وی با اشاره به اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” مسئولیت ما را در توسعه صنعت مس آذربایجان دوچندان میکند تاکید کرد: بر همین اساس، برنامهریزی گستردهای را برای افزایش ظرفیت تولید، توسعه زیرساختهای فرآوری و اکتشافات جدید در دستور کار قرار دادهایم که یکی از مهمترین آنها، سرمایهگذاری در افزایش ظرفیت تغلیظ و توسعه پروژههای جدید معدنی است که میتواند منجر به رشد قابل توجه تولید در سالهای آینده شود و البته از برنامههایی برای توسعه صنایع پایین دستی مس و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این حوزه نیز غافل نیستیم.
محمدجعفر عظمایی: اجرای اَبَرپروژه ۲۰۰ هزار تُنی تولید کاتد مس از مهمترین برنامههای آتی است
عصرآزادی/ سرویس اقتصادی: مجتمع مس سونگون آذربایجان در شهرستان ورزقان به عنوان منبع غنی و ثروت آفرین خدادادی منطقه شمالغرب کشور در سال ۱۴۰۳ با ثبت رکوردهای بی نظیر در بخشهای تولید، بهرهوری و توسعه زیرساختها، گامی بزرگ در مسیر تحقق شعار “جهش تولید” برداشت.
در حقیقت، این مجتمع نه تنها در تولید کنسانتره مس و مولیبدن، بلکه در بهینهسازی مصرف انرژی، توسعه معادن و اجرای پروژههای زیستمحیطی نیز موفقیتهای کمسابقهای را به ثبت رساند که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
مدیر مجتمع مس سونگون در گفتگو با خبرنگاران به نقطه عطف این مجموعه در تاریخ مس آذربایجان پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۳ رکورد تولید کنسانتره مس از زمان راهاندازی کارخانجات تغلیظ شکسته شده و توانستیم ۱۲ درصد بالاتر از ظرفیت طراحی شده ۳۰۰ هزار تُن تولید داشته باشیم.
“محمدجعفر عظمایی” ادامه داد: در تولید کنسانتره مولیبدن نیز رشد ۲۸ درصدی نسبت به ظرفیت طراحی کارخانه که ۲۵۰۰ تن بود ثبت گردید و پروژههای زیرساختی مهمی برای توسعه ظرفیت تولید و بهبود بهرهوری به اجرا درآمد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ اقدامات گستردهای در زمینه توسعه پایدار و افزایش ظرفیتهای زیرساختی مجتمع انجام گردید که در بخش توسعه معادن، برنامههای اکتشاف و استخراج جدید آغاز شد که زمینهساز افزایش تولید در سالهای آینده خواهد شد، همچنین در حوزه محیط زیست، پروژههای مهمی در راستای کاهش آلایندگی و بهینهسازی مصرف آب و انرژی اجرا شد و کاهش ۲ درصدی مصرف آب نسبت به سال گذشته و توسعه سامانههای بازچرخانی آب نیز از اهم اقدامات سال گذشته بود.
عظمایی اضافه کرد: برنامه ریزی دقیق، تلاش مستمر نیروهای متخصص و استفاده از فناوریهای جدید از جمله عواملی بودند که باعث شد برنامه تولید کنسانتره مولیبدن را در ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳، یعنی ۸۰ روز زودتر از موعد به انجام رسانیم و حتی در فروردین و آبان ماه رکورد جدیدی در تولید ماهانه کنسانتره مولیبدن به ثبت رسید.
مدیر مجتمع مس سونگون ورزقان، مدیریت هوشمندانه منابع و انرژی را یکی از برنامههای کلیدی سال ۱۴۰۳ دانست و یادآور شد: به همین منظور توانستیم مصرف آب را ۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهیم که این روند در سالهای آینده نیز تداوم خواهد داشت.
عظمایی خاطرنشان کرد: علیرغم قطعیهای مکرر برق که در مجموع ۸۴۴ ساعت خاموشی تحمیلی را به مجتمع مس سونگون تحمیل کرد، عملکرد تولید را در سطح مطلوبی حفظ کرده و در سال ۱۴۰۴، قصد داریم از فناوریهای نوین برای کاهش مصرف انرژی در فرآیندهای تولید استفاده نماییم.
وی در مورد چشمانداز آینده مجتمع مس سونگون نیز متذکر شد: در حال برنامهریزی برای توسعه ظرفیت تولید، بهره گیری از فناوریهای نوین و بهبود مستمر فرآیندهای صنعتی هستیم زیرا اجرای اَبَرپروژههای توسعهای از جمله فازهای ۳ و ۴ تغلیظ و پروژه ۲۰۰ هزار تنی تولید کاتد مس، از مهمترین برنامهها در سالهای پیشروست لذا این پروژهها، نه تنها موجب افزایش تولید و اشتغالزایی در منطقه خواهند شد بلکه نقش سونگون را در زنجیره ارزش صنعت مس کشور پررنگتر خواهند کرد.
مدیر مجتمع مس سونگون آذربایجان در پایان اظهارات خود، سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای زیست محیطی، افزایش بهرهوری انرژی و توسعه صنایع پایین دستی را از دیگر اهداف این مجموعه صنعتی در آینده نزدیک عنوان کرد و گفت: اصلی ترین هدف این است که در سالهای آینده، با تکیه بر دانش داخلی و توان متخصصان جوان، مسیر پیشرفت را با شتاب بیشتری تداوم بخشیم.