عصرآزادی آنلاین/ تبریز: دکتر سرمست دانش آموخته علوم سیاسی با سابقه مدیریت اجرایی در حوزه های مختلف وزارت کشور به خصوص استانداری قم در دولت آقای روحانی، کوله باری از تجربه و دانش سیاسی دارد.
او تعامل خوبی با اهالی فرهنگ و رسانه داشته و همچنین به توسعه پایدار اعتقاد راسخی دارد. ایجاد چندین پروژه عظیم صنعتی در قم از جمله کارنامه اوست.
بسیاری دکتر سرمست را فردی باسواد، سرسخت، کوشا، مدیر و مدبر، شفاف، پاکدست و معتقد به مشارکت همگانی در رسیدن به توسعه پایدار می دانند. همچنین به دلیل حضورش در قم تعامل موفقی با مراجع، علما و روحانیون شیعه دارد.
حال او با چنین سابقه ای آیا خواهد توانست به اهداف خود در استان آذربایجان شرقی و به ویژه شهر مهم تبریز با لابیرنت های پیچیده قدرت سیاسی و مطالبات هویت فرهنگی نایل آید؟ پرسشی است که پاسخ آن را آینده خواهد داد.
در زیر گزارش نشست صمیمی او با مدیران مسئول جراید و پایگاه های خبری و طرح دغدغه ها و پاسخ ها از سوی مدعوین و استاندار آذربایجان شرقی را می خوانید:
افزایش تمامی شاخص ها در آذربایجان شرقی، انجام چندین ابر پروژه، تبیین گفتمان سوم در هویت فرهنگی، توجه به مرجعیت رسانه ای ، احیای دریاچه ارومیه و رفع ابهام از تاخیر در انتصابات از جمله سخنان دکتر سرمست استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با مدیران مسئول مطبوعات و پایگاه های خبری این استان بود.
دکتر سرمست می گوید برای رزومه سازی نیامده است بلکه هدفش عمل به وظیفه استاندار در هماهنگی تعارضات و فعلیت بخشیدن به ظرفیت ها حول محور «وفاق» است. او اما به این نکته اشاره نکرد که بسیاری از طرفداران دکتر پزشکیان در زمان انتخابات از حذف «بازیگران قصه وفاق» گله مند هستند.
در همین راستا گفته ها و شنیده ها حاکی هستند که بسیاری از فعالان ستاد های انتخاباتی و حامیان دکتر پزشکیان از جمله ۸۰۰ و اندی نمایندگان ادوار مجلس که با امضای نامه ای حمایت خود را از ایشان اعلام کرده بودند، از ترکیب کابینه و به خصوص از انتصاب معاون پارلمانی و معاون وزارت ورزش -که داماد برادر معاون پارلمانی است.- به طور جدی ناراضی هستند و آن را مصداق سهم خواهی و سهم دهی و انتصابات فامیلی می دانند. به عبارت بهتر همان انتقاداتی که دکتر پزشکیان و همفکران ایشان به دولت های قبلی می کردند به طور دقیق و شائبه برانگیز در دولت دکتر پزشکیان اتفاق افتاده است. اینان معتقدند از ظرفیت معاون فعلی پارلمانی می شد در پست وزیر بهداشت بهره حداکثری به عنوان پزشک برد، نه در حوزه ای که کوچکترین تجربه ای در آن ندارد.
دکتر پیمان رئیس هیئت مدیره موسسه مطبوعاتی پیمان و سردبیر عصرآزادی همین موضوع را در سخنانش طرح کرد و از دکتر سرمست پرسش کرد که در نبود مرجعیت رسانه ای در تبریز، چگونه خواهید توانست افکار عمومی را مدیریت کرده و اقناع کنید؟
استاندار آذربایجان شرقی به طور تلویحی بعضی از انتقادات را وارد دانست و همگان را بر رعایت انصاف در انتقاد کردن دعوت کرد. او معتقد است وجود دکتر پزشکیان در رأس دولت فرصتی برای پیشرفت استان بوده به طوری که نگاه وزرا به این استان و استاندارش بسیار مثبت و ویژه است.
دکتر سرمست در ادامه پاسخ اش به عصرآزادی در خصوص اهمیت هویت فرهنگی و لزوم تغییرات و بازتولید فرهنگی به عنوان شرط اساسی دگرگونی های سیاسی و اقتصادی ، پیدایش گفتمان جدید، بینابین و متعادل در مقوله هویت فرهنگی آذربایجان در مقابل دو گفتمان افراطی مرکز نشینان و مرکز ستیزان لازم می داند و توصیه می کند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بهتر است از افراد حامی گفتمان راه سوم حمایت کند.
او آمار اقتصادی و شاخص های توسعه پایدار آذربایجان شرقی را غیر قابل قبول دانسته و از آمار سازی مدیران استانی منتقد است . به همایش صادرات غیر نفتی در روزهای آتی اشاره کرده و اذعان می کند اگر آمارهای رو به بهبود هر ساله این همایش صحیح می بودند، وضع استان چنین نمی بود. این سخنان اشاره ای است به آماری که در روزهای اخیر از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی منتشر شده است، که حکایت از رتبه های ۲۷ و ۲۸ اُم آذربایجان شرقی در سرمایه گذاری و برنامه و بودجه دارد.
آقای استاندار بهبود شاخص ها و اجرای چندین ابر پروژه مثل احیای دریاچه ارومیه، انتقال آب ارس به تبریز و ایجاد کریدور ترانزیتی شمال غرب کشور را جزو برنامه های خود اعلام می کند و قول می دهد در صورت شکست، استعفا خواهد کرد. او همچنین موفقیت در این راه را در همکاری همگانی می داند و انتظار صرف از دولت و شخص رئیس جمهوری را کافی نمی داند. همچنین به کار گیری مدیران لایق که «کارنامه» و «برنامه» دارند را ضروری شمرده و دلیل تاخیر انتصابات را همین مساله ذکر می کند.
دکتر سرمست مغفول ماندن میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و بدتر از آن تخریب آنها (اشاره به تخریب باغ گلستان توسط شهرداری تبریز) را غیر قابل گذشت دانسته و وجود ربع رشیدی را به عنوان مرکز دانشگاهی ۷۰۰ سال قبل، فرصتی بی نظیر در توسعه فرهنگی و گردشگری برمی شمارد.
شایان ذکر است مجموعه موقوفه ربع رشیدی پیش از انقلاب در حکمی از سوی شاه از نظارت دربار مستثنی شد و به دستور شاه قرار بود که بزرگترین مجموعه بیمارستانی خاورمیانه در زمینی شامل مجموعه فعلی تا چهارراه آبرسان ساخته شود که با بروز انقلاب اسلامی این پروژه ابتر ماند. بعد از انقلاب متاسفانه کم کاری در احیای این موقوفه صورت گرفت . گویا به دلایل جناحی در دولت آقای احمدی نژاد به خاطر وجود آقای دکتر پزشکیان در هیئت مدیره آن، بودجه احیای ربع رشیدی هیچگاه اختصاص نیافت.
سوتیتر ها:
◦ گفته ها و شنیده ها حاکی هستند که بسیاری از فعالان ستاد های انتخاباتی و حامیان دکتر پزشکیان از جمله ۸۰۰ و اندی نمایندگان ادوار مجلس که با امضای نامه ای حمایت خود را از ایشان اعلام کرده بودند، از ترکیب کابینه و به خصوص از انتصاب معاون پارلمانی و معاون وزارت ورزش -که داماد برادر معاون پارلمانی است.- به طور جدی ناراضی هستند و آن را مصداق سهم خواهی و سهم دهی و انتصابات فامیلی می دانند.
◦ مجموعه موقوفه ربع رشیدی پیش از انقلاب در حکمی از سوی شاه از نظارت دربار مستثنی شد و به دستور شاه قرار بود که بزرگترین مجموعه بیمارستانی خاورمیانه در زمینی شامل مجموعه فعلی تا چهارراه آبرسان ساخته شود که با بروز انقلاب اسلامی این پروژه ابتر ماند.