یادداشت / خلاقیت ؛نوآوری ؛ ادب و هنر را در مدارس بها دهیم

عصرآزادی آنلاین/ دکتر محرم شاه بلاغی
دبیر دبیرستان‌های تبریز

آغاز سال تحصیلی را بر همکاران فرهنگی ،اساتید دانشگاهها ،دانشجویان ، دانش آموزان ،اولیای محترم ، تبریک و شاد باش عرض می نمایم.
.
مهر ماه روزهای دانایی ، آگاهی ، مبارزه با جهل و نادانی ، خلقت بشریت ، سرنوشت آینده یک ملت ،اقتصاد رفاه یک ملت ،معنویت و اخلاق مداری ، گفتار  نیک ، پندار نیک ، کردار نیک تمرین کردن، آزاد اندیشی ، نفی ظلم و تاریکی ،عدالت خواهی ، آغاز کشت وکار در وجود کودکان و نوجوانان و جوانان در حال تحصیل ، آماده کردن فرزندان ایران زمین برای توسعه ملی در آینده است ، آیا این نظام آموزشی با این ساختار های کهنه می تواند جوابگوی آنچه برای مهرماه نگاشتم باشد؟ حتما خواهیم گفت نه ، چون کیفیت آموزشی، امکانات ، منابع تولید، و مدیریت نظام آموزشی ، محتوای کتاب ها و کاربردی نبودن آموزش نشان از ناتوانی این نظام آموزشی است.
عدم مهارت های آموزشی مانند گفت و گو کردن، تخیل، خلاقیت و نوآموری، صبر و شکیبایی، ایران دوستی ،سالم نگه داشتن محیط زیست ، تعامل و همبستگی ، درخت کار ی و گل کاری در طبیعت، دوست داشتن زیست محیط ،آواز خوانی ،هنر و موسیقی، سکوت کردن ، احترام به دیگران ،خوب گوش دادن و شنیدن ، ارتباطات ، استفاده صحیح از شبکه های مجازی،راست گفتن ، غیبت نکردن ، با ادب بودن ، احترام بزرگان ، کارگروهی کردن، درست راه رفتن ،شعر خواندن،فرصت ایمان آوردن ، تحمل ؟ آیا ضمن تدریس این مهارت را هم بر فرزندانمان آموزش می دهیم ، مسلما نه، چون رفتار اجتماعی آنها نشان می دهد. این مهارت ها را تمرین نکردند و نمی دانند.
پس تئوری های آموزشی و تنها کتاب موجود را تدریس کردن  چندان جوابگوی نیاز فرزندان این کشور نبوده است ، در سال تحصیلی جدید بیش از سیزده میلیون دانش آموز در کلاس های درس حاضر می شود ، این نظام آموزشی مکانیکی و نیمه فرسوده را تغییر دهید، از اساتید خبره آموزش و پرورش و دانشگاه ها بخواهید  یک برنامه ریزی آموزشی استراتژیک با توجه به اصلاح ساختار ها و انتخاب مدیریت شایسته سالار را نوشته شود و محتواهای کتاب ها به روز و کاربردی ، اصلاح ساختار  دانشگاه فرهنگیان که معلمان متخصص با توجه به نظام آموزشی مدرن جهانی تربیت کند.
چون وظیفه اصلی این وزارت خانه آموزش سرمایه های اجتماعی ، متخصص ، متعهد که این سرمایه ها به دنبال تحولات نوگرایانه و تخصص گرایانه باشند با تعلیم و تربیت کارآمد،    با ترکیب منابع تولیدی توان مند و متخصص یک تحولات پویا و مدرن  ایجاد کنند،ساختار های کهنه و فرسوده زنده و به روز مطابق استاندارد جهانی باشند و کارشناسان خبره این نظام با تصمیم گیری و تصمیم سازی در مدیریت عالی  برای رشد و توسعه آموزش وپرورش از طریق اصلاحات و تغییرات  تحولات مثبتی ایجاد کنند، نظام آموزشی مدرن توام با مهارت آموزی باشد.
معلمان عزیز  سرنوشت میلیون ها دانش آموز در اختیار شماست در شوراهای مدارس برنامه های مدرن آموزشی را پیشنهاد دهید، تا در کل ایران  یک تغییرات بنیادی از طریق  وزارت خانه برای آینده این نظام کهنه فراهم شود ، یک برنامه آموزشی مدرنیته تدوین کنند تا سرمایه های اجتماعی این نظام آموزشی در آینده بتوانند کشور را در مسیر توسعه قرار دهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.