اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۱۵ پارلمان شهری تبریز به روایت تحلیلی "عصرآزادی"

ساعت به وقت تنش!

عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده

دویست و پانزدهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۱۵ مِهر ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی – در دهمین جلسه ریاستش پس از کناره گیری شهرام دبیری از ریاست شورا به سبب حضورش در قامت معاون پارلمانی پرزیدنت مسعود پزشکیان – و با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
در این نشست و به مناسبت هفته گرامیداشت آتش نشانی، از سعید صالح نیا مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز، پدر آتش نشان قهرمان صالح امانی، رسول عبدی، رضا همتی، محمد حیرتی، ناصر بهبودی، امین احمدپوری به نمایندگی از تمام آتش نشانان قهرمان تجلیل به عمل آمد.
نکته جالب توجه نشست این هفته، ایجاد تنش در جو صحن شورا پس از سخنرانی میان دستور رسول برگی و پرویز هادی بود که در ادامه این سخنرانی ها، حواشی زیادی به وجود آمد که هیچ فایده ای برای شهر و شهروندان نداشت و عدم تسلط برخی ها به مقوله همفکری جمعی و شورایی را به اثبات رساند.
در حقیقت، اعضای شورای ششم شهر تبریز که در ابتدای فعالیت این دوره، با عناوین و القاب سنگین وزن و دهان پُرکن، خود را به مردم معرفی می کردند حالا باید بدانند در آخرین سال شورا لازم است بیش از پیش تلاش کرده و برای رفع مشکلات شهری اهتمام ورزند تا عنوان ضعیف ترین دوره شورای شهر تبریز نصیب شان نشود که البته تا به حال تقریباً نیز اینگونه است…

◾️تلاش رئیس جدید برای ارتباط با مجلس

رئیس شورای شهر تبریز در ابتدای جلسه شماره ۲۱۵ شورای ششم با اشاره به اینکه پیگیر جلسه مشترک با نمایندگان مجلس جهت تبادل افکار خیر برای شهر بودیم گفت: تمام نمایندگان مجلس از این طرح استقبال کرده بودند اما به خاطر شرایط خاص کشور از آنان دعوت شده بود در تهران حضور پیدا یابند.
غلامرضا احمدی افزود: دو نفر از نمایندگان مجلس در تهران حضور داشتند و از طرف آقای نوین درخواست شد که جلسه به هفته های آینده موکول شود تا تمام اعضای شورا حضور داشته باشند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز نی. در جریان تجلیل اعضای شورا از آتش نشانان برتر تبریز از فعالیت حدود ۵۶۰ آتش نشان در این شهرستان خبر داد و گفت: در روز ۷ مهر از تجهیزات جدید آتش نشانی رونمایی شد که ۱۵۰ میلیارد تومان مناقصه برگزار کرده ایم.
سعید صالح نیا با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۰ شاسی خریداری شده بود که امسال تحویل ایستگاه ها شده است افزود: امسال ایستگاه شماره ۲ مانیتورینگ افتتاح و به بهره برداری رسید و بودجه امسال سازمان آتش نشانی ۶۴ درصد افزایش پیدا کرد.

◾️نطق های تنش زا در صحن شورای شهر

سخنرانی میان دستور رسول برگی از بخش های جالب توجه نشست این هفته بود که گفت: در دوره ریاست بنده سُنت خوب میز خدمت در مساجد برگزار می‌ شد که در دوره‌های بعدی تعطیل شد به طوری که تشکیل جلسات روسای ادوار شورای برای انتقال تجربیات و کمک به مسائل شورا خوب بود و بهتر است ادامه یابد.
وی افزود: علیرغم اینکه شهردار خودش قرار خدمت برگزار می‌کند اما ممکن است در قرارهای خدمت وقت کمی به مردم برسد ولی میزهای خدمت مساجد فرصت خوبی برای بیان مشکلات مردم است و بهتر است احیا شود.
واکنش پرویز هادی عضو ورزشکار شورای ششم تبریز به حواشی اخیری که درباره غیبت های او در جریان سفر یک ماهه اش به خارج از کشور رخ داد از جمله نکات جذاب نشست علنی این هفته بود.
او با اشاره به اینکه از همکارانی که به دلیل تضییع حق من، کنارم بودند و به جلسه شورا نیامدند تشکر می‌کنم گفت: شخصاً پای بند به قانون هستم و با وجود نامه معاون وزیر کشور اما جلسه شورا بدون دعوت از من تشکیل گردید.
هادی با ذکر این نکته که تاکنون سعی نکردم پشت سر کسی حرف بزنم افزود: بدانید که هر حرفی که بوده روی خودش گفته‌ام و کسانی را که پشت سرم حرف زدند را حلال نخواهم کرد زیرا اگر حق‌الناس گردن ما باشد، حتی هر سال مکه برویم و ۷۲ دیگ غذا هم برای نذر امام حسین(ع) پخت کنیم، به درد نمی خورد!

◾️گذشت نائب رئیس شورا از شکایت قانونی

در بخش دیگری از جلسه این هفته روح الله دهقان‌نژاد در اظهاراتی متفاوت از آنچه که شکایت از پرویز هادی حکایت دارد سخن به میان آورد.
او گفت: آقای هادی! شکایت من کُنش نبود، واکنش بود، زیرا بنده در مورد غیبت‌های شما سکوت کردم و اگر اقدامی می‌ کردم نتیجه چیز دیگری می‌ شد، پس احترام بگذارید و توهین نکنید.
دهقان نژاد با اشاره به اینکه به توصیه دوستان مشترک سکوت کردم و حرمت نگه داشتم افزود: اما شما حرمت نان و نمک را نگه نداشتید!
وی اضافه کرد: امسال در شهر مشهد بعضی از دوستان پیش من آمدند و گفتند در مورد بعضی مسائل حرفی نزن و لذا به احترام شورای ششم سکوت کردم و از حق خودم گذشتم.

◾️دست نوشته ای که از آن تعبیر دیگری شد

محمد حسن اسوتچی – عضو ادوار شورای شهر تبریز – که همواره از حق و حقوق کارگران دفاع کرده است در جلسه علنی این هفته شورای شهر یک دست نوشته همانند دوره چهارم شورا نوشت که در آن به نحوه پرداخت تاخیردار حق کارکنان و دیدار شهردار تبریز به همراه دوستان شورایی اش را دستمایه قرار داد که موجب تشر حکیمه غفوری – تنها عضو زن شورای ششم – را موجب گردید.
او که معمولاً در رابطه با مباحث شهری و شورایی به اظهارنظر نمی پردازد در این خصوص به محمدحسن اسوتچی و روح الله دهقان‌نژاد اعتراض کرد و گفت: اولاً دیدار خانواده شهدا بعد ازظهرها انجام می‌شود و هزینه‌ای هم ندارد، ثانیاً خانواده شهدا نیاز مالی ندارند که پول بدهیم، آنها فقط نیاز عاطفی دارند.
غفوری، خشنودی خود از دیدار شهردار تبریز به همراه چند تن از اعضای همسوی شورای ششم با خانواده شهدا را ابراز داشت و افزود: وقتی یک مسئولی هم که پیدا شده و به خانواده شهدا سرکشی می‌کند سنگ‌ اندازی نکنید زیرا این ماییم که به این دیدارها برای روحیه گرفتن نیاز داریم در حالی که انقلابی بودن به داشتن فلان اسم نیست!
پس از این اظهارات حکیمه غفوری بود که تنش در صحن علنی شورا بالا گرفت و موجب واکنش محمدحسن اسوتچی و روح الله دهقان‌نژاد به او شد.
روح الله دهقان‌نژاد با اشاره به اینکه افتخارم این است که از دوران نوجوانی یادواره شهدا برگزار کرده‌ام گفت: اگر به شب‌ نامه آقای اسوتچی حرف دارید، از من استفاده ابزاری نکنید.
محمدحسن اسوتچی نیز اظهار کرد: از کجای حرف و نوشته من استنباط می‌ کنید که گفته‌ام به دیدار خانواده شهدا نروید؟ متن نوشته ام را دوباره با دقت بخوانید تا متوجه ماجرا شوید.

◾️شورای شهر تبریز بداند هر چه کند به خود کند

شورای شهر یک مجلس یا پارلمان شهری که نمایندگان آن توسط ساکنان همان شهر انتخاب می‌شوند؛ اینکه از میان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در شهر تبریز، بالاترین نفر با حدود ۴۰ هزار رای به دوره ششم شورای تبریز راه یافته است بماند اما وظیفه اصلی این نهاد مدنی، انتخاب شهردار، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد شهرداری است.
بدین ترتیب می توان گفت شورای ششم شهر تبریز آخرین سال فعالیت خود را سپری می‌کند و با ادعایی که اعضای آن در ابتدای شروع به کار خود داشتند این روزها اختلافات شخصی اعضای شورای شهر به بالاترین سطح خود رسیده و به نظر می رسد مشکلات شخصی بر مشکلات شهری و عموم مردم اولویت دارد و اغلب به فکر همسویی با جریانات سیاسی خاصی هستند که شورای شهر جای آنها نیست زیرا تخصص لازم جهت خدمت به مردم را ندارند و از طریق همان کانال ها به صحن شورای شهر تبریز رسیده اند!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.