در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت هفته کارگر آذربایجان شرقی با خبرنگاران اعلام شد؛
کاهش ۹۲ درصدی واحدهای بحرانی آذربایجانشرقی در یک سال گذشته
🔹مدیرکل کار و تعاون استان: در سال ۱۴۰۳ برای ۴۶ هزار و ۴۱۶ نفر از آذربایجانیها شغل ایجاد شد
عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی/ شهرام صادق زاده: اول ماه مِی به عنوان روز جهانی کارگر و به تبع آن، هفته گرامیداشت مقام کارگر در ایران از جمله ایامی است که در راستای دفاع از حق و حقوق قشر کارگر و اعتلای جایگاه این سربازان اقتصادی، برنامههای متعددی پیش بینی می شود اما امسال این مناسبت به جهت شعار سال جدید و نقش کارگران در تحقق سرمایه گذاری در تولید از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
به منظور، برنامههای هفته کارگر که از ۵ الی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار میشود توسط مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی و با حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و اعضای ستاد بزرگداشت هفته کارگر این استان برای خبرنگاران رسانههای گروهی استان تشریح گردید.
◾️صدای کارگر با دستگاه اجرایی و متولی حوزه کار شنیده می شود
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران با مهار تورم تجلی پیدا میکند در پاسخ به سوال خبرنگار “عصرآزادی” مبنی بر علت اعتصاب اخیر کارگران شرکت ایران خودروی تبریز گفت: در این شرکت مشکل کارگری نداریم اما عدم توازن در هُلدینگ ایرانخودرو موجب بروز تبعیضهایی شده است که از ناهمسانسازی حقوق کارگران این شرکت در شهرستانها حکایت دارد لذا فقط با عدالت اجتماعی و صنفی میتوان به کاهش تنشهای کارگری دست یافت.
“حسین فتحی” با اشاره به اینکه مهارت میتواند خلاء آینده را تکمیل نماید افزود: سرمایه گذاری برای سرمایه های انسانی شامل ارتقای مهارت است که همانا امنیت، تثبیت اشتغال موجود، افزایش درآمد و بهرهوری و کیفیت را به همراه خواهد داشت و لذا برای ارتقای کیفیت محصول و رفع موانع تولید و در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی باید کیفیت محصول را بالا برده و موانع تولید را رفع نماییم.
وی، تولید خوب را دارای ارزش افزوده بالاتر دانست و اضافه کرد: سرمایه گذاری برای تولید بدون سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی امری بیهوده خواهد بود لذا در سال جاری چند برنامه محوری و تحولی از جمله هدایت نقدینگی درنظر گرفته شده تا نقش آفرینی تشکلهای کارگری در امر نقدینگی و افزایش تولید مورد توجه قرار گیرد.
فتحی با مهم خواندن همکاری و هماهنگی تمام دستگاههای اجرایی در بخش سرمایه گذاری برای تولید تاکید کرد: برای برنامه های صنفی کارگران ۸ محور را تنظیم کردهایم که شامل امنیت شغلی، ارتقا و افزایش مهارت، گسترش مسکن کارگری، کاهش قراردادهای موقت و تبدیل قراردادهای غیر مستقیم به قرارداد مستقیم، کاهش حوادث ناشی از کار، کاهش دعاوی کارگری و کارفرمایی و افزایش دستمزد کارگران از جمله آنهاست.
وی با اشاره به اهمیت توجه به دستمزد کارگران واحدهای صنعتی استان یادآور شد: روی کار آمدن دولت وفاق ملی به ریاست دکتر پزشکیان فرصتی کم نظیر برای آذربایجان شرقی است و معتقدیم که با حضور فرزند آذربایجان در راس دولت، فرصت مناسبی برای رفع مسائل و چالش های کار و تولید به وجود آمده است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی اظهار کرد: منافع کارگر در گرو حفظ منافع اقتصادی، اصلاح سیاست های کلان اقتصادی و دسترسی کارگران به مهارت های بِروز و پیشرفته است که منجر به ایجاد امنیت شغلی خواهد شد بنابراین مشارکت کارگر در امر تولید یک حق مسلم بوده و کاهش تبعیض در حق کارگران می تواند به کاهش امنیت اجتماعی نیز منجر گردد.
فتحی با اشاره به اینکه صدای کارگر با دستگاه اجرایی و متولی حوزه کار شنیده می شود خاطرنشان کرد: تعداد واحدهای بحرانی سطح استان طی یک سال گذشته ۹۲ درصد کاهش یافته و واحدهای دارای حقوق معوقه نیز با کاهش چشمگیری مواجه بودهاند لذا این ارقام نشاندهنده بهبود فضای کسب و کار و سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی است.
وی در پایان اظهارات خود نرخ بیکاری در سطح استان آذربایجان شرقی را ۷،۵ درصد و پایینتر از متوسط کشوری اعلام کرد و افزود: تعهد این استان در سال گذشته، ایجاد اشتغال برای ۳۵ هزار و ۸۰۰ نفر از هماستانیها بود در حالی که برای ۴۶ هزار و ۴۱۶ نفر شغل ایجاد گردید و ۳۱ درصد افزایش رقم خورد.
◾️تجمعات صنفی کارگری باید از محیطهای بسته و سالنها بیرون آید
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز نیز با اشاره به سفر اخیر احمد میدری – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی – به آذربایجان شرقی گفت: در این سفر اهم مطالبات و مشکلات کارگران شامل ناامنی شغلی و گسترش قراردادهای موقت، ضعف اجرای قانون کار، فاصله زیاد بین حقوق و هزینههای زندگی، عدم اجرای ماده ۷ قانون کار که موجب تضییع حقوق کارگران شده است را به سمع و نظر آقای وزیر رساندم.
“کریم صادق زاده تبریزی” با اشاره به اینکه امسال فضای عدم سرکوب فردی در حوزه کار را شاهد بودیم افزود: احیای روز جهانی کارگر بسیار حائز اهمیت است به طوری که باید از محیطهای بسته و سالنها بیرون آمده و مکان و فضایی مناسب برای کارگران اختصاص داده شود.
وی بر ضرورت احداث بیمارستان جدید در تبریز و بهسازی بیمارستان فعلی ۲۹ بهمن تاکید کرد و یادآور شد: با نامه نگاری، مسائل حل نمیشود کمااینکه با تحویل نامه به مسئولان نیز مصائب و موانع توسعه حوزه کارگری حل و فصل نمیگردد.
صادق زاده تبریزی با اشاره به اینکه باید در راستای حفظ کرامت انسانی کارگران همانند کشور همسایه عمل کرد متذکر شد: خواستار تشکیل تجمعات قانونی در اماکن شهر و بیرون از سالن هستیم به طوری که رهبر انقلاب نیز اعتراض کارگران در برخی مواقع را بِحق دانسته و معتقدند که دولت ها باید بر اساس اصول قانون اساسی و در جهت تحقق خواستههای بحق کارگران تلاش نمایند.
شایان ذکر است به گفته او، پیادهروی در ارتفاعات عینالی، حضور در نماز جمعه و برپایی میز خدمت با عنوان رویداد مردمی، اشتغال آفرینی جهت معرفی جوانان به واحدهای تولیدی، گلباران مزار شهدا، دیدار با امام جمعه، حضور در خانه شهید شاخص کار، برگزاری جشنواره امتنان، استقرار میز خدمت در داخل کارگاهها، برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگری در محل شرکت پگاه استان، برگزاری همایش ایمنی و ارتقای سلامت و کاهش حوادث ناشی از کار و برگزاری تجمعات و جنگ های شادی مختلف از جمله های برنامه های گرامیداشت هفته کارگر سال ۱۴۰۴ در آذربایجان شرقی است.