پوست اندازی فولکولور آذربایجان

اکران عمومی اولین فیلم حرفه ای تورکی سینمای ایران در تبریز آغاز شد؛

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: فیلم سینمایی دَری یا همان پوست (Deri) ساخته برادران بهمن و بهرام ارک بر روی پرده پردیس سینمایی قدس تبریز رفت تا اکران عمومی اولین فیلم ترکی سینمای ایران در سینماهای کشور آغاز شود.

کارگردان فیلم پوست به خبرنگاران گفت: فیلم‌هایی از جنس پوست، “فیلم‌سازی در پیرامون” را در بین مردم آذربایجان، پیرامون مرکز و اقوام که دارای اسطوره‌هایی مشترک و شبیه هم هستند، تقویت می‌کند.

بهرام ارک با اشاره به اینکه ایده اصلی فیلم پوست از فولکلور و افسانه‌های محلی آذربایجان گرفته شده است ادامه داد: موضوع فیلم مربوط به رابطه مادر و فرزندی و عشقی طلسم شده است که تغییر کرده و فرزند در انتخاب عشق معشوق و مادر مانده است و کلیت دادستان در این مقوله است.

▪️ایده اصلی پوست از ادبیات فولکلور آذربایجان نشات گرفته است

 

وی افزود: آشیق ولی عبدی که پیرترین آشیق آذربایجان است قصه فیلم را همراه با شعر و ساز در یک قهوه‌خانه روایت می‌کند و همین امر باعث شده پوست در کنار سحر و جادو و مجیک، جنبه موزیکال هم داشته باشد.

‌کارگردان فیلم پوست اضافه کرد: با توجه به اینکه ایده اصلی فیلم از ادبیات فولکلور آذربایجان نشات گرفته، امیدواریم این جنس از فیلمسازی که می‌توان بدان “فیلم‌سازی در پیرامون” نام نهاد در بین مردم آذربایجان، پیرامون مرکز و اقوام که دارای اسطوره‌هایی مشترک و شبیه هم هستند قوت یافته و حتی مرکز را هم پشت سر بگذارد.

وی با بیان اینکه پوست، داستانی اورجینال دارد خاطرنشان کرد: اگر می‌گوییم فیلم پوست برگرفته از فولکلور و افسانه‌های محلی است، بیشتر از آن حال و هوا صحبت می‌کنیم نه از یک داستان خاص؛ از حال و هوایی که ریشه در ادبیات شفاهی ما دارد، مثلاً قصه‌هایی که مادران ما از جن ها تعریف می‌کنند و با ادبیات ماورای طبیعت که هم نسبت به آن ترس داریم و هم انس! یعنی به نوعی می‌توان گفت پوست دقیقاً در این مرز ایستاده است.

▪️من و برادرم گریزی از زیست منطقه آذربایجان نداریم

 

این کارگردان جوان تبریزی با بیان اینکه پوست، فیلم آذربایجان است و جدای از تلاش بچه‌های تبریز نیست افزود: اگر منتظر تهران می‌ماندیم پوست هیچوقت تولید نمی‌شد لذا فیلم را با خود بچه‌های تبریز استارت زدیم و با تلاش همین بچه‌ها به پایان رساندیم.

بهرام ارک در پاسخ به این سوال که در کارهای آتی باز هم به سوژه‌های مشابه پوست ورود می‌کند گفت: زیست من و بهمن [برادرم] در فرهنگ آذربایجان اتفاق می‌افتد و ما گریزی از این زیست نداریم لذا می‌توان گفت مبتلا به همین فرهنگیم و اگر بخواهیم فیلم اورجینال بسازیم چه بخواهیم و چه نخواهیم درگیر این فضا خواهیم بود و فیلم نیز همین گزاره و اتفاقات درونی را بازنمایی خواهد کرد.

وی افزود: بخش اعظم فیلم جدیدمان که در مرحله فیلمنامه‌نویسی است و احتمالاً زبانش فارسی و تورکی خواهد بود، باز در آذربایجان اتفاق می‌افتد و در داخل همین ادبیات مصور است.

ارک اضافه کرد: موضوع فیلم در دوره شاه طهماسب صفوی اتفاق می‌افتد که امیدواریم توفیق یابیم تا این فیلم‌نامه را نیز به سرانجام رسانده و تبدیل به فیلم نماییم.

▪️پوست، ادبیات و فولکلور قومیت‌ها را در سینمای ایران متجلی کرد

تهیه کننده فیلم پوست نیز گفت: خوشبختانه پوست در جشنواره فجر دو سیمرغ بلورین برنده شد و منتقدین زیادی در رابطه با این فیلم قلمفرسایی کردند.

علی ایمانی راد ادامه داد: در کنار نقدها، تحسین‌ های زیادی از پوست شد چرا که این فیلم حال و هوایی جدید از منطقه‌ای جدید و خارج از تهران و مرکز بود و ادبیات و فولکلور قومیت‌ها را در سینمای ایران متجلی کرد و همین امر باعث شد اهالی سینما، اقبال خوبی از این فیلم داشته باشند.

این تهیه‌ کننده تبریزی با بیان اینکه پوست انگیزش‌ های خوبی در بین جوانان ایجاد کرد تا به سمت و سوی این تیپ فیلم‌ها بروند افزود: امیدواریم در خود منطقه آذربایجان نیز این اقبال عمومی بیشتر شود زیرا استقبال مردم، به ما قوت قلب می‌دهد و ما را تشویق می کند تا در این راه ثابت‌ قدم باشیم و کارهایی بهتر در این زمینه تولید کنیم.

ایمانی‌راد در خاتمه با اشاره به اینکه پوست سوپراستار سینمایی ندارد و از این بابت شاید نتواند جوانان را جذب ‌کند اضافه کرد: اما این دلیل نمی‌شود که بگوییم فروش فیلم پایین خواهد بود و با استقبال کمتری مواجه خواهد شد لذا فضای جدیدی که پوست به فضای هنری کشور و منطقه ارایه کرده، خود جذابیتی وافر ایجاد کرده که اتفاقا در بین جوانان هم طرفداران زیادی پیدا کرده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.