مدیرکل بنیاد مسکن استان در جمع خبرنگاران اعلام کرد؛

حدود ۵۴ درصد از واحدهای روستایی آذربایجان شرقی مقاوم سازی شده اند

عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده: مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌ شرقی گفت: ۳ الی ۴ روستای این استان که در سالهای اخیر به دلیل مهاجرت روستاییان به شهرها خالی از سکنه شده بود مجدداً مورد توجه قرار گرفته و درخواست بازگشت به همان روستاها از سوی مردم اعلام شده تا موضوع مهاجرت معکوس روستایی در این استان محقق گردد.

“حجت اله سروری” که به مناسبت گرامیداشت چهل و ششمین سالروز تاسیس بنیاد مسکن در جمع خبرنگاران رسانه های آذربایجان شرقی سخن می گفت تعداد واحدهای روستایی این استان را حدود ۳۰۵ هزار واحد مسکونی اعلام کرد و افزود: از این تعداد دو هزار و ۶۴۰ روستا دارای سکنه هستند و تاکنون ۱۶۴ هزار واحد روستایی در این روستاها با همراهی بانک‌های عامل و اعطای وام مسکن روستایی، عملیات مقاوم‌سازی انجام شده است.
وی با ذکر این نکته که ۲۰ هزار و ۲۰ روستای استان بالای ۲۰ خانوار سکنه دارند ادامه داد: برای این تعداد روستا طرحهای هادی توسط مشاوران ذی صلاح تهیه شده و تاکنون در یکهزار و ۱۸۰ روستا نیز این طرح مورد بازنگری و مطالعه قرار گرفته است.
سروری با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب در یکهزار و ۲۰۰ روستا که ۶۰ درصد جامعه روستایی را تشکیل می دهد با همکاری دهیاری ها از یک تا ۳ مرحله طرح هادی شامل زیرسازی، آسفالت و غیره اجرا شده است اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۵۰۰ پروژه روستاهای آذربایجان شرقی در قالب طرح هادی اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۴ تاکنون حدود ۸۵ درصد از ۳۰۵ هزار واحد روستایی دارای سند رسمی شده اند تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک برگ را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: در این قضیه مقداری پیشرفت کمی داشته ایم کمااینکه از اهالی روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تقاضا داریم جهت ثبت درخواست خود جهت سنددار شدن مساکن خود اقدام نمایند.
سروری، بنیاد مسکن را یک مجموعه تاثیرگذار در امور عمران و آبادانی روستایی دانست و گفت: یک دستگاه اجرایی هستیم و خود را خدمتگزار ساکنان روستاها می دانیم لذا این مجموعه همه ساله در رتبه‌های اول تا سوم دستگاه های اجرایی استان و کشور قرار می گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌ شرقی در خصوص ضرورت مقاوم سازی مساکن روستایی استان نیز اظهار کرد: حدود ۵۴ درصد از مجموع ۳۰۵ هزار واحد روستایی سطح استان مقاوم سازی شده اند که تاب آوری واحدها در مقابل زلزله مدنظر ماست و در این میان، حدود ۸ هزار واحد مسکونی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و دو هزار و ۳۵۸ واحد مسکونی افراد تحت پوشش بهزیستی استان نیز از آن جمله‌اند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع، حدود ۳۰ هزار واحد مسکونی روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر آذربایجان شرقی مقاوم‌سازی شده‌اند متذکر شد: بازسازی و مقاوم سازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در زلزله اهر و ورزقان و نیز انجام عملیات مقاوم‌سازی برای ۴۲۰ واحد مسکونی در زلزله روستاهای و شهرهای اطراف خوی از جمله این اقدامات بود.
سروری درباره ورود بنیاد مسکن آذربایجان شرقی به طرح‌های ملی نیز تاکید کرد: حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد طرح مسکن مهر به همت این مجموعه به بهره‌برداری رسیده است و در طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان نیز حدود ۱۱ هزار و ۱۵۷ نفر واجد شرایط توانسته اند در قالب این پروژه صاحب مسکن شوند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود در جمع خبرنگاران از ورود بنیاد مسکن به پروژه های بافت فرسوده شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر سطح استان سخن به میان آورد و افزود: این طرح یک مُدل دولتی بوده و با مشارکت دهیاری‌ها شهرداری ها آذربایجان شرقی انجام می گیرد تا هم مساکن شهروندان مقاوم ‌سازی شود و هم بنیاد مسکن بتواند عواید آن را خرج مناطق محروم کم‌درآمد نماید.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه سهمیه سال گذشته این بنیاد برای مقاوم سازی مسکن روستایی ۱۲ هزار واحد بود گفت: از این تعداد بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند و برای بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی تسهیلات پرداخت شده است.
سروری مدعی شد: سهمیه آذربایجان شرقی برای سال ۱۴۰۴ در اجرای طرح مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی افزایش یافته و به ۱۴ هزار واحد رسیده است تا با همکاری ساکنان روستاها و همکاری بانک‌های عامل این تعداد تا پایان سال جاری محقق گردد.
وی، تمام فعالیت های این بنیاد را مردم محور دانست و در عین حال نیازمند مشارکت مردم در طرح های این بنیاد را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: اجرای ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در قالب گروه ساخت و بنیاد ساخت در دولت های گذشته نیز از دیگر اقدامات این بنیاد برای مشارکت در اجرای طرح های ملی است که در سطح استان تحقق یافته است.
شایان ذکر است در سایه تلاش های بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، ۳ الی ۴ روستای این استان که در سالهای اخیر به دلیل مهاجرت روستاییان به شهرها خالی از سکنه شده بود مجدداً از سوی مردم مورد توجه قرار گرفته و درخواست بازگشت به همان روستاها اعلام شده تا موضوع مهاجرت معکوس روستایی در این استان محقق گردد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.