نماینده منتخب بازنشستگان و مستمری بگیران شهرستان تبریز؛ سازمان تأمین اجتماعی جیب خودگردان دولت به نام بازنشستگان شده است

عصر آزادی آنلاین/ مریم خدابخش

به دنبال تجمعات بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در کانون بازنشستگان تبریز و عدم حصول نتیجه مطلوب از سوی اعضای هیئت مدیره و بازرسان این کانون که جمع کثیری از بازنشستگان از عملکرد آنان ناراضی و گلایه مند بودند، حبیب نقلی؛ نماینده خودجوش بازنشستگان و مستمری بگیران شهرستان تبریز صبح امروز در گفت‌وگو با عصر آزادی در خصوص تبیین واحد علل این تجمعات و چگونگی نتایج این اعتراض های صنفی، با اظهار بر این که طبق ماده ۲۷ قانون صنفی تجمع ما، صنفی است و ما مخالف هرگونه بهره برداری سیاسی برای ایجاد اختلال و اختشاش به نام تجمعات خود هستیم، ابراز داشت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، حق گرفتنی است و ما نیز حق مان را می خواهیم و با دیگر صنوف سیاسی کاری نداریم و تابع نظام جمهوری اسلامی کشور، قانون اساسی و ۱۱۰ ماده قانونی آن هستیم و صرفاً به خاطر عدم رسیدگی مسؤولان به مشکلات معیشتی و رفاهی، حق و حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی و بی تفاوتی آنان نسبت به مطالبات بازنشستگان است که مجبور گشته ایم حق خواهی خود و مطالبات خود را در کف خیابان ها مطرح نماییم.

وی در همین راستا ضمن اشاره به تجمعات گسترده پیشین این بازنشستگان و مستمری بگیران در مقابل محوطه های تأمین اجتماعی آذربایجان شرقی، استانداری، فرمانداری، بیت امام جمعه و دفتر نماینده ولی فقیه در استان و عدم حصول نتیجه مطلوب تا به این لحظه، ادامه می دهد: بحث همسان و متناسب سازی از مرداد سال جاری، به هر عنوانی در مجلس، سازمان تأمین اجتماعی و کانون عالی کشور مطرح شده، که متأسفانه مطلوب نظر ما بازنشستگان و مستمری بگیران نیست. چون مبلغی که برای بازنشستگان لشکری و کشوری افزایش داده‌اند، برای بقیه بازنشستگان این سازمان در نظر نگرفته اند و پیرو این تبعیض، دوگانگی و اجرای ناقص این قانون، بازنشستگان تأمین اجتماعی حدود هفت ماه است که پیگیر مطالبات خود هستند. چون اگر قرار است مبلغ همسان سازی اجرا شود، باید به شکل قانونی و عادلانه بین بازنشستگان لشکری و کشوری و تمامی بازنشستگان و مستمری بگیران کشور یکسان اجرا گردد. زیرا همه برای این کشور زحمت کشیده اند، لشکری ها و کشوری ها در سنگری دیگر، بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز در سنگر سازندگی، تولیدی و صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و … خدمت کرده اند و گردانندگان چرخ سازندگی بوده اند. از این رو، ما خواستار احقاق حق و حقوق خود بر اساس قانون کشور می باشیم.

این نماینده منتخب بازنشستگان در ادامه ضمن انتقاد از بی تفاوتی نمایندگان مجلس و عدم همکاری شش نماینده شهروندان تبریزی در مجلس، و قدردانی از متفکر آزاد؛ نماینده مردمی این شهر در مجلس، و بیان این که متأسفانه نمایندگان و مسؤولان استانی نسبت به مطالبات ما بازنشستگان بی تفاوت هستند، متذکر می شود: با هماهنگی متفکر آزاد، در تهران جلسه ای با مدیر دفتری سالاری داشته ایم که به علت عدم حضور ایشان، کلیه مطالبات و نامه های مان را با وی مطرح ساختیم، جلسه ای با معاونت فنی تأمین اجتماعی استان نیز داشته ایم و نتایج جلسات مثبت بوده اند. منتهی تا به امروز هیچ نتیجه مطلوبی از جلسات مان حاصل نشده است و همگی در حد وعده های سر خرمن، حرف و گفتار بوده اند.

این بازنشسته مستمری بگیر به نمایندگی از هم صنفی های خود، من موضوع اصلی در مورد بازنشستگان را، بحث بودجه دانسته، و ادامه می دهد: متأسفانه دولت در بودجه سالانه سازمان تأمین اجتماعی، ما بازنشستگان مستمری بگیر از این سازمان را در نظر نگرفته، و بودجه بسیار ناچیز و اندک در نظر گرفته، و با این کار خود، منجر به متضرر شدن ما بازنشستگان شده است. چون این ۳۰ هزار میلیارد مطرح شده، به هیچ وجه نمی تواند جوابگوی نیازهای ما بازنشستگان باشد و این بودجه، حتی کفاف هزینه شش ماهه بیمارستان عالی نسب تبریز که از مطرح ترین بیمارستان های این سازمان در تبریز است، هم نمی شود.

وی در همین راستا با تکیه بر تخصیص بودجه ۹۰ هزار میلیاردی وعده داده شده از سوی جهانی و معاونت وزیر در تأمین اجتماعی، بیان می کند: اگر این وعده وعیدها تحقق یابد، نواقص امر جبران پذیر می شود و در این راستا از مسؤولان امر و به ویژه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم تا به حدّ پیگیر موضوع در مجلس باشند و در تصمیم گیری های شان، این مردم را هم ببینند. چون اینان با رأی این مردم بر سر کرسی مجلس نشسته اند. بر این اساس، انتظار داریم خواسته های ما را مطرح سازند و از دولت بخواهند تا بدهی های ما بازنشستگان را ادا کنند.
نقلی با بیان این که با این وضع فعلی، سازمان تأمین اجتماعی؛ جیب خودگردان به نفع دولت به نام بازنشستگان شده است، ادامه می دهد: دولت، هر وقت با کسری بودجه مواجه می شود، آن را از صندوق بازنشستگان جبران می کند و این بار نیز متأسفانه چنین کرده است و از ۳۴۰ هزار میلیارد، تنها ۳۲ هزار میلیارد را به ماها اختصاص داده است که با این وضعیت، ۱۰ درصد این بودجه نیز محقق نشده است. از این رو، در جهت احقاق حقوق بحق و بجای بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی؛ در مقام اعتراض و نقد به این کار انجام شده، مطالبات خود را در ۱۲ بند به وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی انعکاس داده ایم و خواستاریم تا در اجرای قوانین و تصمیم گیری های شان، ماها را هم ببینند و دریابند که ماها، هم، هستیم.
وی در این خصوص، ضمن در خواست از دولتمردان، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، مدیر عامل سازمان کل تأمین اجتماعی کشور و رئیس کانون عالی بازنشستگان مستمری بگیر تأمین اجتماعی و با اظهار بر این که ما می دانیم که این پروسه، مستلزم زمان و بودجه است و در عرض یکی، دو ماه، تحقق یافتنی نیست، متذکر می شود: در این بازه زمانی، حداقل یکی، دو بند از این مطالبات دوازده گانه کشوری با درد مشترک را اجرا نمایند تا ما نیز تحقق وعده وعیدهای داده شده تا به امروز، بیش از پیش دلگرم مدیران خود و عملکرد شان باشیم.

این نماینده در پایان؛ اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی یعنی افزایش حقوق سالانه طبق تورم اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، برابری پرداخت عیدی پایان سال و کمک هزینه مسکن، حق اولاد و معیشت با کارگران شاغل سازمان تأمین اجتماعی، اجرای صحیح همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی همسان و برابر با بازنشستگان لشکری و کشوری، اجرای ماده ۸۹ قانون تأمین اجتماعی مبنی بر درمان رایگان و حذف بیمه های تکمیلی ناکارآمد، اجرای کامل همسان سازی حقوق از طرف سازمان تأمین اجتماعی مطابق بند ب ماده ۱۲ قانون برنامه توسعه ششم اقتصادی، اجرای صحیح همسان سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور، اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع مربوط به بازنشستگان با سابقه کم تر از ۲۵ سال، واگذاری حداقل ۲ درصد و حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت شستا به بازنشستگان تأمین اجتماعی، رعایت سه جانبه گرایی صحیح در هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی مطابق با قانون و با حضور نمایندگان منتخب بازنشستگان، استفاده بازنشستگان غیر همکار سازمان از مزایای رفاهی و اجتماعی همسان و برابر با بازنشستگان همکار سازمان، اجرای صحیح ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی و حذف کلمه همکار و غیر همکار از اساسنامه سازمان تأمین اجتماعی ماده ۶۹ قانون تأمین اجتماعی را از جمله این مطالبات بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی برشمرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.