موزه مطبوعات آذربایجان در راه است

عصر آزادی آنلاین، استاندار آذربایجان‌شرقی با ابراز خرسندی از صدور مجوز راه‌اندازی موزه مطبوعات آذربایجان و رونمایی از جلد دوم کتاب مطبوعات آذربایجان در مراسم اعطای مجوز این موزه  گفت: ملتی که به تاریخ خود اهمیت قائل باشد مسیر توسعه و پیشرفت را با قدرت طی می‌کند و از این رو، مستندسازی تاریخ و انتقال آن به نسل‌های آینده اهمیت زیادی دارد.

محمدرضا پورمحمدی در آیین اعطای مجوز موزه مطبوعات آذربایجان این موزه را  بستری برای تاریخ‌نگاری و مستندسازی حافظه تاریخی قلمداد نمود و  اظهار داشت: باید تلاش شود تا آثار به جا مانده از مطبوعات آذربایجان که به عنوان اسناد باارزش تاریخی در دسترس افراد است، جمع‌آوری و در این موزه نگهداری شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سابقه تاریخی تبریز و آذربایجان در حوزه نشر و مطبوعات، گفت: نشریات و جریان نشر به مثابه خون در رگ‌های جامعه است و آذربایجان شرقی باید با استفاده از تجارب تاریخی خود، پشتیبان این جریان باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی هم در این مراسم گفت: با توجه به سابقه تاریخی تبریز و آذربایجان در عرصه مطبوعات، راه‌اندازی موزه مطبوعات یکی از نیازهای اصلی استان بود که با پیگیری‌های استاندار محترم به سرانجام رسید.

احمد حمزه‌زاده افزود: بعد از تهیه طرح محتوایی این موزه، صدور مجوز برای راه‌اندازی آن از سوی وزارت میراث فرهنگی تصویب شد که این مجوز امروز به انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان اعطا می‌شود.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی بعد از استان تهران، بیشترین تعداد موزه را در کشور دارد، افزود: تا پایان امسال ۱۰ موزه دیگر ازجمله موزه علوم و فنون دریایی کشور در بندر شرفخانه، موزه باستان‌شناسی در خداآفرین، موزه مکاتب هنری در تبریز و چند موزه دیگر راه‌اندازی می‌شود.

محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آیین گزارشی از عملکرد خوب رسانه های استان در کمک به مدیریت و مهار کرونا و ضرورت تلاش برای جمع آوری محتوای مرتبط با موزه مطبوعات آذربایجان از شهروندان ارایه داد.

در این آیین، مجوز موزه مطبوعات آذربایجان در خانه تاریخی «کلکته چی» تبریز در حضور استاندار، از سوی احمد حمزه زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی به انجمن صنفی روزنامه نگاران استان اعطا شد.

با توجه به شیوع کرونا و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی، در این آیین تنها نمایندگانی از تشکل های صنفی رسانه ای آذربایجان شرقی، متشکل از خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران و انجمن صنفی مدیران مسوئل استان حضور داشتند.

راه اندازی موزه مطبوعات آذربایجان در تبریز، از مطالبات دیرینه اهالی رسانه آذربایجان شرقی و از نیازهای ضروری منطقه شمال غرب بود که پس از کش و قوس های فراوان در نهایت با پیگیری های مکرر استاندار آذربایجان شرقی و اهتمام ویژه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان محقق شد.

موزه منطقه ای مطبوعات آذربایجان در خانه تاریخی «کلکته چی» تبریز، در یکی از کوچه های قدیمی این کهن شهر و در عابرگذر معروف « تربیت» در قلب بافت تاریخی واقع شده است.

شایان ذکر است در این آ.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.