مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد؛
تولید بيش از ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در آذربايجان شرقی
عصرآزادی/ سرویس شهرستانها: مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی آذربايجان شرقی از توليد ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ در سطح اين استان در سال گذشته خبر داد.
مسعود رئوف در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به انتخاب شعار “اتحاد جهانی با تخم مرغ” توسط کميسيون بينالمللي تخممرغ افزود: روز ۹ اکتبر مصادف با ۱۸ مهر ماه به عنوان روز جهاني تخممرغ نامگذاري شده است تا به ترويج خواص اين ماده غذايي پروتئيني و اهميت آن در تغذيه سالم خانوادهها، به ويژه در سنين کودکي و نوجواني، پرداخته شود.
وي بيان کرد: آذربايجان شرقي با ۲۰۴ واحد فعال مرغ تخمگذار و ظرفيت ۱۱ ميليون و ۳۸۹ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم توليد تخممرغ در کشور را دارد و ۱۰ درصد از توليد کل کشور را به خود اختصاص داده است، همچنين، ضمن تامين کل تخم مرغ مورد نياز مصرفي در داخل استان ، بخشي از تخم مرغ توليدي به ساير استانها و کشورهاي همجوار صادر می شود.
رئوف با بيان اينکه سرانه مصرف تخممرغ در استان حدود ۱۴ کيلوگرم است ادامه داد: تخم مرغ به عنوان يک منبع مهم غذايي براي تمام اقشار جامعه از کشورهاي فقير تا توسعه يافته، نشان دهنده ارزش غذايي بالاي اين محصول در کنار قيمت پايين آن است.
وی تاکید کرد: ۱۸ مهر ماه، فرصتي است تا آگاهي جامعه جهاني از تخم مرغ به عنوان يک منبع مغذي و مقرون به صرفه افزايش يابد زیرا تخممرغ حاوي ۱۳ نوع ويتامين و مواد معدني ضروري است.
رئوف به خواص بی نظير تخم مرغ اشاره کرد و افزود: اين ماده غذايي با ارزش، ميتواند به کاهش سوء تغذيه و تأمين نيازهاي تغذيهاي در بسياري از نقاط جهان کمک کند.
این مقام مسئول ابراز داشت: تخم مرغ منبع غني از اسيدهاي آمينه ضروري، اسيدهاي چرب و املاح سودمند بوده و يک عدد تخممرغ معادل ۱۲۰ گرم شير و يا ۵۰ گرم گوشت بدون چربي انرژي توليد ميکند لذا مصرف آن در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شيرده، ورزشکاران و تمام بزرگسالان سالم، به ويژه در دوران پس از بيماری توصيه ميشود.
وی افزود: مصرف يک تخم مرغ در روز براي افراد سالم توصيه ميشود و مصرف ۱،۵ عدد تخم مرغ در روز نيز مشکلی ايجاد نمی کند، در افراد داراي بيماريهايي مانند ديابت، فشار خون بالا و بيماران قلبي عروقي، مصرف تخم مرغ تا حدود سه عدد در هفته پيشنهاد ميشود زیرا کلسترولي که بر اثر خوردن آن در بدن توليد ميشود، از نوع کلسترول خوب است.
مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان تاکيد کرد: بخش اصلي سفيده تخم مرغ، پروتئين و اسيدهاي آمينه است و به همين جهت، سفيده تخممرغ يکي از مواد غذايي محبوب در بين ورزشکاران است و بسياري از پودرهاي پروتئين از سفيده تخممرغ تهيه ميشوند لذا زرده تخممرغ نيز علاوه بر پروتئين، حاوی کلسترول، ويتامينها و مواد معدني فراوان است.
شایان ذکر است هر سال در ۹ اکتبر به عنوان روز جهاني تخم مرغ جشن گرفته ميشود که براي اولين بار در سال ۱۹۹۶ توسط کميسيون بين المللي تخم مرغ International Egg Commission آغاز شد تا آگاهي عمومي در مورد اهميت تغذيهاي و نقش اقتصادي تخممرغ افزايش يابد زیرا تخم مرغ به دليل ارزان و در دسترس بودن، منبعي اساسي براي کاهش سوء تغذيه و تأمين نيازهاي تغذيهاي در بسياري از نقاط جهان است بنابراين، تخصيص يک روز جهاني براي اين ماده غذايي پرخاصيت نشان دهنده اهميت آن در تأمين نيازهاي اوليه انسانهاست.