اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۲۱ پارلمان شهری تبریز به روایت "عصرآزادی"

تبریز فراموشخانه سرمایه گذاری

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و بیست و یکمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی و با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد و تنها روح الله دهقان نژاد نائب رئیس شورا غایب جلسه این هفته بود.
نشست این هفته شورا حال و هوای ویژه ای داشت که به مناسبت هفته پرستار، پرستاران شاخص تبریزی شامل خانواده پرستاران دوران ویروس کرونا، نمونه و دوران جنگ تحمیلی از سوی شهردار و اعضای شورای شهر مورد تجلیل قرار گرفتند.
گلایه محمدحسن اسوتچی عضو ادوار شورای شهر تبریز نسبت به بی‌ خبری شورانشینان از برخی از مطالبات شهروندان از موارد جالب توجه نشست این هفته بود که گویا در یکی از آنها، از شهریور ماه سال جاری تاکنون پاسخی دریافت نشده است و به زعم او تا وقتی که شورایی ها نجابت به خرج دهند اینگونه موارد ادامه خواهد یافت.
اسوتچی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: بنده پاسخی به آقای شهردار بابت سخنان طوفانی‌شان بدهکار بودم، اما به دلیل احترام به هیئت رئیسه شورا و اینکه موضوع، به تنش و حاشیه نکشد سکوت کرده و پاسخ خود را به زمان دیگر موکول می‌ کنم لذا امیدوارم اینگونه شیوه‌ ها ادامه پیدا نکند که اگر تداوم یابد ناچاراً مجبور می شوم با الفبای خودشان سخن بگویم و تا حالا هم که صبر کرده ام به این دلیل بوده که بی‌ احترامی نشود!
در حقیقت، عمده مباحث نشست این هفته شورای شهر در مورد مشکلات جذب سرمایه گذاری توسط شهرداری تبریز بود…
نیمی از اعتبار ساماندهی حاشیه نشینی و بافت ناکارآمد محقق شده است
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای ششم شهر تبریز از تحقق ۹۵ درصدی برنامه و بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تبریز در حوزه تملکات و مسیرگشایی ها خبر داد و گفت: حدود یکهزار میلیارد تومان نیز کمک به صورت غیرنقدی از طرف مناطق شهرداری برای متروی تبریز و از طریق تملک هزینه شده است.
روح الله رشیدی با عنوان اینکه نزدیک به ۶۵ درصد ردیف تملکات در قالب منابع غیرنقدی به پروژه مترو انجام می شود ادامه داد: پروژه شهید سعیدی آخماقیه از شورای قبلی آغاز شده و شورای ششم نیز با تمام توان پیگیر این موضوع است.
وی اضافه کرد: در موضوع ساماندهی حاشیه نشینی و بافت ناکارآمد که ۹۸۳ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود ۴۰ درصد محقق گردیده که این ماموریت در قالب قرارگاه مسکن پیش بینی شده است.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه شهرداری تبریز در دسترسی منطقه حیدرآباد عملکرد درخشانی داشته است تاکید کرد: طراحی و احداث خیابان دسترسی حیدرآباد عملکرد درخشانی در این حوزه است که امیدوارم به زودی به اتمام برسد.
رشیدی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بودجه فرهنگی شهرداری تبریز گفت: ۱۰۵ میلیارد تومان پیش بینی بودجه برای ردیف‌های فرهنگی داشتیم که ۳۲ میلیارد تومان از آن محقق شده است.
وی با عنوان اینکه برای بازدهی بیشتر درحوزه فرهنگی نیاز به هماهنگی بیشتر دارد اظهار کرد: تجهیز کتابخانه ها، تولید محتوای فرهنگی، سلامت اجتماعی، ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی، ماده ۱۶ و غیره حوزه های مأموریتی در حیطه فرهنگی هستند که نیاز به هماهنگی بیشتر معاونان مالی با مدیران فرهنگی دارد و خلاء آن محسوس است.

هر وقت سرمایه‌ گذار به تبریز آمد تبدیل به مجسمه سنگی شد!

انتقاد سیدکاظم زعفرانچیلر از وضعیت سرمایه‌ گذاری در سطح شهر تبریز از نکات جالب توجه نشست این هفته بود که گویا امیدوار بوده که در دوره ششم شورا، سازمان سرمایه‌ گذاری شهرداری نقش پررنگی در حوزه سرمایه‌ گذاری ایفا کند که اینگونه نشده است.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری شورای شهر تبریز افزود: بخش مهمی از رکود فعلی در حوزه سرمایه‌ گذاری مربوط به عدم ثبات اقتصادی در سطح کشور است اما حضور مدیران نامرتبط و کادر نامناسب تر در این سازمان مشهود است و این سازمان به پارکینگ کارکنانی تبدیل شده که از مجموعه قبلی خود خسته شده اند!
زعفرانچیلر با اشاره به اینکه سازمان سرمایه‌ گذاری تبدیل به فراموشخانه شهرداری شده است اضافه کرد: هر وقت دست سرمایه‌ گذار را گرفته و به این سازمان معرفی کردیم او را تبدیل به مجسمه سنگی کردند!
وی با ذکر این نکته که اکنون قلب تپنده شهرداری که می‌ توانست در درآمدزایی نقش خوبی ایفا کند، دچار مشکل شده است تاکید کرد: هر چند این مجموعه موفقیت‌هایی هم داشته است که از جمله آن می توان به پروژه فیبر نوری اشاره کرد اما جذب سرمایه‌های خُرد و کلان توجه بیشتری رو می‌ طلبد که فعلاً نمایان نیست.
تذکر احد صادقی – دبیر سال چهارم شورای ششم شهر – نسبت به کمبود پارک و بازارچه های محلی هم جالب بود که گزارش ارائه شده توسط شهرداری را فاقد طرح مابه‌التفاوت منابع و مصارف دانست که با گزارش‌های صحن علنی و جلسات کمیسیون تفاوت دارد!
او با ذکر این نکته که شهرداری تبریز در حوزه احداث پارک که جُدا از توسعه فضای سبز است عملکرد ضعیفی دارد اضافه کرد: باید به مسئله بازارچه‌های محلی هم توجه خاصی شود زیرا اینگونه بازارچه‌ها با مداخله اقتصادی موجب کاهش حضور وانت‌ بارها در معابر خواهند شد.
جذب سرمایه گذار و ایجاد درآمد پایدار در تبریز فراموش شده است
رئیس شورای استان آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه باید بسترسازی و تسهیل‌گری جذب سرمایه و حرکت به سمت ایجاد درآمد پایدار در راهبردهای مدیریت شهری تبریز قرار گیرد گفت: تکریم سرمایه گذار و بهبود امنیت سرمایه گذاری از فاکتورهای مهم افزایش جذب سرمایه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اسماعیل چمنی با بیان اینکه جذب سرمایه گذار نقش موثری در بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه دارد، امنیت سرمایه گذاری را از جمله فاکتورهای مهم در جذب سرمایه دانست و افزود: تبریز شهری امن برای سرمایه گذاری است و مدیریت شهری در برنامه بلند مدت خود به بسترسازی جذب سرمایه گذاری اهتمام ویژه ای داشته باشد.
وی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری درصد قابل توجهی از بودجه امسال شهرداری تحقق یافته است اضافه کرد: سوق دادن منابع درآمدی به سمت درآمد پایدار از ضرورت‌های اساسی شهرداری تبریز است که در سالهای قبل نسبت به آن بی توجهی شده است.
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه مقوله ترافیک یکی از موضوع‌های حائز اهیمتی است که در آینده، تبریز را با چالش اساسی مواجه خواهد کرد خاطرنشان کرد: توسعه آموزش‌ های شهروندی در حوزه ترافیک و احداث پارکینگ‌ های متعدد در سطح شهر از جمله راهکاری موثر برای کاهش ترافیک شهر تبریز است تا حق و حقوق شهروندان مورد تکریم قرار گیرد.
شایان ذکر است اظهارات عضو ورزشکار شورای ششم شهر تبریز درباره عدم نگاه درآمدزایی شورا و شهرداری به اماکن ورزشی نیز قابل توجه بود که گفت: در آکادمی‌های ايجاد شده، به صورت رایگان به ۱۵ هزار نفر خدمات ارائه‌ شده است.
به گفته پرویز هادی، گویا در ادوار قبلی شورا، اماکن ورزشی واگذار شده بودند اما در دوره فعلی، این اماکن به صورت رایگان و یا با حداقل قیمت در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.