مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۲۰ واحد سردخانه‌ای جدید با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در استان در حال ساخت است.

ساخت ۲۰ سردخانه کشاورزی جدید در آذربایجان شرقی

به گزارش عصرآزادی آنلاین به نقل از ایسنا، ایاز برنو در این خصوص اظهار کرد: این ۲۰ واحد افزون بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با پایان آنها تعداد سردخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۳۵ واحد می‌رسد و به لحاظ ظرفیت هم ۱۰۰ هزار تن افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: تعداد سردخانه‌های آذربایجان شرقی، سال گذشته ۱۱۵ واحد بود که با ظرفیت ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن بارگیری شد.

وی گفت: سردخانه‌های آذربایجان شرقی برای ۱۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و۲۶۰۰ نفر دیگر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است و ۱۶شهرستان استان دارای سردخانه بوده و مراغه، میانه ، تبریز و اهر بیشترین تعداد این واحدها را دارند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: هوراند، ورزقان، کلیبر، خداآفرین و جلفا سردخانه ندارند که در حال پیگیری برای سرمایه گذاری هستیم و شهرستان جلفا به زودی صاحب سردخانه می‌شود.

وی با بیان این‌که سردخانه‌ها یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه پایدار در اقتصاد کشاورزی بوده و بدون آن‌ها توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی غیر ممکن است، افزود: آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در مسیر صادرات، مرکز مهم در زمینه فرآوری محصولات به شمار می‌رود و اقلام بسیاری از خشکبار همچون کشمش و پسته وارد استان شده و بسته بندی می‌شود. در حال حاضر آذربایجان شرقی در زمینه فرآوری خشکبار دارای رتبه اول کشور است.

وی گفت: صنایع تبدیلی نخود نیز منحصر به آذربایجان شرقی و در بخش ممقان شهرستان آذرشهر است، به طوری‌ که ۱۲۰۰ کارگاه تولیدی در این شهر در حال فراوری نخود هستند و نخود پزان سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن نخود را فرآوری و نخودچی تولیدی را علاوه بر تامین نیاز داخلی به سایر کشورها صادر می کنند؛ همچنین لپه مورد نیاز کشور نیز در آذرشهر فراوری می‌شود و کارخانه‌های صنایع تبدیلی استان با فن آوری بالایی فعالیت کرده و دارای فضای تمیز کاری هستند.

برنو در خصوص وضع صنایع تبدیلی گل محمدی نیز گفت: ۱۵ کارخانه فرآوری گل محمدی در آذربایجان شرقی فعالیت می‌کنند که با داشتن فن آوری فرآوری سطح بالا، هر یک با ظرفیت متوسط ۱۰۰۰ تن و در مجموع ۱۵ هزار تن، گلاب، اسانس و عرق گل محمدی تولید می‌کنند.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی با بیان این‌که کارخانه‌های صنایع تبدیلی گل محمدی استان با تمام ظرفیت کار نمی‌کنند، افزود: واحدهای فرآوری این محصول به اندازه کافی در استان وجود دارد، اما برخی اوقات قیمت پیشنهادی بالای سایر استان‌ها، موجب خروج گل محمدی از آذربایجان شرقی می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.