از کتاب جدید پزشک - شاعر آذربایجانی در تبریز رونمایی شد؛

نهنگ ها به خاک برگشتند

عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی: در هفته پایانی مهر ماه ۱۴۰۳ و با حضور فعالان حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات آذربایجان از کتاب رُمان “نهنگ ها به خاک بر می گردند” اثر رضا نعمتی در سالن همایش های مهر پردیس هنر و رسانه تبریز رونمایی گردید.

“رضا نعمتی” پزشکی است که علیرغم حرفه اصلی خود، همواره به قلم فرسایی پرداخته و تاکنون، سه کتاب در عرصه شعر و ادب قلم نوازی کرده است.
او درباره کتاب “نهنگ ها به خاک بر می گردند” معتقد است: این نوشته‌ها را در ۲۰ سالگی نوشته‌ام و گاهی کنجکاو دیدن خود جوانم، آن نویسنده پر شوقی هستم که این همه نوشته است از سر خشمی مقدس و امیدی باریک. پیشگوی نفرین شده‌ای که خشکیدن رودها را و آمدن خشکسالی را با شهود شاعرانه‌اش دریافته است.
نعمتی افزود: این کتاب، نوعی ضد رُمان است از عمر زیسته‌ام. امروز معتقدم راهی جز نوشتن نیست و باید در این دوران، روایتی دست اول از تاریخ معاصر زیسته مان برای آیندگان بر جای بگذاریم.
وی اضافه کرد: نگارش این داستان برایم نوعی ادای دِین بود، تسویه حسابی با ۴۰ سال خاطره از دوستان و عزیزانی که برخی دیگر در کنارم نیستند و با برخی نیز، راهم سوا گشته است. گرچه قصه خیالی است اما کدام کتاب است که در آن بخشی از نویسنده و دنیای پیرامونش حضور نداشته باشد؟
نعمتی با اشاره به اینکه رُمان “نهنگ‌ها به خاک برمی‌گردند” از تنهایی و سرگشتگی می‌ گوید تاکید کرد: از وفاداری و خیانت، از ترس و هیجان عمیقی که انسان در مواجهه با هستی از سر می‌گذراند و پاسداشتی است برای عشق، رفاقت و زندگی؛ حتی اگر بدانیم مرگ و خیانت و نامرادی همیشه در کمین است و یادبودی است از زادگاهم که تجربه‌های زیسته‌ام در آن شکل گرفته، موتن عزیزی که مرا به خویش پذیرفته و کوه و دشت و رودهایش برایم همچون جان، شیرین است.

در مراسم رونمایی از کتاب “نهنگ‌ها به خاک برمی‌گردند” رحیم رئیس نیا، نویسنده بزرگ و تاریخ نگار تبریزی درباره این رمان گفت: من معمولاً رُمان را مزمزه کنان می‌خوانم اما این کتاب را یک نفس خواندم و دلیلش کشف نویسنده‌ پرتکاپوی آذربایجانی بود که شیفته ادبیات و اهل نوشتن و خواندن است لذا این رُمان غلامحسین ساعدی، تقی مدرسی، بهرام صادقی و جک لندن در رمان مارتین ایدر را برایم تداعی کرد.
وی افزود: رضا نعمتی، خاطرات ۴۰ ساله زندگی اش، شنیده‌ها و دیده‌هایش را در ۲۰ روز عید ۱۴۰۳ به قلم آورده است و این کتاب را دستاورد ۴۰ سال و ۲۰ روزه خود می‌داند، به یاد دارم که وقتی از غلامحسین ساعدی در مورد چندین کتاب چاپ شده اش در یک سال پرسیدم گفت که اینها را سالها پیش نوشته‌ام و امسال همه آنها را به روی کاغذ آورده ام…
شایان ذکر است ویراستار این کتاب “محسن بایرام نژاد” و ناشر آن “مجید راستی” در انتشارات حکیم نظامی گنجه ای بوده و تصاویر و نقاشی های این کتاب ۲۲۰ صفحه ای را نیز آثار هنرمند تبریزی “اسماعیل غفاری” مزین کرده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.