رئیس کمیته خودروی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با "عصرآزادی آنلاین" عنوان کرد؛

آذربایجان شرقی از لحاظ فنی مشکلی برای تولید خودرو ندارد

عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده: رئیس کمیته خودرو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به موقعیت آذربایجان شرقی به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور معتقد است: از بیش از ۶۰ سال قبل در زمینه صنعت خودرو و قطعه سازی سرمایه‌گذاری‌های مناسبی در این استان صورت گرفته و آن را به یکی از قطب‌های اصلی قطعه سازی و خودروسازی کشور تبدیل کرده است.
“یونس اکبرپور پایدار” در گفتگو با عصرآزادی آنلاین افزود: آذربایجان شرقی با داشتن ۱۰ خودروساز یکی از استان‌هایی است که بیشترین فراوانی را در حوزه خودروسازی با بیشترین خودروسازان تجاری به خود اختصاص داده است، این امر مزیتی بزرگ برای این استان است تا به هاب تولید خودروهای تجاری تبدیل گردد.
وی با اشاره مشکلات عدیده خودروسازان داخلی افزود: عمده مشکلات فعالان این حوزه از نحوه اعمال استانداردهای ۸۵ گانه ای نشات می‌گیرد که هر روز هم دشوارتر می‌شوند، از سوی دیگر تحریم‌ها نیز باعث شده تا خودروسازان ما آن طور که باید و شاید طبق آن استانداردها نتوانند به تولید محصول نهایی بپردازند.
رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم صنعت خودروسازی شکوفا شود ابتدا باید صنعت قطعه سازی رونق بگیرد اضافه کرد: متاسفانه فرسودگی ماشین آلات و دستگاه‌های تولید قطعات خودرو نیز باعث شده صنعت قطعه سازی نیز با مشکلات عدیده ای مواجه گردد که البته نیاز به نوسازی دارند و وقت آن رسیده تا صنعت قطعه سازی نیز به موازات خودروسازی جان دوباره ای بگیرد.
اکبرپور پایدار تاکید کرد: خودروسازان فعال داخلی اکنون به خوبی فعالیت می‌کنند وجود شرکت‌های بزرگ چرخشگر و ایدم در آذربایجان شرقی امتیاز ویژه ای برای صنعت خودروسازی کشور است زیرا تولیدکننده موتورهای دیزلی و گیربکس‌های سنگین هستند و یکی از نیازهای خودروسازان تجاری کشور که شامل ۳۳ خودروساز است نیاز مبرمی به موتورهای دیزلی و گیربکس ساخت صنایع تبریز دارند.
وی ادامه داد: اگر کارخانه های ایدم و چرخشگر مورد حمایت قرار گیرند سالانه بالغ بر ۱۰ هزار موتور و گیربکس باکیفیت داخلی تولید خواهد شد و اگر این شرکت‌ها فعال‌تر و با تمام ظرفیت هم فعالیت کنند می‌توانند مزیت ارزآوری را خلق کرده و از واردات بی‌ رویه موتور و گیربکس نیز جلوگیری نمایند.
رئیس کمیته خودرو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه با نوع رفتارها و قوانین داخل کشور عملاً موجب رونق محصولات چینی شده‌ایم متذکر شد: اگر این حجم از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های داخلی و به ویژه ایدم و چرخشگر انجام گیرد می‌توان جهش‌های قابل ملاحظه‌ای در چرخه تولید خودرو در داخل استان انجام داد.

اکبرپور پایدار یکی از مزیت‌های فوق العاده آذربایجان شرقی را پیشقراولی این استان در تولید خودروهای هیبریدی و الکتریکی دانست و یادآور شد: وجود شرکت‌های توانمند دانش بنیان مزیت بزرگی برای این استان محسوب می شوند تا بتوانند در حوزه خودروسازی وارد میدان شده و هاب مرکزی خودروسازی ایران در تبریز راه اندازی شود.
وی بیان کرد: بخش خصوصی آذربایجان شرقی به دنبال آن است که قطب سوم خودروسازی را در تبریز ایجاد نماید و مطمئن هستیم با فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند در یک سال آینده این اتفاق خواهد افتاد و همت همگی بر آن است تا این خودرو در تبریز تولید شود.
اکبرپور پایدار با ذکر این نکته که اظهارات استاندار جدید آذربایجان شرقی نیز بر این اصل استوار بود که خط تولید این خودرو حتماً در تبریز راه اندازی گردد خاطرنشان کرد: تلاش بر آن است تا خودروی تولید شده در آذربایجان شرقی، الکتریکی بوده و بتواند با سایر تولیدات خودروسازان داخلی رقابت نماید لذا در مرحله اول باید زیرساخت‌های تولید خودرو در این استان تقویت شود.
این فعال حوزه قطعات خودرو در منطقه آذربایجان در پایان با اشاره به اینکه از لحاظ فنی مشکلی برای تولید خودرو در تبریز نداریم تاکید کرد: هر قطعه‌ای که واحدهای صنعتی شهرهای دیگر نتوانند نسبت به تولید آن اقدام کنند می توان در این شهر تولید نمود، این امر نشان می‌دهد که قدرت فنی صنایع قطعه سازی آذربایجان شرقی بسیار بیشتر است اما از لحاظ سخت‌ افزاری باید سرمایه‌ گذاری‌های بزرگی در این حوزه انجام شود تا به تولیدات با کیفیت دست یابیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.