دکتر سبحان اللهی در پیامی در مورد هیئت مستمندان تبریز تاکید کرد؛
مدیریت علمی و عقلانی؛ راه حل ریشه کن شدن فقر در جامعه
عصرآزادی آنلاین / سرویس فرهنگی – محمد فرج پور باسمنجی:
پیام دکتر محمد علی سبحان اللهی در باره تداوم فعالیت های گسترده هیئت مستمندان تبریز و دعوت از مردم و ارگان ها و نهادها برای کمک به این موسسه خیریه جهت کاستن از باری از مشکلات و آلام نیازمندان به نظرتان می رسد:
■بسمه تعالی
فقر را با مدیریت علمی و عقلانی باید از جامعه زدود
مدیریت علمی و عقلانی در تمامی زمینه ها، می تواند عامل پیشرفت و حرکت رو به جلو و فاصله گرفتن جامعه از معضلات اجتماعی و فرهنگی باشد. فقر مثال واضحی از این معضلات اجتماعی است که نگاه علمی مدیریت جامعه می تواند آن را از جامعه بزداید.
ایران عزیز با توجه به مواهب طبیعی و خدادادی، تمدن و نیروی انسانی فرهیخته و با استعداد، کشوری است غنی که همواره در کنار برترین کشورها از نظر منابع قرار داشته است. چرا با وجود این جایگاه، کشور باید شاهد فقر باشد. هر روز به خاطر تورم لجام گسیخته و پول پاشی ناشی از عدم مدیریت صحیح، اقتصاد ضعیف تر و آسیب پذیرتر شده و بخش بزرگی از جامعه به جمع جمعیت زیر خط فقر کشور اضافه می شوند.
در دنیای امروز، برای بقا و حرکت در مسیر پیشرفت، نیاز به اداره و مدیریت عقلانی و بر پایه علم روز داریم. مردم از هر قشری و حتی با کمترین سطح مطالعه می دانند که در دنیای امروز، بسیاری کشورها هستند که بدون داشتن امکانات و منابع قابل توجهی در مقایسه با کشور ما و تنها با مدیریت علمی و الویت بندی صحیح توانسته اند در زمره برترین و اولین ها در شاخص های توسعه قرار گیرند که این امر ثبات اقتصادی و طولانی مدت برای این کشورها به ارمغان آورده است.
آموزه های دینی نیز به نقش مدیریت درست تکیه داشته و ریشه فقر را درسوء مدیریت معرفی می کنند. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:
“من برای امتم از فقر مدیریتی بیشتر از فقر مادی نگران هستم”
برای ریشه کن کردن این بلا و آفت باید دید علمی داشته و در توزیع منابع، عقل، تدبیر و اصول بهره وری را به کار گیریم.
این اصل مدیریتی (بهره وری) به تمام منابع کشور اعم از دولتی و خصوصی ارتباط پیدا می کند. متاسفانه، امروز در بودجه کشور شاهد اختصاص ردیف هایی بدون اثربخشی می باشیم. همچنین هزینه های میلیاردی که از سوی مردم و دولت صرف برخی اماکن بدون هیچ مبنای علمی و عقلانی می شوند.
حضرت علی می فرمایند: “اگر دو رودخانه جاری از طلا و نقره داشته باشم، کمترین چیزی به کعبه هدیه نمی کنم زیرا نصیب پرده داران و متولیان می شود، نه نیازمندان”.
خوشبختانه در شهر پرافتخار تبریز موسسات خیریه مردمی برای رفع این معضل اجتماعی به وجود آمده و تا حدودی توانسته اند پاره ای از دردهای ناشی از فقر را درمان کنند.
موسسه خیریه مستمندان تبریز یکی از این موسسات بوده که توانسته با اقدامات خیر و اثربخش خود، نام تبریز عزیزمان را به عنوان شهر بدون گدا در تمام کشور و حتی دنیا معرفی کند.
حال بر همه ما اعم از افراد، ارگان ها و نهادها، لازم است برای تداوم این راه مقدس و انسانی به یاری این موسسه بشتابیم و نگذاریم که در این شرایط معیشتی سخت کشور، لطمه ای به خدمات این نهاد وارد شود.
*البته باید باور داشته باشیم که راه حل ریشه کن شدن فقر در همه زمینه ها، مدیریت علمی و عقلانی خواهد بود.*
به امید آن روز
با آرزوی توفیق الهی
سبحان اللهی
پانزده بهمن هزار و چهارصد و سه