداد غیبتهای او که صدای سایر اعضا و حتی عضو علیالبدل شورا را هم درآورده بود وادار به ارائه توضیح کرد تا از شائبه ابطال شدن عضویتش دفاع نماید.
توضیحات این عضو ورزشکار شورای ششم تبریز در مورد غیبت حدود یک ماهه خود در جلسات شورا بخش جذاب نشست شماره ۲۱۰ شورا بود؛ اظهاراتی که به هیچوجه با شایعات و صحبت های درگوشی اطرافیان او و شورائیان تطابق نداشت.
او در ابتدای اظهارات خود گفت: اول تیر ماه ۱۴۰۳ به رئیس وقت شورا – شهرام دبیری – اعلام کردم که برای ۳۰ روز مرداد ماه مرخصی میخواهم اما زمان دقیق معلوم نبود.
هادی ادامه دهد: اواخر تیر ماه ۱۴۰۳ درخواست مرخصی کتبی خود از ۳۱ تیر تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ را تقدیم رئیس شورا کرده و علت آن را نیز رسیدگی به امور شخصی بود هر چند برای مرخصی لازم نیست برای کسی توضیح بدهم که کجا می روم!
وی با اشاره به اینکه از گسترش شایعه مهاجرتم تأسف خوردم اضافه کرد: بیش از ۲۰ سال به طور حرفهای ورزش کرده ام و به بسیاری از کشورهای جهان سفر کردهام و آنقدر در آنها اعتبار دارم که برای هر سفر کاری یا گردشگری به هر کشوری که بخواهم می توانم سفر کنم.
پهلوان شورای ششم با ذکر این نکته که اگر نتوانم در شورای شهر فعالیت نمایم میتوانم به راحتی استعفا دهم و نیازی به طرح مسایل دیگر نیست تاکید کرد: مدت زمان مرخصی ام، آخر مرداد ۱۴۰۳ به اتمام رسید و فقط جلسه قبلی را به دلیل به هم خوردن برنامه ریزی هایم نتوانستم در جلسه شورا حضور پیدا کنم وگرنه برای امور شخصی به خارج از کشور رفتم و به کسی هم مربوط نیست که توضیح بخواهد!
هادی اما بدون اشاره مستقیم به عضو علی البدل شورا، دلخوری خود از انجام مصاحبه های نفر پانزدهم انتخابات ۱۴۰۰ شورا با رسانه ها را ابراز داشت و یادآور شد: متاسفانه کسانی که در عالم رویا، خود را در شورا می دیدند علیه من مصاحبه کردند اما نتوانستند به این آرزو دست یابند.
بخش آخر
یکی دیگر از آیتم های جذاب نشست شماره ۲۱۰ شورای ششم شهر تبریز، نطق محمدحسن اسوتچی در مورد رویکرد شهرداری تبریز در مواجهه با نارضایتی کارکنان بود که همانند سخنرانی های او در ادوار پیشین شورا، تند و آتشین بود.
وی با اشاره به اینکه اگر می خواهیم نارضایتی کارکنان بیشتر نشود باید صدای آنها را بشنویم گفت: کارگران به تضییع حق و حقوق خود اعتراض داشته و خواهان حضور در جلسه شورا هستند تا مطالباتشان شنیده شود اما فوراً به آنها انگ زده می شود در حالی که نباید به هر تجمع، نگاه امنیتی داشت.
اسوتچی با ذکر این نکته که تجمع در آموزههای دینی ما، بستری برای رساندن حرف خود به مسئولان است افزود: این چه وضعی است که باید مسئول مربوطه تجمع کننده بازخواست شود که چرا حق کارکنان داده نشده و اگر حق او نیست چرا اقناع نشده است؟
عضو مدافع حقوق کارگری ادوار شورای شهر تبریز اضافه کرد: جناب حراست محترم باید با بخش هایی که موجب نارضایتی کارکنان و کارگران شهرداری شده است برخورد کرده و از مقابله با کارگران بپرهیزد زیرا وقتی کارگران پس از انتظارهای طولانی نسبت به مطالبه حق خود به انحای مختلف و از طریق قانونی تلاش می کنند مورد مواخذه قرار می گیرند.
بدین ترتیب، گذشته از این موارد نباید از تذکر بجای روح الله رشیدی نسبت به بلاتکلیفی زمینهای خاوران به سادگی گذشت، آنجا که گفت: شهرداری و شورای شهر کاملاً در موضوع زمینهای خاوران درگیر است اما تاکنون در صحن علنی بررسی نشده است.
او تبعات این قضیه همچون تجمع و رفتن آبروی منطقه را عنوان کرد و افزود: اما نمی دانم این موضوع چرا در صحن شورا مطرح نمیشود؟
به گفته رشیدی، موضوع زمینهای خاوران تا نهاد ریاست جمهوری و دفتر رهبری نیز رفته ولی شورا برای ورود به آن ملاحظاتی داشته است که گویا او از آنها اطلاعی ندارد!