مدیر جهادکشاورزی شهرستان آذرشهر خبر داد؛
آذرشهر ۹۹ درصد تولید لپه ایران را برعهده دارد
عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: آذربایجان شرقی با تولید سالانه ۵ میلیون تُن محصولات غذایی، در زمینه امنیت غذایی در رتبههای برتر ایران قرار دارد و در تولید گوشت قرمز، شیر، حبوبات و عسل از جایگاههای نخست برخوردار است اما این استان، بخش اعظم تامین لپه کشور را برعهده دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان آذرشهر از تولید ۹۹ درصد لپه کشور در شهرستان آذرشهر خبر داد و گفت: این شهرستان با تولید بیش از ۱۴۰ هزار تن لپه، بزرگترین مرکز تولید این محصول در کشور است که در ۱۸۰ کارگاه لپهسازی آذرشهر تولید میشود و بخشی از آن به بازارهای داخلی و برخی کشورهای همسایه صادر میشود.
حسن علیوند با بیان اینکه شهرستان آذرشهر در آذربایجان شرقی به عنوان پایتخت تولید لپه در ایران شناخته می شود و حدود ۹۹ درصد از لپه کشور در این منطقه تولید می گردد افزود: آذرشهر یکی از مهمترین قطبهای تولید لپه و نخودچی در ایران و حتی جهان محسوب میشود که این شهر به دلیل شرایط اقلیمی مناسب زمینه بسیار مناسبی برای فرآوری نخود – که ماده اولیه لپه و نخودچی است – دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان آذرشهر با دارا بودن کارخانههای فرآوری لپه، نقش کلیدی در تبدیل نخود به لپه و عرضه آن به بازارهای داخلی و خارجی دارد اضافه کرد: آذرشهر یکی از بزرگترین مراکز تولید لپه و نخودچی در ایران بوده و در کنار کشورهایی مانند هند، کانادا و ترکیه که تولیدکنندگان عمده حبوبات هستند یکی از قطبهای مهم این صنعت در سطح خاورمیانه و جهان به شمار میرود.
علیوند با ذکر این نکته که برای راه اندازی شهرک زنجیره ارزش و پایانه صادرات حبوبات و خشکبار در آذرشهر زمین مناسب اختصاص یافته است یادآور شد: خوشبختانه وزیر جهاد کشاورزی نیز در حال پیگیری است تا تعرفه گاز کارگاههای نخودچی به تعرفه کشاورزی تغییر یافته و مالیات صنایع لپهسازی مورد بازنگری قرار گیرد.
شایان ذکر است در کنار مزیتهای متعدد شهرستان آذرشهر اما، به گفته فعالان تولید حبوبات، در برخی بخشها ضعفهایی وجود دارد که باید با تقویت اقتصاد غیردولتی جبران شوند زیرا صنعت لپهسازی آذرشهر با بیش از ۲۰۰ سال سابقه، امروز با چالشهایی همچون نداشتن مجوز برخی واحدها، هزینه تمام شده بالا، مالیات زیاد و سود کم برای تولیدکنندگان روبهروست که باید برای آنها چارهاندیشی شود.

