مدیرعامل منطقه آزاد ارس در جمع خبرنگاران تاکید کرد؛

اتصال ریلی جلفا – نخجوان، محور توسعه ارس

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: بیش از ۱۰ درصد ترانزیت عبوری کشور از گمرک نوردوز و جلفاست که در این راستا با تکمیل جاده ترانزیتی اوراسیا، خودروهای ترانزیتی بدون ورود به شهر جلفا به کریدور ارس وصل خواهند شد.
“مجید کیانی” روز ۶ آذر ماه ۱۴۰۳ در نشست خبری خود با حضور اصحاب رسانه های آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس در ۱۹ سال اخیر فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرده تا به نقطه‌ای که امروز در آن قرار داریم برسد افزود: تحولاتی در سه سال اخیر در منطقه آزاد ارس رُخ داد که چهره آن را از منطقه آزاد صنعتیِ صرف به منطقه آزاد کشاورزی و گردشگری هم تغییر داد.
وی با ذکر این نکته که در حوزه لُجستیک اقدامات موثر زیادی در منطقه آزاد انجام شده تا به موقعیت پرافتخار گذشته خود بازگردد اضافه کرد: در حوزه زیرساخت و تکمیل کریدورهای ترانزیتی تکمیل کریدور راهبردی ارس، اتوبان اوراسیا و تکمیل محور مرند – جلفا را در اولویت قرار دادیم.
رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد ارس درباره حواشی افزایش شعاع تردد خودروهای پلاک ارس و تکذیب پلیس راهور آذربایجان شرقی توضیح داد: طبق قانون، محدوده تردد خودروهای پلاک ارس تا شعاع ۱۳۵ کیلومتری منطقه آزاد مجاز است اما متاسفانه این قانون در سال‌های گذشته به درستی اجرا نشده است.
کیانی ادامه داد: هیات دولت در سال ۱۳۹۸ توسعه محدوده منطقه آزاد ارس را مصوب کرد و این مصوبه در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد و محدوده منطقه آزاد تا سه راهی گلین قیه توسعه یافته که بخشی از شهرستان مرند را هم شامل می‌شود.
وی از کسب مجوز واردات خودروهای سنگین با پلاک ارس خبر داد و یادآور شد: اخیراً با تلاش‌های انجام شده توسط سازمان منطقه آزاد ارس، مجوز واردات انواع خودروهای سنگین کِشنده، اتوبوس، مینی بوس، ون و حتی ماشین‌ آلات معدنی هم اخذ شده و سرمایه‌گذاران منطقه آزاد می‌توانند با واردات این خودروهای سنگین نسبت به ترانزیت کالا در خارج از کشور و محدوده مجاز داخل کشور اقدام کنند.
کیانی با اشاره به اینکه مردم و سرمایه‌ گذاران می‌توانند انواع خودروهای سبک و سنگین صفر کیلومتر تا ۵ سال کارکرد را وارد منطقه آزاد ارس کنند ابراز امیدواری کرد از این ظرفیت قانونی برای نوسازی ناوگان حمل‌ و نقل شهری و ناوگان ترانزیتی آذربایجان شرقی استفاده شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه اتصال ریلی جلفا – نخجوان – ایروان یکی از مطالبات ماست تاکید کرد: مسیر ریلی بعد از جلفا به دو راهی می‌رسد که مسیر غربی آن به سمت ایروان که اکنون مسدود شده و نیازمند کار دیپلماتیک است و راه دیگر به سوی نخجوان می رود که باید از طریق مدیرعامل راه آهن کشور پیگیر مشکلات ریلی منطقه باشیم.

وی با اشاره به برخی اتهامات مربوط به قاچاق کالا در منطقه آزاد ارس توضیح داد: مناطق آزاد به خاطر شرایط خاص گمرکی حاکم و قوانین مربوطه جزو شفاف ترین بخش‌های کشور در حوزه واردات و کنترل‌های گمرکی بوده و بر خلاف سرزمین اصلی، واحدهای تولیدی مناطق آزاد در یک منطقه محصور قرار دارند و ورود و خروج‌ آنها با دقت کنترل می‌شود.
کیانی اظهار کرد: موضوع کالای همراه مسافر با قاچاق کالا متفاوت است و بر اساس آن، قانونگذار اجازه داده تا هر مسافر بتواند به ارزش ۸۰ دلار کالا از منطقه آزاد وارد کشور کند و این مورد نیز به صورت کنترل شده انجام می‌گیرد.
وی با تاکید بر اینکه تقاضای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس از ۶۱ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به ۶۶۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در ۷ ماهه نخست سال جاری رسیده است بیان کرد: تا سال ۱۴۰۱ تنها ۵۰۶ هکتار زمین جهت واگذاری آماده شده بود ولی در ۲ سال اخیر ۴۵۰ هکتار دیگر نیز جهت واگذاری آماده شده است.
کیانی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته تعداد ۵۵ واحد تولیدی جدید افتتاح و مجوز تاسیس ۵۷ واحد و مجوز توسعه ۵۷ واحد دیگر صادر شده است افزود: مرز ارمنستان تنها معبر اتصال کشور به اوراسیا بوده و بیش از ۱۰ درصد ترانزیت عبوری کشور از گمرک نوردوز و جلفاست که در این راستا با تکمیل جاده ترانزیتی اوراسیا، خودروهای ترانزیتی بدون ورود به شهر جلفا به کریدور ارس وصل شده و زمان کوتاهتر می‌شود.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس با تاکید بر اینکه مهمترین کارکرد ارس که باید تا امروز در سطح کلان به آن پرداخت می‌شد نگاه گردشگری است متذکر شد: اما پس از سالها غلفت، در ۲ سال گذشته آماده سازی کناره های رود تاریخی ارس و پیاده روی در آن در دستور کار قرار گرفت و عملیاتی گردید.
کیانی در پایان اظهارات خود، اجرای پروژه‌های گردشگری و اقامتی، ثبت ژئوپارک ارس به عنوان دومین ژئوپارک ایران و ثبت جهانی کاروانسرای خواجه نظر جلفا در یونسکو را از دیگر اقدامات جهانی منطقه آزاد ارس در معرفی ظرفیت گردشگری پیشانی شمالغرب ایران برشمرد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.