آیین رونمایی از پوستر اولین جشنواره ملی چندرسانه ای "جاده سبز" به روایت "عصرآزادی"

تبریز چشم به راه ایران است

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
یکی از مهمترین دغدغه‌های اجتماعی فعلی کشور که از دو دهه قبل تداوم دارد، کاهش تعداد تصادف‌ های جاده‌ای و تلفات جانی و مالی ناشی از آن است که سالانه خانواده ها را عزادار کرده و خاطره تلخی از جاده بر جای می گذارد در حالی که در این مسیر، فرهنگ سازی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، نقش بسیار مهمی دارد و سالهاست که از آن غفلت شده است.
در حقیقت، راهها یکی از مهمترین بخش‌های زیربنایی در توسعه مناطق مختلف ایران محسوب می‌ شوند که این مقوله در استانهای بزرگ و کوهستانی همچون آذربایجان شرقی با توجه به جایگاه ویژه آنها در اقتصاد و حجم بالای ترددهای مسافری و ترانزیتی در محورهای مواصلاتی آن، اهمیت دوچندانی دارد و قرار است اهالی فرهنگ، هنر و رسانه کشور در قالب یک جشنواره ملی بر ضرورت فرهنگسازی و قانون مداری در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای تاکید نمایند.
روز ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳ و در دانشگاه هنر اسلامی تبریز از پوستر نخستین جشنواره ملی چندرسانه ای “جاده سبز” رونمایی به عمل آمد که در آن، اهالی فرهنگ، هنر، رسانه، تشکل ها و انجمن های مرتبط با حوزه حمل و نقل جاده ای حضور داشتند.
گویا از سال ۱۴۰۱ برنامه ای پویشی تحت عنوان “چشم به راهیم” در مسیرهای سفر مسافران راه اندازی شده تا رانندگان به ازای هر دو ساعت رانندگی، ۱۵ دقیقه استراحت کنند و حال این پویش به عنوان شعار اولین جشنواره ملی چندرسانه ای”جاده سبز” نیز انتخاب شده و می تواند به یک شعار خانوادگی تبدیل شود زیرا اعضای خانواده ما همواره چشم به راه ما هستند تا به خانه بازگردیم و رنگ سبز این جاده نیز امید به زندگی را تقویت نماید…
جاده، وسیله نقلیه و عامل انسانی عوامل ایجاد تصادفات جاده ای کشور هستند
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در این مراسم با اشاره به ظرفیت این استان در ۱۴ هزار کیلومتر شبکه راه اصلی گفت: ۱۰ هزار کیلومتر از آن دارای آسفالت است کمااینکه دو کریدور مهم کشور شامل جاده ابریشم کریدور شرق – غرب و قسمتی از کریدور شمال – جنوب به این استان منتهی می‌شود.
“اروجعلی علیزاده” با تاکید بر برخورداری آذربایجان شرقی از ۱۳۵ کیلومتر راه مرزی افزود: علاوه بر دو پایانه مهم جلفا و نوردوز در جهت انجام ترانزیت، پایانه کلاله نیز از سوی دولت چهاردهم در حال اجراست که معبر مهمی در تبادلات تجاری بین ایران و آذربایجان محسوب می شود.
وی اضافه کرد: بر حسب آمار ترددشمار، سالانه بیش از ۳۵۰ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی انجام می شود که ناوگان حمل و نقل جاده ای به عنوان مهمترین شبکه حمل و نقل، حدود ۹۰ درصد جابجایی محموله ها را برعهده دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی اظهارکرد: سالانه بیش از ۲۵ میلیون تن کالا از طریق ناوگان کامیونی و بیش از ۴ میلیون نفر مسافر از طریق اتوبوس در استان جابه‌جا می‌شوند اما متاسفانه سالانه حدود یکهزار نفر از هم استانی ها براثر تصادفات جاده‌ای جان خود را دست می‌ دهند.
علیزاده با اشاره به اینکه سه عامل جاده، وسیله نقلیه و عامل انسانی در ایجاد تصادفات نقش آفرینی می‌ کنند یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد تصادفات بر اثر عامل انسانی، ۱۵ درصد جاده و ۱۵ درصد نیز وسائط نقلیه به وقوع می پیوندد که خبرنگاران و هنرمندان می توانند در فرهنگ سازی این چالش نقش مهمی ایفا کنند تا در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای گام های مصمم تری برداریم‌.

به غیر از سال های ۸۶ الی ۹۵ میزان تصادفات جاده ای صعودی بوده است

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی، هنر و رسانه را یک مرجع مهم برای مردم دانست و گفت: شاید حرف ما کارگزاران کمتر شنیده شود یا کمتر توجه شود که برای آن هم آن خودمان مقصریم اما اصحاب رسانه و هنر ظرفیت و توان تغییر الگوهای رفتاری جامعه را دارند.
“مرتضی محمدزاده” با اشاره به اینکه تصادفات جاده‌ای در دو دهه‌ اخیر به یک مسئله‌ اجتماعی بزرگ و مهم تبدیل شده است افزود: در طول این مدت ۴۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و ۶ میلیون نفر نیز مصدوم شده اند که نشان می دهد در این مدت راههای مختلفی را طی کردیم اما نتایج کمتری داشت زیرا سیر تصادفات به جز مابین سالهای ۱۳۸۶ الی ۱۳۹۵ که نزولی بود، بقیه صعودی است.
وی با اشاره به اینکه جان باختگان و مجروحانی که اکنون ناتوانند یک طرف ماجرا هستند و طرف دیگر، خانواده‌ای وجود دارد که امید و آرزوی خود را از دست داده است اضافه کرد: در این مسیر، کمربند را الزامی کردیم، محدودیت سرعت گذاشته شد و جرائم رانندگی افزایش یافت اما متاسفانه کارساز نبوده است و ضرورت دارد تا فرهنگ سازی زیادی در این حوزه انجام گیرد.
محمدزاده با بیان اینکه عامل انسانی سهم زیادی در مرگ و میر جاده‌ای دارد تاکید کرد: اما سهم خودروهای ما نیز بی تاثیر نیست لذا امروزه، آذربایجان شرقی راه دیگری را برای نقش آفرینی در مدیریت تلفات جاده‌ای و تغییر الگوهای رفتاری جامعه در ایمنی جاده انتخاب کرده و آن، برگزاری جشنواره ملی چند رسانه‌ای جاده سبز است‌ که امیدواریم موثر واقع گردد.
فعالان هنر و رسانه کشور جهت ارسال آثار سبز خود ۱۰ روز دیگر فرصت دارند
دبیر نخستین جشنواره ملی چندرسانه ای جاده سبز نیز با بیان اینکه در حوزه رسانه با فقدان تولید محتوا مواجه هستیم گفت: این موضوع در حوزه راهداری و حوزه هایی که با چالش مواجه بوده اند، چشمگیرتر است لذا بهترین مِتد آموزشی، تبدیل متون مربوطه به مفاهیم چندرسانه ای است که در این جشنواره نیز به آن پرداخته شده است.
“فرید حیدری” افزود: جشنواره هایی که به صورت موضوعی برگزار می شوند مسیری ایجاد می کنند تا فعالان عرصه هنر و رسانه بتوانند پیشنهادات، انتقادات و آثار خود را در این حوزه ها ارائه نمایند لذا فعالان حوزه های هنری و رسانه ای می توانند تا ۱۰ روز آینده آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون محتواهای اختصاصی در مورد اهمیت موضوع حمل و نقل و ایمنی جاده ها قدرتمند ظاهر نشده اند اضافه کرد: اولین جشنواره ملی چندرسانه ای جاده سبز می تواند خلاءهای قبلی و آینده روشن را برای این حوزه ترسیم نماید.
حیدری با اشاره به اینکه توجه به مسائل راهداری و حمل و نقل مورد بی مهری رسانه ها قرار گرفته است تاکید کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی باعث می‌شود رسانه‌ها نقدها و برداشت‌های خود را به تصویر کشیده و دستگاه‌های اجرایی بر اساس فشار رسانه‌ها وارد این موضوعات می‌شوند که در بهبود وضعیت فعلی راهگشا خواهد بود.
شایان ذکر است جشنواره ملی چندرسانه ای “جاده سبز” در ۱۰ محور کلی، ۱۷ موضوع تخصصی و سه بخش رسانه ای شامل آثار مکتوب، آثار تصویری و چندرسانه ای و گرافیک توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر با حمایت و پشتیبانی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی و تشکل های صنفی حمل و نقل جاده ای در بهمن ماه ۱۴۰۳ به دبیری فرید حیدری در تبریز برگزار می‌ شود و علاقمندان تا ۱۰ روز دیگر فرصت دارند برای ثبت نام ‌و کسب اطلاعات بیشتر به www.grfstival.ir مراجعه نمایند.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.