مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان در جمع خبرنگاران تاکید کرد؛

استقبال از راه اندازی شهرکهای صنعتی غیردولتی در آذربایجان شرقی

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: مدیرعامل شرکت شهرک‌ های صنعتی آذربایجان شرقی با مهم توصیف کردن مسئله اشتغال در بخش صنعت، از فعالیت ۷۳ هزار نیروی کار در شهرک های دولتی و نیز ۱۵ هزار نفر در ۹۳۱ واحد صنعتی غیردولتی این استان خبر داد.
“سهراب فیض زاده” ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ و در نشست خبری سالانه خود از فعالیت ۵۷ شهرک صنعتی دولتی و ۱۲ شهرک غیردولتی در سطح آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در ۵۱ شهرک صنعتی دولتی ۶ هزار و ۶ قرارداد واگذاری واحدهای صنعتی منعقد شده که حدود ۳ هزار و ۳۰۰ واحد از آنها مورد بهره‌برداری قرار گرفته اند.
وی، عمده فعالیت های این شرکت را تامین زیرساخت ها و حمایت از SMDها یا همان دستگاه های نصب سطحی دانست و افزود: احداث شهرک‌ های صنعتی غیردولتی با استقبال زیادی در استان مواجه شده است که در این راستا از ۱۲ پرونده تعداد ۹ مورد به مرحله بهره برداری رسیده و ۱۵ پرونده نیز در دست بررسی جهت اعطای مجوز هستند.
فیض زاده، شهرک صنعتی بعثت تبریز را بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه عنوان کرد و یادآور شد: فاز اول این شهرک صنعتی ۴۰۰ هکتار است و عملیات اجرایی فاز دوم آن نیز در ۶۰۰ هکتار امسال آغاز شده و امیدواریم در دهه فجر سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.
وی با بیان اینکه پروژه بعثت با این مساحت برای اولین بار در سطح کشور در حال ساخت و تجهیز است تاکید کرد: شهرک صنعتی بعثت یک ظرفیت بسیار بزرگ برای آذربایجان شرقی بوده و نزدیکی به کلانشهر تبریز و دسترسی به راههای مواصلاتی از جمله مزیت‌ های آن است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان با اشاره به اهمیت اشتغال آفرینی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی اظهار کرد: در ۹۳۱ واحد صنعتی غیر دولتی حدود ۱۵ هزار نفر مشغول کار هستند و ۷۳ هزار نفر نیز در شهرک‌های صنعتی دولتی اشتغال دارند.
فیض زاده، تامین برق را چالش اصلی شهرک‌های صنعتی این استان دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مصوبات سفر اول استانی رئیس دولت سیزدهم در راستای تامین منابع مالی برای تولید برق این مناطق به نتیجه رسیده است کمااینکه ۳۶ پروژه به ارزش بالغ بر ۸۲۲ میلیارد تومان شامل تقاطع و دسترسی غیرهمسطح‌ شهرک سرمایه‌ گذاری خارجی و بعثت در هفته دولت ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید.
وی با اشاره به اینکه عملیات تملک شهرک صنعتی – تخصصی مس ورزقان که سالها راکد مانده بود شروع شده است متذکر شد: این شهرک ۱۰۰ هکتاری می تواند به فعالیت های صنایع پایین دستی این صنعت کمک نماید کمااینکه تدارک فاز ۴۰ هکتاری شهرک صنعتی اهر و توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی ملکان نیز از دیگر پروژه های مشابه است.
فیض زاده با اشاره به اینکه اقدامات ایجاد نیروگاه های خورشیدی برای ۵ شهرک صنعتی در حال انجام است به مشکلات شهرک های صنعتی پرداخت و افزود: دولت وظیفه دارد ورودی شهرک های صنعتی و گاهاً محدوده داخل آنها مانند توزیع برق و مخابرات را انجام دهد اما عدم نقدینگی موجب شده تا سرمایه گذاران در این قضیه متقبل هزینه شوند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی ارائه زمین برای سرمایه گذاری در این شهرک ها را رایگان توصیف کرد و یادآور شد: از مجموع ۳ هزار و ۹۷ واحد بهره برداری شده، حدود ۲۳۲ واحد تولیدی تعطیل هستند و ۶۰ واحد تولیدی راکد مستقر در داخل شهرک های صنعتی استان به مدار تولید بازگشته اند.
شایان ذکر است به گفته فیض‌ زاده، افتتاح بیش از ۳۵ پروژه عمرانی به ارزش ۵۷۲ میلیارد تومان، برق‌ رسانی و روشنایی شهرک‌های صنعتی شهید آل‌ هاشم، ملکان، نیرومند اسکو، صنایع دستی، بعثت، آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی، شهید سلیمی و سنگ شهر به ارزش ۲۵۲ میلیارد تومان، خیابان سازی در شهرک‌های صنعتی شهید آل‌ هاشم، مرند ۲ و شهید سلیمانی به ارزش ۲۱۶ میلیارد تومان، آبرسانی و منبع آب در شهرک‌های صنعتی عجب‌ شیر، مراغه و ملکان به ارزش ۵۷ میلیارد تومان، احداث و تکمیل ۲۰ واحد کارگاهی در ناحیه صنعتی صنایع دستی قزلجه میدان به ارزش ۴۷ میلیارد تومان و غیره از جمله پروژه‌های عمرانی مورد افتتاح و بهره‌ برداری در دهه فجر سال جاری بوده است.

عکسها از: خلیل غلامی

ارسال یک پاسخ