سرانه مصرف ماهی در آذربایجان شرقی پایین است

به گزارش عصر آزادی آنلاین، مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: سرانه مصرف ماهی در استان ۷.۵ کیلوگرم است که این رقم با میانگین ۱۲.۵ کیلوگرمی کشور فاصله زیادی دارد.

قاسم جعفروند بیان کرد: در این راستا صدور و ساماندهی مجوزهای مراکز عرضه ماهی زنده به جهت استقبال مصرف کنندگان به دلیل قیمت مناسب و کیفیت بالای ماهی و همچنین سود بیشتر ناشی از عرضه مستقیم برای تولید کنندگان به خاطر حذف واسطه ها و نیز اصلاح سیاست های بهبود در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره، در دستور کار مدیریت شیلات استان قرار گرفته است.

وی توضیح داد: سال گذشته با تسهیل جهت سرمایه گذاری و رفع برخی از موانع تولید و نیز با اصلاح و بهبود در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره و همراهی متولیان دولتی و خصوصی و تولید کنندگان، با وجود مشکلات فراوان، تولید آبزیان به خصوص در زمینه ماهیان سردآبی، شتابی قابل قبول داشت و در تولید قزل آلا ۲۱درصد افزایش تولید ثبت شد.

جعفروند افزود: پرورش دهندگان با توجه به شرایط فعلی باید الگوهای مدیریتی و تولیدی مزارع خود را تغییر دهند و در کنار آن اصلاح ساختار بازار و تهیه و بکارگیری نهاده ها انجام شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اشاره کرد: در حال حاضر برای بازاریابی محصولات تولیدی بی واسطه و جهت افزایش حاشیه سود بیشتر برای تولید کنندگان برنامه ریزی کرده و در استان اجرا می کنیم.

وی گفت: ارتقای آبزی مصرفی تنها درصورتی ممکن است که یک الگوی مناسب برای تولید کنندگان و عرضه کنندگان محصولات آبزیان داشته باشیم و با بکار بستن آنها بتوانیم نارسائی های عرضه محصولات در بازار را اصلاح نماییم.

جعفروند متذکر شد: از آنجا که استخرهای پرورشی در مسافت های کوتاه نسبت به مرکز زنده فروشی ماهی قرار دارند هزینه کمی صرف حمل ونقل شده و ماهی زنده باقیمت مناسب و با کیفیت بالا عرضه می شود و در همین راستا پروانه عرضه زنده فروشی ماهی قزل آلا طی سالیان اخیر در آذربایجان شرقی صادر شده است.

ظرفیت سالیانه تولید شیلات و آبزیان در آذربایجان شرقی ۳۵ هزار تن است که تنها ۲۵ درصد آن تا به امروز محقق شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.