در نشست مشترک فعالان حوزه طلا و جواهر تبریز با رایزن بازرگانی سفارت تایلند مطرح شد؛

تاسیس مدرسه مشترک طلا و جواهر تایلند در تبریز

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: رایزن بازرگانی سفارت تایلند در ایران و اعضای هیئت مدیره اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز و فعالان حوزه تخصصی جواهر آذربایجان شرقی پیرامون گسترش همکاری های دوجانبه به گفتگو پرداختند.
در این نشست که ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳ و به میزبانی اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز برگزار شد درباره نحوه همکاری های تخصصی در حوزه جواهر بحث و تبادل نظر به عمل آمد.

◾️ضرورت برگزاری نمایشگاه مشترک جواهر بین فعالان تبریز و تایلند

رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز با اشاره به موقعیت استراتژیک تبریز از لحاظ نزدیکی به کشورهای حوزه قفقاز، دروازه اروپایی ایران و تولید ارزان جواهر گفت: این شهر پتانسیل های ویژه ای برای تولیدات مشترک با کشور تایلند دارد.
“میرمحمد پوراقدم شربیانی” با اشاره به برگزاری ۱۸ دوره نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر که در ایران به عنوان باسابقه ترین رویداد طلایی کشور محسوب می شود افزود: با توجه به ظرفیت های کشور تایلند در زمینه تولید جواهر و وجود هنرمندان مطرح این کشور در جواهرسازی، برگزاری نمایشگاه مشترک بسیار حائز اهمیت است.
وی با ذکر این نکته که کشور تایلند در زمینه سنگ های زینتی و جواهرات، به عنوان قطب منطقه جنوب آسیا شناخته می شود اضافه کرد: برای همین منظور، از طریق آموزش این هنر – صنعت برای هنرجویان، علاقه مندان و فعالان جواهر در استانهای ایران می توان همکاری های تخصصی قابل توجهی را به انجام رساند.
پوراقدم شربیانی با اشاره به اینکه اولین اتحادیه طلا و جواهر ایران در سال ۱۹۵۵ در تهران و توسط تبریزی ها تاسیس و سپس در تبریز راه اندازی شده است تاکید کرد: وجود معادن طلا و سنگ های قیمتی در آذربایجان شرقی نشان دهنده پتانسیل بالای این منطقه در تولید طلا و جواهر است که جهت توسعه همکاری های فی مابین می توان تاسیس مدرسه مشترک طلا و جواهر تایلند در شهر تبریز توسط تجار جواهر دو کشور را در دستور کار قرار داد.

◾️علاقه مندی فعالان جواهر در تایلند برای سرمایه گذاری در تبریز

رایزن بازرگانی سفارت تایلند در ایران نیز در این نشست از علاقه کشور متبوع خود برای سرمایه گذاری در ایران سخن به میان آورد و گفت: با توجه به پیشینه و ظرفیت بالای تایلند در تولید جواهرات و همچنین وجود منابع و زیرساخت های مناسب تبریز و آذربایجان شرقی در این حوزه، همکاری های مشترک بیش از پیش ضرورت دارد.
“تریونگ وان آر ری” افزود: نمایشگاه طلا و جواهر تایلند به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ جواهرات دنیا، در ماههای فوریه و سپتامبر هر سال برگزار می شود که درباره حضور فعالان این هنر – صنعت در ایران و به خصوص تبریز می توانند با شرایط ویژه نسبت به ارائه محصولات خود در اینگونه نمایشگاهها اقدام نمایند.
وی درباره حضور فعالان حوزه جواهر تایلند جهت شرکت در نمایشگاه طلا و جواهر تبریز اضافه کرد: از سال آینده تدابیری اندیشیده خواهد شد تا تایلندی های فعال در حوزه جواهرات در نوزدهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر، نقره، گوهرسنگ و صنایع وابسته حضور یافته و همکاری های دوجانبه را گسترش دهند.
رایزن بازرگانی سفارت تایلند در ایران در پایان اظهارات خود تاکید کرد: بهترین خروجی این نشست مشترک می تواند به انتقال تکنولوژی طراحی، ساخت و تولید جواهر منجر شود که از طریق انعقاد تفاهم نامه دوجانبه در آینده نزدیک بین روسای اتحادیه های طلا و جواهر تایلند و تبریز اتفاق خواهد افتاد.
شایان ذکر است در این نشست مشترک، فعالان حوزه هنر – صنعت جواهر آذربایجان شرقی پیشنهادات خود را جهت تسهیل همکاری های دوجانبه از طریق دیپلماسی اقتصادی مطرح کرده و پس از آن، مهمانان اتحادیه طلا از بازار بزرگ جهانی تبریز بازدید کرده و با نحوه فعالیت طلا و جواهرفروشان این مجموعه آشنا شدند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.