نشست مشترک نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تبریز از نگاه "عصرآزادی"

عقب ماندگی تبریز حاصل سال ها تبعیض

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و هفدهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۳ و البته به صورت فوق العاده به ریاست غلامرضا احمدی و با حضور کلیه اعضای شورا بدون حضور شهردار تبریز و ۵ نماینده مجلس نشین مردم تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
در این نشست فوق العاده که پس از دو هفته پیگیری مستمر هیات رئیسه سال آخر شورای ششم ترتیب یافت و بیشتر به جلسه هم اندیشی اعضای شورا با نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس خلاصه گردید اعضای شورای شهر با طرح چالش های شهری خواستار پیگیری این مطالبات از سوی منتخبان خانه ملت شدند.
مشکلات حاشیه نشینی و بافت ناکارآمد شهری، حمل و نقل عمومی و عقب افتادگی های چندساله تبریز در زمینه تامین اتوبوس و تکمیل مترو، عدم تعیین تکلیف ضوابط بافت تاریخی که مایه سرگردانی شهروندان و مخروبه شدن املاک موجود در این بافت شده، عدم پرداخت عوارض آلایندگی صنایع بزرگ، تسریع در تکمیل رینگ سوم تبریز با هدف کاهش ترافیک، تعیین تکلیف اراضی قولنامه ای، جرم انگاری برای ساخت و ساز غیرمجاز و تعیین تکلیف برخی از شهرکهای اقماری به سمع و نظر مجلسی ها رسید که نیازمند ورود جدی و مسئولانه دولت و سایر نهادهای حاکمیتی است.
نکته جالب توجه در این نشست مشترک، برخی از اظهارات غیرضروری از سوی شورائیان بود که شاید شامل عموم شهروندان نمی شد و منطقه خارج از تبریز و یا قشر محدودی از جامعه آذربایجان شرقی را محسوب می گشت در حالی که تایم اینگونه جلسات که شرایط تشکیل آن به ندرت فراهم می شود باید برای طرح های کلان و مصائب گستره عام مردم بیان شود زیرا مسائل جزئی و این شاخه و آن شاخه جواب نمی دهد…
اغلب عقب ماندگی‌های تبریز در نتیجه‌ بی‌عدالتی هاست
نماینده مردم شریف تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اغلب عقب ماندگی‌های تبریز در نتیجه‌ تبعیض و بی‌عدالتی است گفت: طی دو دهه‌ اخیر این بی عدالتی ها به تبریز تحمیل شده است، ما نسبت به شهرهای دیگر در اجرای اقدامات خود عقب‌تر هستیم.
“علیرضا نوین” افزود: ساماندهی دو هزار و ۵۰۰ هکتار بافت حاشیه نشین و ناکارآمد شهری تبریز، احداث فرودگاه، ترمینال، بیمارستان یکهزار تختخوابی، ساماندهی بافت فرسوده، توسعه ناوگان حمل و نقل شهری از مهمترین تکالیف چندین ساله دولتی در تبریز به شمار می رود.
وی‌ با بیان اینکه حاشیه نشینی معضل تمام شهرهای دنیا است تاکید کرد: پدیده‌ حاشیه نشینی در شهرهای معروفی همچون پاریس و مسکو نیز وجود دارد و این معضل در دامنه‌های عینالی دیده می‌شود، راهکار این معضل ورود جدی به این مسئله است تا جابجایی در این مکان انجام گیرد.
نوین اظهار کرد: بافت فرسوده از گذشته در تبریز وجود دارد، به جای اینکه به دنبال احداث شهرک‌های جدید باشیم بهتر است، بافت‌های فرسوده را مرمت نماییم.
رئیس مجمع نمایندگان استان با اشاره به اینکه در خصوص عقب ماندگی در حوزه‌ مترو همگی سهیم هستیم بیان کرد: از اول طراحی ما به صورت دو خطه ایراددار بوده است، هر آنچه بتوانیم برای شهر بودجه جذب کنیم موفق‌ تریم.
مصمم به معرفی تبریز به عنوان شهر بهره‌ ور هستیم
نماینده ادوار گذشته مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس گفت: مصمم هستیم تبریز را به عنوان شهر بهره‌ وری معرفی کنیم زیرا در تبریز از ایام قدیم اجازه‌ سکونت و فعالیت اتباع خارجی را نمی‌دهیم و همواره برای خودمان کار می‌ کنیم.
“علیرضا منادی” با اشاره به اینکه در کمیسیون آموزش و پرورش اقدامات شایسته‌ای انجام دادیم افزود: در ۴ سال گذشته ۱۴ قانون برای آموزش و پرورش نوشته شده و مبلغ ۵۰ میلیارد تومان از دولت دریافت شد و برای معلمان هزینه گردید و در این دوره نیز این نهضت ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: اگر بخواهیم می توانیم مشکلات را حل کنیم لذا باید پای وزیران را به کار بکشیم و تقسیم کار کنیم تا هر نماینده بنابر تقسیمات پیگیر چند موضوع شده و نتایج آن پیگیری کند.
منادی یادآور شد: ۳۰۰ میلیون دلار از یکی کشور ها طلب داریم، تصویب شده است که به شهر تبریز و برای تکمیل انتقال آب ارس اختصاص پیدا کند زیرا مصمم هستیم تبریز را به عنوان شهر بهره‌وری معرفی کنیم.
وی عنوان کرد: برای حل ریشه ای مشکلات شهری و استانی پیشنهاد می کنم جلسه ای با رئیس جمهور و نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر برگزار کنیم زیرا اگر دنبال نتیجه هستیم، باید مطالب و مشکلات به صورت مجزا و با حضور وزرا و شهردار تبریز حل گردد.

انتقال آب ارس به تبریز به مرحله پمپاژ رسید

نماینده جوان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر که سابقه عضویت در هیات رئیسه خانه ملت را دارد نیز گفت: انتقال آب ارس به تبریز به مدت ۹ سال راکد بود که اکنون مرحله پمپاژ به پایان رسیده و لوله گذاری انجام خواهد شد.
“روح الله متفکر آزاد” افزود: پیگیری های لازم برای توسعه قطار شهری و اجرای پروژه های جدید مسیرگشایی تبریز صورت گرفته است کمااینکه ۲۵ درصد مس کشور در آذربایجان‌ شرقی است و ما نیز مالیات ۲۵ درصدی درآمد های ناشی از این معدن را خواستار شده‌ایم.
وی با اشاره به اهمیت تحقق پروژه های کلان دولتی در آذربایجان شرقی اضافه کرد: تجربه بودجه نویسی ثابت کرده که دولت تنها لایحه خود را اجرایی می کند به همین دلیل هر اقدام نمایندگان مجلس باید قبل از لایحه بودجه دولت عملی شود. اما اکنون وقت آن است و علیرغم تفاوت دیدگاه ها باید به شدت همراه با هم عمل کنیم.
متفکر آزاد تاکید کرد: انتقال آب ارس به تبریز به مدت ۹ سال راکد بود که اکنون مرحله پمپاژ به پایان رسیده و لوله گذاری انجام خواهد شد لذا تعهد ۲۰ هزار میلیارد تومانی پروژه انتقال آب ارس، اتفاق افتاده و اکنون هیات وزیران در این خصوص تصمیم گیری خواهند کرد که این موضوع معضل آب را در سطح استان به پایان می‌رساند.
معضل حاشیه‌ نشینی برازنده‌ شهر تاریخی تبریز نیست
نماینده‌ جدیدالورود مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حاشیه‌ نشینی برازنده‌ شهر تبریز نیست گفت: اولین چاره‌ آن احداث شهرک جوانان بوده که شهرداری تبریز علیرغم اینکه دولت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده دست از اجرای آن نکشیده است زیرا بحث حاشیه نشینی اولویت‌ترین موضوع نمایندگان تبریز در مجلس است.
“رضا صدیقی” با تقدیر از اقدامات شورای شهر و شهرداری تبریز بابت مسیرگشایی‌های اخیر افزود: حمل و نقل شهری یکی از بزرگترین مشکلات است و اعداد و ارقامی که مطرح می شود نسبت به شهرهای دیگر در وضعیت بدی قرار گرفته و تاسف آمیز است زیرا نگرش‌ها در سطح ملی به تبریز مثبت نبوده است.
وی در خصوص موضوع سرمایه گذاری تاکید کرد: در شهرهای دیگر سرمایه گذاری دولتی بیشتر است در حالی که در گذشته‌ بزرگترین کارخانه‌ها در تبریز بوده اند، ولی اکنون وضعیت صنعتی تبریز خوب نیست و دولت نیز سرمایه‌ گذاری خاصی در این زمینه نکرده است لذا بهترین شیوه برای حل این مسائل پیگیری از سطح ملی و بخش خصوصی است.
صدیقی یادآور شد: خواسته‌ ما، تکمیل زنجیره تولید مس است نه اینکه در ورزقان خام فروشی اتفاق بیفتد لذا باید از این ثروت استانی ملی بیشتر برای توسعه‌ آذربایجان استفاده نماییم.
بافت‌ های تاریخی شهر تبریز بطور حتم باید احیا شوند
دیگر نماینده جدیدالورود مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس نیز بر بازسازی و احیای بافت تاریخی شهر تبریز تاکید کرد و گفت: بافت های تاریخی موجود در تبریز باید هر چه زودتر بازسازی، مرمت و احیا شوند البته با بافت تاریخی مخالف نیستم اما باید برای بهسازی این بافت ها اقدام کرد که در این حوزه تعامل میراث فرهنگی نیز مهم است.
“علی جعفری آذر” با اشاره به اینکه اولین خواسته ام از آقای پزشکیان فعالیت منظم ایستگاه قطار خاوران بوده است افزود: خوشبختانه اکنون این مسیر روزانه ۱۰ ساعت فعالیت می کند.
وی با اشاره بر وضعیت معیشتی مردم اضافه کرد: در شرایط کنونی اقتصادی، دستگاه های اجرایی نباید هزینه اضافی برای شهروندان تحمیل کنند تا وضعیت کشور به سوی اصلاح اقتصادی حرکت نماید.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.