ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارت‌ آموزی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاه ملی مهارت در تبریز پایان یافت؛

تبلور پیوند صنعت و دانشگاه در آذربایجان شرقی

در این کنسرسیوم ۴۱ واحد عظیم صنعتی استان آینده شغلی ۳۵ هزار دانش آموخته دانشگاه ملی مهارت را رقم خواهند زد

عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارت‌ آموزی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاه ملی مهارت با حضور رئیس دانشگاه ملی مهارت، استاندار آذربایجان شرقی، مدیران و مسئولان استانی، اهالی صنعت و تولید استان و جمعی از اساتید دانشگاهی در تبریز برگزار شد و طی آن تفاهم‌ نامه همکاری مشترک بین اتاق بازرگانی تبریز و دانشگاه ملی مهارت استان به امضا رسید.
نکته جالب توجه اینکه، واحد تولید لنت ترمز دیسکی خودرو با فناوری جدید اختراعی را در مرکز رشد دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی افتتاح کرد که این مرکز ۱۷ نوع لنت ترمز برای بیش از ۱۱۰ خودروی داخلی و خارجی با برند ثبت شده آکوتیس را تولید می نماید.

◾️ضرورت کاهش شکاف بین دانشگاه و صنعت

استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: برای اینکه بتوانیم در دولت وفاق ملی که شعارش وصل کردن است شکاف به وجود آمده بین دانشگاه و صنعت را از بین برده و پیوندی را بین این دو کانون استوار سازیم در گام نخست می بایست هر دو عرصه یک نرمش، انعطاف و سازگاری با شرایط و اقتضائات و مطالبات جامعه داشته باشند.
بهرام سرمست افزود: برای برقراری یک پیوند واقعی و ناگسستنی بین دانشگاه و صنعت  باید هشت عامل، شناسایی نیازهای صنعتی و اقتصادی جامعه، طراحی برنامه های آموزشی مبتنی بر نیازهای صنعت، حمایت از پروژه های تحقیقاتی مشترک، انعقاد قراردادهای شفاف، توانمندسازی استادان و دانشجویان، ایجاد انگیزه برای صنایع و پیاده سازی یک نظام ارزیابی و نظارت در دستور کار قرار گیرد.

◾️امضای تفاهم نامه اتاق بازرگانی با ۱۲ دانشگاه

نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به نقش نیروی کار ماهر در صنعتی‌شدن کشور گفت: در دوره اخیر اتاق بازرگانی با ۱۲ دانشگاه تفاهم‌ نامه همکاری امضا کرده‌ایم و تمام تلاش بر ایجاد ارتباط عمیق‌ تر میان دانشگاه و صنعت متمرکز است، اما باید بپذیریم که ما هنوز صاحب یک برند صنعتی در دنیا نیستیم و این خلاء به دلیل کمبود نیروی کار ماهر است.
مسعود بنابیان افزود: کشورهایی که امروزه صاحب صنعت شده‌اند، سرمایه‌ گذاری‌های کلانی در تربیت نیروی کار ماهر انجام داده‌اند و این امر به آنها امکان داده است تا به تولیدکننده تکنولوژی و صنعت تبدیل شده و از واردکننده تام خارج گردند.
وی اضافه کرد: در سال‌های قبل از انقلاب، بر اساس برنامه توسعه سوم، توانستیم با افزایش مهارت نیروی کار به بالاترین رشد اقتصادی دست یابیم و امروز نیز باید با درک نیازهای نسل جدید نیروی کار و ارائه آموزش‌های مهارت‌ محور، این مسیر را ادامه دهیم.

◾️نبود پیوند واقعی بین دانشگاه و صنعت

رئیس دانشگاه ملی مهارت کشور با مطرح نمودن دغدغه ها و مسائل موجود بر سر را ارتباط دانشگاه و صنعت افزود: تمام تلاش ما در دانشگاه ملی مهارت بر این است تا گِرِهی از بحران عظیم تأمین نیروی انسانی کارآمد و ماهر برای صنایع را باز کرده و اندکی از دغدغه مدیران دست اندرکار تولید کشور را برطرف نماییم.
غلامرضا زمانی با اشاره به اینکه آموزش های مهارتی در دنیا یکی از شاخصه های توسعه یافتگی است اضافه کرد: امروزه برای بسیاری از تصمیم سازان و تصمیم گیران مملکت ما این واقعیت که درد نیروی انسانی مورد نیاز بخش صنعت کشور را مدرک تحصیلی درمان نمی کند، مسجل شده است لذا در دانشگاه ملی مهارت نیز که ماموریت اصلی آن تربیت تکنسین های ماهر و مهندسان فناور باشد نه مدرک گرائی، این توانمندی به معنای واقعی کلمه در دانش آموختگان ایجاد نشده است که علت اصلی آن نبود پیوند واقعی بین دانشگاه و صنعت می باشد.

◾️روز تبلور واقعی پیوند صنعت و دانشگاه

رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی حضور صنعت و دانشگاه در کنار هم را رمق دوباره ای بر کالبد پر تپش دانشجویان دانست و گفت: امروز، روز بزرگی برای دانشگاه ماست و این روز تاریخی حتماً در تالار افتخارات دانشگاه مان با عنوان تبلور واقعی پیوند صنعت و دانشگاه ثبت خواهد شد.
احد بهشتی اصل افزود: امضای قراردادهای این مراسم همت ما را برای همسوئی بیشتر دانشگاه با بخش تولید و صنعت دوچندان خواهد کرد لذا با حمد و ثنای الهی، در این کنسرسیوم ۴۱ واحد صنعتی و تولیدی بزرگ آذربایجان شرقی آینده شغلی بیش از ۳۵ هزار دانش آموخته دانشگاه ملی مهارت را رقم خواهند زد که جای تقدیر فراوان دارد.
گفتنی است پس از امضای قراردادهای همکاری دانشگاه با صنایع، از تمبر اولین جشنواره فناوری علامه جعفری دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی نیز رونمایی شد.

ارسال یک پاسخ