آیین بهره برداری از پروژه های صنعتی، عمرانی و زیربنایی شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی به روایت "عصرآزادی"

بخش خصوصی، مُنجی صنعت آذربایجان

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده

“آذر سیلوان” به آغوش صنعت آذربایجان بازگشت

وقتی که روز ۷ مرداد ۱۴۰۳ یک واحد صنعتی تولیدکننده لوازم خانگی واقع در شهرک صنعتی آیت الله هاشمی رفسنجانی تبریز در عرض ۴ ساعت طعمه حریق شد  و خط تولید آن به خاکستر تبدیل شد هیچ کس انتظار آن را نداشت که بیش از ۱۰ هزار مترمربع از کارخانه ای که سالانه ۲۰۰ هزار دستگاه فریزر تولید می کند پس از گذشت ۳ ماه به مدار تولید بازگردد.
ستاد تسهیل و مجموعه های حامی صنعت و معدن کشور و آذربایجان شرقی به همراه همت بلند بخش خصوصی آذربایجان و در راس آن، مالک پرتلاش و فعال آذر سیلوان به صورت ققنوس وار کمر به احیای دوباره و حیات مستمر آن گرفتند و در ایام اعیاد شعبانیه به افتتاح آن پرداختند.
یک سالن جدید به وسعت ۵ هزار مترمربع در کنار سایر تاسیسات و ابنیه فنی آن احداث گردید و کارگران بیکار شده آذر سیلوان به سوی اشتغال پایدار حرکت کرده و این واحد صنعتی، سربازان سنگر اقتصاد و صنعت آذربایجان را مجدداً در آغوش گرفت.
در حقیقت، پس از ۳ ماه نگرانی فعالان بخش خصوصی و استرس کارگران آن، بالاخره آذر سیلوانی ها با شعار توانستن نشان دادند که قدرت بخش خصوصی آذربایجان حتی در شرایط نامساعد اقتصادی نیز باورنکردنی بوده و می تواند به مثابه نجات اقتصاد، کمک حالِ دولت باشند.
آرزوی کارگران به حقیقت پیوست و صدای تولید دوباره در این واحد صنعتی توانمند شنیده شد و فعالیت کارگران و تلاشگران آذر سیلوان، فضای صنعتی این کارخانه عظیم را عطرآگین کرد.
آیین بهره‌ برداری از ٢٠۵ پروژه صنعتی و معدنی و ۳۵ پروژه‌ عمرانی و زیربنایی شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی روز ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ با حضور معاون صنایع عمومی وزیر صمت، استاندار آذربایجان‌ شرقی، نمایندگان مجلس و‌ مدیران بخش‌ دولتی و خصوصی در کارخانه دوباره احیا شده آذر سیلوان پس از آتش‌ سوزی بهلر امسال برگزار شد و با بازدید از طرح های توسعه شهرک صنعتی بعثت و دورنا باتری به پایان رسید…
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: سه هزار طرح نیمه تمام در سطح استان وجود دارد که با کسب رتبه نخست کشور، از بین این پروژه ها یکهزار و ۲۰۰ طرح بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
“صابر پرنیان” با اشاره به اینکه تلاش بر آن است تا پایان دولت چهاردهم ۵۰ پروژه بزرگ آذربایجان شرقی به بهره برداری برسد افزود: در حال حاضر ۲۱۲ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ برای استان تخصیص یافته که مبلغ اندکی بوده و نظام پولی و مالی باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی با ذکر این نکته که نظام دیپلماسی تولید باید در خدمت بخش خصوصی باشد اضافه کرد: فعالان بخش خصوصی استان می‌تواند به عنوان پیشرو در اقتصاد و پرچم دار حوزه صنعت باشد و با تمام توان از آنها حمایت می‌ کنیم.
پرنیان با تاکید بر ضرورت تفویض اختیارات ویژه‌ توسط دولت به استان‌ها یادآور شد: در این صورت استانها می توانند مسائل مختلف را به نحو احسن مرتفع نمایند کمااینکه باید لکه‌های صنعتی آذربایجان شرقی ساماندهی شده و به شهرک های صنعتی تبدیل گردند.
مدیرعامل و مالک شرکت آذر سیلوان با اشاره به اینکه یک سرباز کوچک در عرصه اشتغال آذربایجان شرقی هستم گفت: در طول ۵ دهه اخیر خاطرات خوشی از عرصه تولید داشتیم اما با یک سانحه دلخراش همانند آزمون الهی روبرو شدیم و به مدد خداوند متعال و مسئولان استانی توانستیم امیدواری را به میان کارگران بازگردانیم.
“عباسعلی حاجی زاده” افزود: از ما که گذشت، اما اگر این قبیل حوادث برای سایر واحدهای صنعتی آذربایجان شرقی و کشور رُخ دهد باید به صورت جدی هوای آنها را داشت و حمایت کرد تا فرآیند رونق تولید در سطح کشور متوقف نگردد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به احیای کارخانه لوازم خانگی آذر سیلوان بعد از حریق گفت: مدیرعامل این کارخانه از نظر کارآفرینی و خلق فرصت، عملکرد آموزنده ای داشته و الگویی برای سایر واحدهای صنعتی استان است.
“بهرام سرمست” با بیان اینکه همواره طرف بخش خصوصی هستم افزود: سه شنبه‌های اقتصادی استان که کارگروه تسهیل را در کف کارخانه ها برگزار کرده و بازدیدهایی در این خصوص داریم اکنون در سطح کشوری بخشنامه شده و الگویی برای سایر استانها شده است.
وی با بیان اینکه منطقه صنعتی کوجووار باید به عنوان الگو برای کشور مطرح شود تاکید کرد: صنایع مادر استان نیاز به نوسازی، بازسازی و طرح‌های تحول دارند که امیدواریم وزارت صمت از نوسازی صنایع حمایت کند تا شاهد پیشتازی دوباره آذربایجان در صنعت کشور باشیم.

فرماندار شبستر با اشاره به جایگاه فرهنگی و اقتصادی این شهرستان بر ضرورت حمایت از واحدهای صنعتی و حل مشکلات زیرساختی تاکید کرد و گفت: از نظر اقتصادی، شبستر دومین شهرستان صنعتی استان بوده و با داشتن ۶۲۰ واحد صنعتی و ۹ شهرک و ناحیه صنعتی، نرخ بیکاری غیردانشگاهی آن تقریباً صفر است.

“اکبر احمدزاده”، مشکل اصلی واحدهای صنعتی را نقدینگی و تأمین مالی دانست و افزود: واحدهای صنعتی شهرستان روزانه با مراجعه به ما درخواست تأمین نقدینگی دارند اما بانکها امکان پاسخگویی کامل به این نیاز را ندارند و بسیاری از درخواست‌ها به تأخیر می‌افتد.
وی، قطعی برق را از دغدغه‌های مهم صنعتگران عنوان کرد و یادآور شد: عدم تأمین پایدار برق موجب شده است برخی از صنایع منطقه نتوانند عملکرد مطلوبی داشته باشند کمااینکه هزینه بالای زمین‌های شهرک صنعتی و محدودیت‌های توسعه‌ای از موانع اصلی سرمایه‌گذاری است.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس دوازدهم نیز به نمایندگی از سایر نمایندگان حاضر در مراسم همچون جعفری آذر و محمد طاهری نمایندگان مردم تبریز و شبستر گفت: تسهیل گری بوروکراسی اداری خواسته بخش خصوصی استان است.
“علیرضا نوین” با اشاره به اینکه ۹۵ درصد صنعت آذربایجان شرقی در اختیار بخش خصوصی استان است به اهمیت توسعه نیروگاه حرارتی تبریز پرداخت و افزود: چند ماه پیش در این خصوص دستور داده شده است ولی قصیه همچنان بر روی کاغذ مانده و حتی زمین مربوطه نیز تحویل داده نشده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به بهره‌ برداری از ۲۰۵ پروژه صنعتی و معدنی و پروژه های عمرانی و زیربنایی شهرک های صنعتی استان گفت: خوشبختانه با حضور وزیر صمت، ۸۲۰ میلیارد پروژه زیرساختی در شهرک های صنعتی تحویل صنعتگران می گردد.
“سهراب فیض‌ زاده” با اشاره به وجود شهرک و نواحی صنعتی در اقصی نقاط این استان افزود: در هر شهرستان استان یک شهرک یا ناحیه صنعتی وجود دارد که تعداد این نواحی و شهرک ها در شهرستان شبستر بسیار بالا و بی نظیر است.
وی با اشاره به اینکه شهرک سرمایه گذاری بعثت بزرگترین شهرک صنعتی کشور است افزود: فاز اول این شهرک در یکهزار هکتار کلید خورده و برای توسعه شهرک شهید سلیمی به وسعت ۴۸۵ هکتار نیز برنامه ریزی می شود.
وی، تعداد شهرک های غیردولتی آذربایجان شرقی را ۱۲ مورد عنوان کرد و یادآور شد: از این تعداد، ۹ شهرک مورد بهره برداری قرار گرفته و ۹۸۰ واحد در آنها به فعالیت می پردازند.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ۹۰ درصد لوازم خانگی متقاضیان در داخل کشور تولید می شود گفت: بخش خصوصی آذربایجان شرقی توانستند با همّت خود یک واحد حادثه دیده را دوباره احیا کنند.
“ابراهیم شیخ” با ذکر این نکته که امسال با رشد ۱۵ درصدی صادرات روبرو بودیم افزود: تولیدات لوازم خانگی کشور ۱۰ درصد رشد داشته و شاهد کاهش ۸ درصدی ارز بَری و افزایش داخلی سازی به میزان ۶۵ درصد در این صنعت هستیم.
وی، نیاز داخل استان در حوزه لوازم خانگی را ۲۰ تا ۲۲ میلیون دستگاه عنوان کرد و یادآور شد: اولویت ما تولید کالاهایی برای جایگزینی کالاهای قاچاق‌ پذیر مانند کولر و لوازم خانگی کوچک است.
در اثنای بازدید معاون وزیر صمت و استاندار آذربایجان شرقی از چند طرح دیگر از جمله خیابان سازی شهرک صنعتی بعثت و توسعه شرکت دورنا باتری تاکید شد که می توان این استان را به کمک بخش خصوصی فعال و پویای آن بیش از پیش پرآوازه و افتخارآفرین کرد.
بدین ترتیب و با بازدید میدانی از پروژه های صنعتی می توان گفت افتتاح، احیا، توسعه و یا برنامه ریزی پروژه ها نشان می دهد کارآفرینان بخش خصوصی همواره برای رونق تولید منطقه آذربایجان گام بر می دارند و الگویی برای سایر استانهای کشورند همانگونه که شرکت لوازم خانگی آذر سیلوان ثابت کرد که بخش خصوصی این استان همیشه “می تواند”.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.