نگاهی بر آیین گرامیداشت آغاز سال نو میلادی در تبریز؛
صدور پیام صلح و آرامش جهانی از تبریز
عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: مراسم گرامیداشت سال نو میلادی با حضور معاون سیاسی – اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی، فرماندار تبریز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان، رئیس شورای شهر تبریز، شهرداران مناطق تبریز، مدیران شهری، کارشناسان فرهنگی و جمعی از مسیحیان ساکن تبریز برگزار شد و در پایان، کتاب دیوان تُرکی استاد شهریار به شورای خلیفه گری اهدا گردید.
در این آیین ویژه که از آن به عنوان غسل تعمید حضرت عیسی (ع) یاد می شود روز ۶ ژانویه ۲۰۲۵ در کلیسای تاریخی سرکیس مقدس تبریز گرامی داشته شد و به بهانه تولد این پیامبر صلح و دوستی، مسیحیان تبریز بار دیگر از زندگی در کنار همشهریان مسلمان خود ابراز خرسندی کردند.
در حقیقت، مسیحیان تبریز در این آیین ویژه و با همخوانی نیایش، سال جدید را سالی توام با صلح، آرامش و وحدت برای جامعه مسیحی و عموم هموطنان و همشهریان ساکن آذربایجان شرقی خواستار شدند.
به گفته کارشناسان، مسیحیت دو شاخه دارد؛ شرقی و غربی، در شاخه شرقی که شامل ارتدوکسهاست سعی میشده تفاوتهای آن با مسیحیت غربی شامل کاتولیکها و پروتستانها حفظ گردد و برای همین است که مسیحیان آذربایجان شرقی به همراه سایر مناطق ایران که مذهب ارتدوکس دارند روز ۶ ژانویه را به عنوان روز ولادت مسیح جشن می گیرند.
منطقه آذربایجان به علاوه اصفهان و تهران از جمله مناطقی هستند که شهروندان مسیحی مراسم سال نو میلادی را برگزار می کنند که نقطه مشترک تمام آنها در روز مراسم، روشن کردن شمع در کلیساهاست تا برای یکدیگر برکت و آرامش همراه با روزهای موفقیت آمیز آرزو نمایند.
امروزه همه ادیان الهی در داخل ایران از حق و حقوق مساوی برخوردارند
خلیفه كل ارامنه آذربایجان در جمع حاضرین در محل مراسم آغاز سال نو ۲۰۲۵ میلادی در تبریز با تبریک سال نو، سالی توام با موفقیت را برای شهروندان ساکن در شمالغرب ایران آرزو کرد و گفت: مسیحیان منطقه آذربایجانِ ایران آرزو دارند در کنار مسلمانان در کمال آرامش به زندگی بپردازند زیرا امنیت مولفه بسیار مهمی است که هم اکنون در جمهوری اسلامی حاکم است و مسیحیان و مسلمانان با مهربانی در کنار یکدیگرند.
اسقف اعظم عالیجناب “گریگور چیفت جیان” با اشاره به اینکه خدای بزرگ را شاکریم که مسیحیان ایران به عنوان دوست و برادر مسلمانان به خوبی و خوشی و با دارا بودن تمام امتیازات شهروندی در جغرافیای ایران به زندگی می پردازند افزود: برخلاف برخی از کشورهایی که به آن سفر کرده ام و در آنها نصب صلیب بر فراز کلیساها ممنوع می باشد اما در ایران اینگونه موارد بلامانع بوده و اقلیت های مذهبی از آزادی دینی خود برخوردارند.
وی اضافه کرد: امروزه همه ادیان الهی در داخل ایران از حق و حقوق مساوی برخوردار بوده و در سالهای متمادی ای که در این کشور زندگی میکنیم به هیچ عنوان از آزادی های دینی خود محروم نشده ایم و در سایه همین آزادیهاست که موزه ارامنه پس از سالهای متمادی در آینده نزدیک در تبریز گشایش خواهد یافت.
شایان ذکر است جمعیت شهروندان مسیحی ساکن در استان آذربایجان شرقی حدود یکهزار و ۳۰۰ خانوار تخمین زده می شود و به علاوه ارمنی های ساکن در مناطق مختلف استان آذربایجان غربی که حدود یکهزار و ۹۰۰ خانوار را شامل هستند تحت مدیریت شورای خلیفه گری ارامنه منطقه آذربایجان در تبریز، زندگی آرام و مسالمت آمیزی را در کنار مسلمانان تجربه می کنند.