درخواست مجازی اختصاص واکسن برای مجریان انتخابات

به گزارش عصر آزادی آنلاین، شماری از معلمان در شبکه‌های اجتماعی خواستار واکسیناسیون فرهنگیان مجری انتخابات شدند. این فرهنگیان واکسیناسیون مجریان انتخابات را از شرایط برگزاری انتخابات ایمن دانستند.

 فضای مجازی در هفته‌های منتهی به انتخابات به یکی از اصلی‌ ترین عرصه‌های فعالیت نامزدها، رسانه‌ها و کاربران برای اعلام نظر در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ تبدیل شده است. کاربران در فضای مجازی به اظهار نظر در خصوص مسایلی چون مشارکت در انتخابات می پردازند و چهره‌ های مختلف جریان های سیاسی در شبکه‌ هایی نظیر توییتر و کلاب هاوس به صریح‌ ترین شکل مورد نقد و تحلیل قرار می گیرند.

در گزارش‌ های مستمر خود و در فاصله حدود یک ماه و نیم مانده به انتخابات ریاست جمهوری، پربازدیدترین محورهای مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی را مورد رصد قرار می دهد. این گزارش بر اساس روش تحلیل کیفی پست‌ های تلگرامی و توییت‌ ها در بازه زمانی ۱۱ صبح چهارشنبه پانزدهم اردیبهشت تا ۱۱ صبح پنج شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه جمع بندی شده است.

تلگرام و بازتاب مصوبه جدید شورای نگهبان در شبکه های اجتماعی

اعلام مصوبه جدید شورای نگهبان برای مشخص شدن شرایط کاندیداتوری از جمله خبرهای پربازدید روزگذشته در شبکه های اجتماعی بود که در کانال های مختلف تلگرامی و صفحات اینستاگرامی کاربران و رسانه ها بازتاب زیادی پیدا کرد. یک کانال تلگرامی در خصوص جزییات این خبر نوشت:شرایط جدید ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد. داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبت نام باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال باشند. باید حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل‌ آن باشند. نامزدها باید سابقه تصدی حداقل ۴ ساله در سمت‌های مدیریتی کشور را که به‌طور کامل مصادیق آن از جمله برای وزرا ذکر شده را داشته باشد. وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای دو میلیون جمعیت، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر می‌توانند کاندیدا می شوند. تمام نامزدها باید گواهی عدم سوء پیشینه ارایه دهند و سابقه محکومیت کیفری نداشته باشند.

اظهارات احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در خصوص رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی نامزدها و پرهیز از ابراز شعار و موضوعات غیرکارشناسی در فضای مجازی وایرال شد. یک کانال تلگرامی از قول وی نوشت: نامزدهای انتخابات از همین امروز درست سخن بگویند.  نامزدهای محترم باید در فرایند تبلیغات انتخابات، حرف‌های درست و کارشناسی شده بزنند.  همچنین در عمل نیز به آن پایبند باشند و بدانند مردم از آن‌ها مطالبه خواهند کرد.  پس از همین امروز درست سخن بگویند و وعده‌های بدون پشتوانه ندهند.

در میان اخبار و تحلیل های سیاسی پیرامون انتخابات ۱۴۰۰، مطالبه گروهی از فرهنگیان در فضای مجازی در ارتباط با تخصیص واکسن به معلمانی که در فرآیند انتخابات و شمارش آرا، فعالیت اجرایی دارند نیز مورد توجه برخی رسانه ها قرار گرفت. یک کانال تلگرامی در پستی با عنوان درخواست معلمان از ستاد ملی کرونا  نوشت: تعداد زیادی از معلمان در شبکه های اجتماعی خواستار واکسیناسیون فرهنگیان مجری انتخابات شدند. فرهنگیان در این پیام‌ها نسبت به احتمال بالای ابتلای مجریان انتخابات به کرونا و انتقال آن به دیگران ابراز نگرانی کرده‌اند. نکته حائز اهمیت در این پیام‌ها تأکید بر این نکته است که با توجه برگزاری انتخابات در ۲۸ خرداد ماه و اینکه فرآیند اثربخشی واکسن کرونا حدوداً ۲۰ روز زمان می‌برد؛ لازم است مسئولین محترم ستاد ملی کرونا هرچه سریعتر نسبت به تخصیص سهمیه و واکسیناسیون مجریان انتخابات اقدام کنند.

یادداشت اختصاصی محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با عنوان «انتخابات، شب قدر سیاست» منتشر کرد، بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت و بخش های مختلفی از آن در کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی بازنشر داده شد. یک کانال تلگرامی با انتشار کامل این یادداشت  آورد: شب‌های قدر در ادبیات دینی ما نماد زمان تعیین سرنوشت است. اگرچه سرنوشت ما حاصل تصمیم‌گیری‌هایی است که در طول یکسال انجام می‌دهیم؛ اما شب قدر نماد زمانی است که ما تصمیم می‌گیریم برای خوب بودن، برای خوب زیستن و برای مواجهه با سختی‌های پیش رو. از این منظر نیز انتخابات می‌تواند همان نماد شب قدر سیاست باشد.  انتخابات شب قدر یک جامعه است؛ وقتی آن جامعه تصمیم می‌گیرد تا در روزهای پیش رو کدام گزینه را برای حل مسائلش انتخاب کند. در حقیقت انتخابات، صرفا انتخاب یک انسان از میان گروهی هم‌شکل از انسان‌ها نیست؛ یا حداقل می‌تواند نباشد.  انتخابات می‌تواند زمان انتخاب گزینه‌های مختلفی باشد که در برابر ما قرار دارد. انتخاب از میان گزینه‌هایی که احتمالا دو یا چند رویکرد مختلف را در برابر چالش‌ها تعیین می‌کند. شب قدر ۴ساله‌ای که در آن مردم ایران می‌توانند به مسایل سختی فکر کنند که پیش رو دارند. بحران‌های مختلفی که گاه انباشت سال‌ها سکوت یا اشتباه بوده است. شب قدری که آداب خود را نیز دارد. آدابی که شاید با رفتار امروز فاصله بسیار داشته باشد؛ اما به هر حال باید تلاش کنیم تا به قدر توان‌مان آن‌ها را رعایت کنیم. شب قدر انتخابات می‌تواند به جای رویاپردازی‌ها و شعاردهی‌ها با بررسی بحران‌ها و چالش‌ها آغاز شود؛ ذکر مصیبت حال امروز ما. چالش‌هایی که در میان انبوه موضوعات نیاز به اولویت‌بندی دارد. . . من هم تصمیم دارم تا از این شب قدر تا آن شب قدر ۴ساله، به سهم خودم تلاش کنم برای این تصمیم‌گیری و ساخت آینده و هر روز با یادداشتی دیدگاه خودم را با شما به اشتراک بگذارم.

گمانه زنی ها از حضور رییس قوه قضاییه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ادامه دارد و دیروز این خبر در این خصوص جزو پست های پربازدید تلگرام قرار گرفت:

نخست اینکه یک کانال تلگرامی منتسب به اصولگرایان با اعلام این که  «هیچ خبر قطعی درباره کاندیداتوری آیت‌الله رئیسی وجود ندارد» از قول امیر ابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نوشت: مطالبه عمومی برای آمدن آیت‌الله رئیسی از طرف استان‌ها افزایش یافته و به شورای ائتلاف نیز منعکس شده است اما هنوز هیچ خبر قطعی در این زمینه وجود ندارد.

توییتر

حسین سلامی فرمانده کل سپاه درمورد کاندید شدن برخی از نظامیان در انتخابات توییت زد: طبق قانون اساسی نظامیان هم می توانند در انتخابات شرکت کنند اما این یک انتخاب شخصی است و هیچ حمایت و تشویقی از سوی سپاه برای او وجود نخواهد داشت. در سپاه هیچ جریانی برای رای دادن یا ندادن به اشخاص وجود نخواهد داشت.

یک خبرنگار و فعال توییتری نیز در خصوص کمپین فرهنگیان برای تخصیص واکسن کرونا، توییت زد: خبر جدید اینکه تعداد زیادی از معلمان با ایجاد کمپینی خواستار واکسیناسیون فرهنگیان مجری انتخابات شدند – معلمان در این پیام‌ها نسبت به احتمال بالای ابتلای مجریان انتخابات به کرونا و انتقال آن به دیگران ابراز نگرانی کرده‌اند.

منبع/ ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.