وحید کردلو کارگردان آرتیست در گفت و گوی اختصاصی با عصرآزادی آنلاین:
مهمترین بخش در خلق یک فیلم جهان بینی کارگردان است نه سلیقه
عصرآزادی آنلاین / سرویس فرهنگی – گفت و گو از علیرضا نیاکان:
فیلم آرتیست با حضور جمعی از هنرمندان سینما و تئاتر اکران شد. به بهانه اکران خصوصی فیلم آرتیست در ۲۳ دیماه ۱۴۰۳ در سینما پردیس ملت گفت و گویی با کارگردان این اثر داشتیم که به نظر خوانندگان محترم می رسد. وحید کردلو که از تدوین گران حرفه ای سینما می باشد و با بیش از صدها تدوین فیلم و سریال جایگاه خود را در سینما به ثبات رساند بعد از ساخت فیلم صورت، رستاخیز و آرتیست قدم در حرفه کارگردانی گذاشته است و نظرات بسیار مثبتی نسبت به کارگردانی خود جلب کرده است:
-آقای کردلو چه شد که تصمیم به ساخت فیلم آرتیست گرفتید و اشاره ای به موضوع آن داشته باشید؟
-این فیلم فضای درونی و ذهنی یک هنرمند را نمایش می دهد که به واسطه شرایط خاص خود نتوانسته به هدف خود برسد، و اطرافیان نزدیک او درکی از عشق او نسبت به هنرش ندارند و همین باعث سرخوردگی و انزوای او شده است که در نهایت بعد از دیدن رویای خود تصمیم می گیرد با قدرت بیشتری پیش برود.
برایم مهم بود که تجربه ای متفاوت و جدید در ساختار سینمای کوتاه داشته باشم. با توجه به روایت فیلمنامه و موضوع آن، این فضا را برای من شکل داد که
این فیلم را در ژانر نئو نوآر و فضای سورئال بسازم.
_ روایت دقیق با پرداختن به جزئیات و نشانه شناسی در این فیلم بسیار مشهود بود نگاه اتان به این نوع روایت به چه صورت بود؟
– با توجه به بخش اعظم فیلم که در فضای رویا ( خواب) می باشد باید از نشانه گذاری های دقیق و مفهومی به طور درست استفاده می کردیم، مطالعاتی در زمینه روانشناسی داشتم به این نتیجه رسیدم که نظریات یونگ بسیار به این فیلم نزدیک است و تلاشم بر این بود به صورت دقیق تری از این نشانه ها استفاده نمایم.
_معمولا در سینمای کوتاه کمتر این نوع ساختار سخت و پیچیده دیده می شود آیا موافق هستید که این نوع فیلمها بیشتر ساخته شود؟
-قطعا کارگردان های فیلم کوتاه باید تلاش کنند که در ژانرهای مختلف فیلم بسازند و فرم و ساختارهای متفاوت را تجربه کنند. تا بتواند با نگاه متفاوت تری در سینمای بلند حضور داشته باشند.
_جلوه های ویژه بصری و میدانی این فیلم بسیار تاثیر گذار بود چطور یک فیلمساز کوتاه می تواند در فیلم خود استفاده نماید؟
-جلوه های ویژه با توجه به نیاز فیلم استفاده می شود و باید آگاهی کامل از نوع اجرای آن داشت، تا بتوان به درستی انجام گردد.
_چقدر پیش تولید این فیلم زمان برد و به نظر شما چقدر پیش تولید در سینما مهم است؟
– دوماه پیش تولید این فیلم زمان برد، به نظرم پیش تولید مهم ترین بخش در سینماست با یک پیش تولید و برنامه ریزی دقیق می توان فرآیند بهتری در تولید و پس تولید داشت.
_بازیگر شما در ۳ نقش متفاوت در این فیلم حضور داشت تمرینات بازیگری به چه صورت بود؟
– ما ۳ نقش متفاوت داشتیم میانسالی و جوانی که در رویا با هم مواجه می شوند، و کاراکتر اصلی که در حال رویا دیدن این دو می باشد.
من بیشتر تمایل داشتم در مورد نقش ها تحلیل زیادی داشته باشیم تا بازیگر با ذهنیت من بیشتر آشنا شود و به درک عمیق تری از نقش ها برسد و با توانایی خود نقش را ارائه دهد و محمد رضا هلال زاده با توانایی و هنر مندی خود توانست به عالی ترین نحو نقش ها را ایفا نماید.
_معمولا شما در زمان فیلمبرداری دکوپاژ انجام نمی دهید و همه پلان ها را از قبل استوری برد و دکوپاژ دارید
آیا بهتر نیست که در صحنه بخشی از پلان ها را طراحی نمایید؟
– هر کارگردانی یک سبک و نگاهی به فیلمنامه و طراحی خود در کارگردانی دارد و من ترجیح می دهم که فیلم را قبل از تولید پلان به پلان تجسم کنم و طراحی نمایم این باعث می شود که در زمان تولیددقیق تر و با برنامه بیشتری پیش بروم.
_یعنی شما اعتقادی به گرفتن پلان های اضافه ندارید که در زمان تدوین راحت عمل کنید؟
– خیر، وقتی همه پلانها طبق دکوپاژ و استوری برد گرفته شود و کارگردان پلان به پلان فیلم را بررسی کرده باشد نیازی به اضافه گرفتن نیست.
_ شما در نقدو بررسی فیلم خودتان گفتیدکه سلیقه ای در سینما عمل نمی کنید لطفا بیشتر توضیح دهید؟
– به نظر من سینما یک هنر تخصصی است و در کنار تخیل، دانش آن راباید هنرمند به صورت تخصصی داشته باشد
مهمترین بخش در خلق یک فیلم جهان بینی کارگردان است نه سلیقه.