●خانه هنرمندان تبریز باز گشایی می شود.
●بخشی از بودجه ۴۰ همتی شهرداری کلان شهر در امور فرهنگی و هنری و برپایی یادمان های فاخر هزینه خواهد شد.
●برای شناساندن مکاتب تبریز اهتمام جدی شهرداری و شورای شهر ضروری است.
عصرآزادی آنلاین / سرویس فرهنگی:
نشست کارگروه تخصصی هنر و رسانه با موضوع اقتصاد هنر و نقش ترکیبی آن در اعتلای فرهنگی به ریاست احمدی رئیس شورای اسلامی کلان شهر تبریز در انجمن خوشنویسی آذربایجان شرقی برگزار شد.
عصرآزادی آنلاین؛ در این نشست رضا همراز فعال فرهنگی توجه شورای اسلامی شهر را به مقوله فرهنگ و هنر یاد آورشدو گفت: بخشی از بودجه شهرداری باید در اعتلای فرهنگ و هنر فاخر این دیار به صورت اصولی هزینه شود.
وی غنا بخشیدن به کتابخانه های بزرگ تبریز ازجمله کتابخانه ملی تبریز که امروز به کتابخانه مرکزی تبریز تغییر نام یافته را یاد آور شد و گفت:بخشی از بودجه شهرداری بهتر است در خرید، حفظ ،نگهداری وگشودن مخازن این کتب خطی و ارزشمند به روی اهل علم و فرهنگ صرف گردد.
استاد همراز با اشاره به تعطیلی خانه هنرمندان تبریز از شهرداری و شورای اسلامی خواست نسبت به بازگشایی خانه هنرمندان تبریز اقدام کنند.
سید رضا سیدعلوی رییس سابق سازمان فرهنگی و هنری شهرداری هم توجه به اسناد تاریخی و هنری ادوار گذشته و جمع آوری و انتشار آنها در مجموعه های ماندگار را یاد آور شد و بر گذاردن اسامی بخشی از میادین و معابر و کوچه ها به نام بزرگان فرهنگ و هنر شهر تبریز تاکید کرد.
استاد کاظم کاظم زاده پیشکسوت خوشنویسی هم طرح ارائه شده به سازمان فرهنگی و هنری در معرفی آثار گذشته فرهنگی و هنری در قالب انتشار مجلدات خوشنویسی را که دراین سازمان در دست بررسی و رسیدگی است را تشریح کرد.
استاد یونس نصیری رئیس انجمن خوشنویسی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه بیش از ۶۵۰ خوشنویس و فعال هنری در انجمن خوشنویسی تیریز فعال هستند خواستار اعلام و حمایت از پایتختی تبریز به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران از سوی شورای اسلامی شد.
وی برپایی همایش ملی استاد میر علی تبریزی را توسط انجمن خوشنویسان استان نقطه عطفی در فعالیتهای ماندگار این انجمن نام برد و خواستار بکار گیری مقوله هنر برای سرزندگی در محافل و معابر عمومی شد.
در ادامه این نشست استاد محمد نقی نوعی پور استاد مدعو دانشگاه هنر اسلامی و خوشنویس جوان فعال در بدنه شهرداری، خواستار خرید بخشی از آثار هنرمندان رشته های مختلف هنری که آثار برجسته ای در سطوح ملی و محلی دارند را طلبید و اهتمام شورای شهر تبریز به رونق محافل فرهنگی و هنری و توجه به هنرمندان جوان و خلاق و همچنین پیشکسوتان این عرصه ها را خواستار شد.
در ادامه این نشست دکتر محمد فرج پور باسمنجی مدرس ارتباطات و رسانه در مراکز آموزش عالی تبریز با اشاره به اینکه برای معرفی شهر کهن و تاریخی تبریز باید کمیته های تخصصی در شورا و شهرداری تشکیل شود و برپایی کنگره های ملی و بینالمللی با چاپ مجلدات وزین تحقیقی برای معرفی چهره های فاخر گذشته پر افتخار تبریز از جمله بزرگان و نام آوران مکتب هنری تبریز در ادوار ایلخانیان،ترکمانان،صفویان و قاجارها اهتمام جدی بعمل آید.
وی گفت: نسل جوان در مدرسه و دانشگاه از هویت تاریخی و گذشته باشکوه فرهنگ و هنر آذربابجان و تبریز اطلاع لازم و کافی و حتی در برخی مواقع اطلاعات اولیه را هم ندارند که برپایی همایش ها و سمینارها در محافل آموزشی،فرهنگی و عمومی و بهره گیری از اساتید فن و سخن می تواند به روند شناساندن مفاخر فرهنگی و هنری این سرزمین پرافتخار ایران کمک شایانی نماید.
فرج پور باسمنجی با اشاره به این نکته که مکتب اول و دوم تبریز و سایر مکاتب ادبی،سیاسی ،خوشنویسی، و اقتصادی تبریز در خارج کشور نمود زیادی از داخل دارد و انتشار مقالات و پایان نامه ها در مراکز علمی و دانشگاهی معتبر جهان در باره یادمان های گذشته باشکوه ما موید این ادعاست.
وی اهتمام به راه اندازی موزه هنرهای معاصر و فرش با همکاری متولیان فرهنگی و دولتی از جمله ادارات کل فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی و همچنین توجه به نامگذاری اسامی پیشکسوتان و نام آوران رشته های مختلف در معابر و خیابانها و تبدیل خانه های مرمت شده تاریخی را به محافل هنری و رونق این مراکز و پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را از دیگر وظایف فرهنگی و مطالبات عمومی مردم از شورای شهر و شهرداری اعلام کرد و گفت:بخشی از ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه شهر تبریز شایسته است در حوزه فرهنگ و هنر و انجام امور ماندگار این حوزه صرف شود و انسجام و هماهنگی این فعالیت ها با بهره گیری از صاحب نظران و کارشناسان به جد دنبال شود.
غلام رضااحمدی رئیس شورای اسلامی تبریز نیز با اشاره به اینکه جمع بندی دیدگاههای این جمع صاحب نظر را در جلسات مربوطه در شورا و شهرداری دنبال خواهد کرد گفت: ما در شورا معتقدیم با کسب نظرات اهل فرهنگ، هنر،دست اندرکاران وصاحبان تفکر های مختلف می توانیم به رونق محافل فرهنگی و هنری این شهر بزرگ کمک کنیم.
وی افزود:خرید آثار فاخر و ماندگار رشته های مختلف هنری با همراهی انجمن های تخصصی و سایر دست اندرکاران و متولیان می تواند به این امر کمک شایانی نماید و همچنین باید فعالیتهای هنری و فرهنگی ماندگاری را با خرد جمعی و هماهنگی بدنه شهرداری با انجمن های تخصصی و صاحب نظران به پیش ببریم و در نامگذاری محافل عمومی نیز با حذف نام های تکراری ،اسامی بزرگانی را که فراموش شده اند دوباره به حساب آوریم.البته کمیته نامگذاری معابر و محافل و خیابانها و کوچه های شهرمان را نیز،بیش از گذشته ضروری است که فعال کنیم و بر جمع دانایان و آگاهان برای پویایی بیافزاییم.
رییس شورای اسلامی تبریز با اشاره به سخنان محمد فرج پور باسمنجی در باره اختصاص بخشی از ۴۰ همت بودجه سال جاری به رونق فعالیتهای فرهنگی و هنری و انجام امور ماندگار در این حوزه ها را با این جمله پاسخ داد که ما در شورای اسلامی تبریز بودجه ۴۰ همتی را تصویب کرده ایم و فرمان هزینه کرد این بودجه قابل توجه را که از بودجه استان های شمال غرب کشور هم بالاست دست یعقوب هوشیار شهردار کلان شهر تبریز سپرده ایم و شهردار هم باید در تحقق مطالبات فرهنگی و هنری و توجه به خواسته ها و نیازهای این حوزه مهم و ماندگار توجه بیشتری داشته باشد.
در پایان این نشست رئیس شورای اسلامی تبریز قول داد ماحصل این نشست تخصصی را برای اجرا درسازمان ها و مراکز وابسته شهرداری تبریز دنبال و برای تحقق مطالبات خواهد کوشید.