رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران تاکید کرد؛

مداخله گران سلامت آفتِ دندان آذربایجانی ها

🔹سید امین موسوی: دومین کنگره بین‌المللی علمی دندانپزشکی کشور روزهای ۲۵ الی ۲۸ شهریور ۱۴۰۴ در تبریز برگزار خواهد شد

عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده: جامعه دندان پزشکی ایران به عنوان بزرگترین NGO این حوزه در سطح کشور به فعالیت می پردازد و شعبه این تشکل صنفی در آذربایجان شرقی از سال ۱۳۸۹ آغاز به کار کرده و هم اکنون ۲ هزار و ۸۰۰ دندانپزشک دارای شماره نظام پزشکی عضو این انجمن هستند که یکهزار و ۵۵۰ آنها در تبریز مطب دارند و روز دندانپزشک به پاس خدمات آنها در حوزه بهداشت دهان و دندان برای شهروندان حائز اهمیت است.
در حقیقت، روز ۲۳ فروردین ماه به مناسبت دستور اجرایی شدن طرح بهداشتکاران دهان و دندان کشور در دهه ۱۳۶۰، در تقویم کشور به عنوان روز دندانپزشک نامگذاری شده تا اهمیت جامعه دندان پزشکان شامل ارتودنتیست‌ ها، دندان پزشکان اطفال، پروتزیست‌ها، دستیاران دندانپزشکی، تکنسین‌های دندانپزشکی و درمانگران دندانپزشکی برای خدمت به مردم تبیین گردد.

به همین منظور، رئیس هیئت مدیره جامعه داندانپزشکی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران رسانه های این استان به بیان مشکلات و مصائب فعالیت این قشر پرداخت و گفت: متاسفانه از سال ها قبل روند شیوع و گسترش درمانگاه ها و مطب های دندانپزشکی در این استان ادامه دار بوده است که باید در مقابل چنین مراکز مقابله کرده و نسبت به برخوردهای قانونی و قاطع با این تعداد از متخلفان حوزه پزشکی که با نظام سلامت و بهداشت جامعه بازی می کنند، وارد عمل شد.
“سیدامین موسوی” روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، این انجمن را پلی بین حوزه سلامت و مردم دانست و افزود: مشارکت در فعالیت های عمومی از جمله مهمترین اهداف ماست زیرا باید در بطن جامعه موثر بوده و به ایفای نقش صنفی بپردازیم که اجرای پویش “دندان سالم” در هفته بهداشت دندان و دهان از جمله آنهاست.
وی با اشاره به اینکه یک سوءتفاهم در بین مردم و جامعه دندانپزشکی درباره هزینه های دهان و دندان به وجود آمده است اضافه کرد: ایران جزو ارزان‌ترین کشورها در ارائه خدمات دندان پزشکی در کل جهان است به طوری که یک واحد ایمپلنت در ایران بین ۲۰ الی ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد در حالی که در اغلب کشورهای خارجی ۳ الی ۴ هزار یورو آب می خورد و اصلی ترین نقص ما، در نحوه پوشش بیمه ای خدمات است.
موسوی از فعالیت ۷۰۰ مطب غیرمجاز دندانپزشکی در سال‌ های گذشته در تبریز خبر داد و اضافه کرد: مطالعات و بررسی های سال ۱۳۹۶ نشان می داد که افزون بر ۷۰۰ مرکز دندان پزشکی غیرمجاز در این کلانشهر وجود داشت که با توجه به تعداد دانش آموختگان این رشته در دانشگاه‌ها و نیز افزایش هنگفت هزینه های دندان و دهان، این آمار در شرایط نامناسب کنونی اقتصادی به طور حتم بسیار افزایش یافته است.
رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی از کمبود بودجه، اعتبار و تجهیزات دندانپزشکی در مراکز بهداشتی شهرستان‌ و روستاهای استان ابراز گلایه‌ کرد و ادامه داد: مراکز دندان پزشکی ما در اکثر مناطق روستایی استان به دلیل کمبود تجهیزات تقریباً در حالت رکود و تعطیلی قرار دارند ضرورت دارد تا یک جهش در این حوزه انجام گیرد.

موسوی تاکید کرد: با روند فعلی مداخله گران غیرقانونی در حوزه بهداشت دهان و دندان شهروندان، خطر در کمین مردم و نیازمندان به خدمات دندانپزشکی خواهد بود مگر اینکه برخورد جدی با آنها صورت گیرد لذا از سوی دیگر، نه در کمبود دندانپزشک بلکه با توزیع نامناسب دندانپزشکان در سطح استان مواجه هستیم زیرا برخی از شرکت های بیمه در تسویه حساب همکاران ما بیش از ۸ ماه تعلل می کنند!

وی، مشکل آفرینی و معضل تعدد مراکز غیرمجاز و مداخله گر حوزه پزشکی در سطح آذربایجان شرقی را مورد انتقاد قرار داد و اظهار کرد: متاسفانه از سال ها قبل روند شیوع و گسترش درمانگاه ها و مطب های دندانپزشکی در این استان ادامه دار بوده است که باید در مقابل چنین مراکز مقابله کرده و نسبت به برخوردهای قانونی و قاطع با این تعداد از متخلفان حوزه پزشکی که با نظام سلامت و بهداشت جامعه بازی می کنند، وارد عمل شد.
موسوی با بیان اینکه تبریز یکی از شهرهای گرفتار با چالش ایجاد مطب های غیرقانونی دندانپزشکی در ایران است متذکر شد: دلیل این موضوع، انتخاب این شهر به عنوان مرکز آموزش بهداشت کاران دهان و دندان در سالهای دهه ۱۳۶۰ است که در آن سنوات، تربیت این افراد به انجام رسید که امروزه ما را درگیر چنین چالشی کرده است.
وی با اشاره به اینکه استانهای تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس بیشترین تعداد دندانپزشکان کشور را در اختیار دارند و باید نظارت های جدی در این مناطق انجام گیرد خاطرنشان کرد: اما اصلی ترین مجموعه و نهاد مقابله با مطب ها و درمانگاه های غیرمجاز، معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی هستند که علیرغم اقدامات مهم در مقابله با این معضل در سالهای اخیر، به هیچ عنوان کافی نبوده است.
موسوی از برگزاری دومین کنگره بین‌المللی علمی دندانپزشکی کشور در تبریز طی روزهای ۲۵ تا ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۴ خبر داد و اذعان کرد: این کنگره بین المللی با حضور دندانپزشکانی از کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان و کویت برگزار خواهد شد و فرصت مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات فعالان این حوزه محسوب می گردد.
پاسخ رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی به سوالات خبرنگار “عصرآزادی” از جالب ترین بخش های نشست او با اصحاب رسانه ها بود که در آن به مشکلات شهروندان پیرامون دریافت خدمات دندانپزشکی اشاره گردید.
موسوی درباره توزیع تراکت هایی با مضمون “خدمات رایگان بیمه دندانپزشکی در سطح شهر و سوق دادن فریبانه شهروندان به مطب دندانسازهای تجربی” توضیح داد: متاسفانه سوءاستفاده در امور بیمه ای به شدت ترویج یافته و گاهاً بیماران به مراکز غیرمجاز هدایت می گردد در حالی که شهروندان می توانند جهت بهره مندی از خدمات مناسب به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه نموده و از دام فریبکاران در اَمان بمانند.

او در پاسخ به سوال دوم خبرنگار “عصرآزادی” مبنی بر چگونگی نظارت ارگان های متولی بر کیفیت مواد استفاده شده در مطب دندانپزشک های زیرزمینی نیز تاکید کرد: متاسفانه تحریم ها و سقوط اخلاق در سوداگری به این حوزه هم ورود کرده است و مردم باید با مراجعه به مراکز مجاز دندانپزشکی بتوانند در پیگیری تخلفات صنفی به نتیجه قابل قبول دست یابند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.