■ستاد احیای دریاچه اورمیه باید به ریاست شخص رییس جمهور و دبیری یک شخصیت توانمند ملی چون مهندس چیت چیان شکل گیرد.
عصرآزادی آنلاین / سرویس اجتماعی:
خانه توسعه آذربایجان در نامه ای به دکتر مسعود پزشکیان خواستار ریاست ستاد احیای دریاچه اورمیه توسط شخص رییس جمهور شد.
متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
باسلام واحترام
همانگونه که استحضار دارید بحران دریاچه اورمیه بیشترین لطمه را به آذربایجان واردنموده است. توجه جدی به حوضه دریاچه اورمیه جهت جلوگیري از افزایش چالش هاي اجتماعي ناشي از كمبود آب شرب و صنعت در منطقه (كثرت پروندههاي محاكم قضایي) و روند افت سطح دریاچه اورمیه که امروز شاهد خشک شدن کامل آن هستیم ضرورت پیدا کرده است. مصایب و مشکلاتی ازقبیل پیشروي سریع شورهزارهاي ساحلي و پیش بیني تهدید شهرها و اراضي كشاورزي از سوي طوفانهاي نمك و خشك شدن باغات منطقه بعنوان سرمایههاي ملي و طبیعي استان ،از دست رفتن فرصتهاي شغلي و مهاجرت شدید از شهرستانهای حاشیه دریاچه اورمیه و تهدید حیات و تمدن در كلانشهر تبریز و شهرهای مجاور و تبعات اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی آن مطمئناً مورد عنایت جنابعالی است .از طرفی تجربه ستاد احیای دریاچه اورمیه و کارگروه احیای دریاچه اورمیه ثابت کرده است که با نگرش استانی، معضل چندین وجهی دریاچه اورمیه به دلیل در برگرفتن چند استان قابل حل نمی باشد، لذا استدعا داریم باتوجه به تجارب قبلی و نیز ضرورت جلوگیری از تبعات فوری و فوتی مترتب،دستور ویژه صادر فرمایند.
پیشنهاد میگردد اعضای ستاد دریاچه اورمیه به ریاست شخص حضرتعالی و دبیری یک شخصیت ملی با اختیارات تام و با حضور وزرا و معاونین ذیربط حضرتعالی، بازطراحی و با محوریت مشارکت مردمی شروع بکار نماید.
پیشنهاد خانه توسعه آذربایجان به طور مشخص، انتصاب شخصیت ملی و مدیر توانمند کشور مثل وزیر محترم اسبق نیرو جناب آقای مهندس حمید چیت چیان که سابقه طولانی کارهای مدیریتی و اجرایی را دارد میباشد.تاکید بر مشارکتهای مردمی و استفاده از توانمندی کارگشایی آنان،تامین آب دریاچه از داخل حوضه و در صورت الزام ، انتقال آب از خارج از حوضه دریاچه با مدیریت یکپارچه و تغییر الگوی کشت و اختصاص حقابه دریاچه اورمیه ،توسعه کشت دیم و محدودیت کشت محصولات پر آب بر ،هوشمند سازی آبیاری مزارع صیفی و باغات و تشکیل صندوق بین المللی برای احیای دریاچه و بهرهگیری از کمکهای مالی شهروندان منطقه آذربایجان و ایران از دیگر پیشنهادات خانه توسعه آذربایجان می باشد.
انشاالله با مدیریت یکپارچه و تعیین یک متخصص ملی برای مسئولیت ستاد زیر نظر حضرت عالی درخصوص رفع معضل چندین وجهی دریاچه اورمیه و جلوگیری از تبعات ناخواسته ناشی از آن ، زمینه تحقق خواسته مردم شریف و شهید پرورحاشیه دریاچه اورمیه فراهم گردد.
با احترام مجدد
●خانه توسعه آذربایجان