مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو در گفتگو با عصرآزادی تاکید کرد؛
تمرکز اسکوئی ها بر تولید و صادرات پسته
عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده: بخش ایلخچی شهرستان اسکو از قطبهای مهم تولید انواع محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی محسوب می شود که با آموزش و فرهنگسازی درباره مصائب حیات دریاچه اورمیه، اغلب کشاورزان آن از کاشت پیاز دست برداشته و به کشت سایر محصولات کم آب بَر از جمله پسته و زعفران روی آوردهاند تا بخشی از اقتصاد کشاورزمحور استان را شکوفاتر نمایند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو حضور در نمایشگاه های تخصصی کشاورزی را برای تولیدکنندگان شهرستانی بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: از این طریق می توان به معرفی و عرضه محصولاتی که با دستان توانمند کشاورزان منطقه تولید می شود پرداخت تا از تولید به مصرف برسند.
“ابوالفضل فرشبافیان” در گفتگو با عصرآزادی، پسته ایلخچی را از جمله این محصولات دانست و افزود: یکهزار و ۲۰۰ هکتار از باغات این بخش زیر کشت پسته رفته است که ۸۵۰ هکتار از اراضی بارور هستند به طوری که در سطح استان آذربایجان شرقی، باغات شهرستان اسکو پیشرو در تولید این محصول است.
وی اضافه کرد: انواع آلوهای خشک، عرقیات گیاهی و درمانی و غیره همگی در روستاهای شاخص هدف گردشگری این شهرستان شامل کندوان، عنصرود و گنبرف وجود دارد و نیز وجود صنایع تبدیلی جامع همگی موجب شده تا مناطق پیرامون اسکو به مرکز سفرهای توریستی تبدیل گردد.
فرشبافیان تاکید کرد: در برخی از شرکت های دانش بنیان اسکو، رایحه بهشتی رایحه و عصاره گیاهان دارویی تولید می گردد که توانسته اند همگام با شرکت های دیگر مناطق کشور به رقابت تنگاتنگ بپردازند زیرا پتانسیل های نهفته ای در سطح این شهرستان وجود دارد که باید نسبت به معرفی آنها اقدام شود.
وی یادآور شد: در راستای حمایت از بخش صنایع تبدیلی و به ویژه در صندوق خُرد زنان که شامل مشاغل خانگی اهالی منطقه است که حدود ۶ مورد از آنها در سطح شهرستان تشکیل شده تا تسهیلات لازم در خصوص فعالیت ها و کسب و کارهای خانگی صورت گیرد و حمایت برای فروش نیز درنظر گرفته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو، اصلاح الگوی کشت را موضوع بسیار مهمی دانست که در مناطق مختلف شهرستان اسکو انجام می شود و متذکر شد: قبلاً سطح کشت محصول پیاز نزدیک به ۵۰۰ الی ۷۰۰ هکتار بود در حالی که در سالهای اخیر و با همکاری مدیران و کارشناسان پهنه و همت کشاورزان هم اکنون این رقم به زیر ۵۰ هکتار رسیده و محصول استراتژیک کُلزا جایگزین آن شده است.
فرشبافیان در پایان با اشاره به اینکه پس از سالهای متمادی، اکنون حدود ۴۰۰ هکتار محصول کُلزا زیر کشت وجود دارد که آب بَری آن نسبت به پیاز بسیار کمتر است خاطرنشان کرد: زیرا برای عرضه پیاز به بازارهای مصرف نیاز است تا بیش از ۱۷ بار آبیاری انجام گیرد در حالی که این اقدام برای محصول کُلزا، فقط با ۴ بار آبیاری به خرید تضمینی می رسد و دولت نیز از قشر کُلزاکاران حمایت قابل قبولی انجام می دهد.