داستانی از حقایق اتحاد جماهیر شوروی سابق در تئاتر شهر تبریز؛

تبریز در ژانویه کویوآکان در آگوست

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مسعود زارعی از ۱۵ دی‌ ماه در تئاتر شهر تبریز بر روی صحنه می رود
عصرآزادی/ سرویس فرهنگی: نمایش “کویوآکان در آگوست” به نویسندگی و کارگردانی مسعود زارعی از ۱۵ دی‌ ماه در پلاتو استاد صادقی تئاتر شهر تبریز بر روی صحنه رفت و زنگ اقتتاح این نمایش نیز توسط استاد ابراهیم عباسعلی‌ زاده به صدا درآمد.
متن نمایش “کویوآکان در آگوست” را که مسعود زارعی نگاشته است منطبق با متد نئوکلاژ نستینگ نوشته شده که این متد بر اساس هم نشینی ایده و مَتریال شکل می‌گیرد.
بر اساس این گزارش، لئون تروتسکی – فیلسوف، متفکر، روزنامه نگار و سیاستمدار روس – که به دستور رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق ژوزف استالین و توسط رامون مرکادر ترور می‌شود، چند ساعت تا مرگش فاصله دارد و این چند ساعت…
از بازیگران این نمایش می توان به محدثه محمودی، هستی نسودی، فائزه خندان و طاها فکری اشاره کرد که در کنار بازیگران برجسته ای همچون مهرداد نیکجو، ژیلا آل‌رشاد و امید والا به ایفای نقش می پردازند.
ژیلا آل رشاد پس از درخشش در دهه ۸۰ و ۹۰ تئاتر تبریز و مهاجرت به تهران، پس از سال‌ها، مجدداً در صحنه تئاتر تبریز پا به صحنه گذاشته است.
استاد فیروز عاقلی در این نمایش نیز به ایفای نریشن‌ها و روایت داستان پرداخته در حقیقت، روایتگر ساعات پایانی عمر لئون تروتسکی پس از ترور وی با تبر است که در قالب ژانر تراژیکمدی اجرا شده است.
همچنین فریبا سهرابی و علی فتوحی که هر دو از چهره‌های مطرح تئاتر تبریز هستند، به ترتیب کارئوگراف و مشاور کارگردان این نمایش هستند.
بر اساس این گزارش و با گریزی بر تاریخ می توان دریافت که لئون تروتسکی در آغاز تشکیل اتحاد جماهیر شوروی سابق که چهره‌ای اثرگذار و بانفوذ به حساب می‌آمد به عنوان کُمیسر خلق برای روابط خارجی برگزیده شد.
او با اینکه پیشینه نظامی نداشت ولی به خوبی از امور نظامی و سیاست‌های فرماندهی و جنگی آگاهی داشت و نقش پررنگی در پیروزی ارتش سرخ در جنگ داخلی روسیه ایفا کرد.
به‌ خاطر کشمکش‌هایی که در دهه ۱۹۲۰ میان تروتسکی و ژوزف استالین، بر سر قدرت و شیوه اداره حکومت وجود داشت، تروتسکی از حزب سوسیال دموکرات کارگری روسیه اخراج و از اتحاد شوروی تبعید شد.
وی در دوران تبعید، چندین کتاب مهم درباره فاشیسم و رژیم استالین نوشت و در اواخر دهه ۱۹۳۰ که از دید طرفداران استالین، عنصری خطرناک برای اتحاد جماهیر شوروی شناخته شده بود در سال ۱۹۴۰ در مکزیک توسط یکی از مأموران کمیساریای خلق در امور داخلی ترور شد اما ایده‌های او زنده ماند و تشکیل‌ دهنده پایه و اساس تئوری تروتسکیسم گردید که در این نمایش نیز به آن اشاره شده است.
شایان ذکر است اجرای نمایش “کویوآکان در آگوست” از ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ شروع شده به مدت محدود هر شب از ساعت ۱۹ در پلاتو استاد صادقی مجموعه تئاتر شهر تبریز میزبان مخاطبان تئاتر از اقصی نقاط کشور است.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.