رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی خبر داد؛ زغال اخته تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرد

عصرآزادی/ سرویس شهرستانها: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه از سال آتی از کشاورزانی که از الگوی کشت تبعیت کنند حمایت ویژه به عمل خواهد آمد گفت: چراکه قرار گرفتن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تبعیت از الگوی کشت و گسترش گلخانه ها را برای ما ضروری می کند.
اکبر فتحی با تاکید بر اهمیت کشاورزی قراردادی افزود: در کشاورزی قراردادی باید به سمت محصولاتی مانند کُلزا و محصولات باغی خصوصاً میوه های صادراتی برویم که تضمین خرید در آنها وجود ندارد و کشاورز این نگرانی را دارد که اگر این محصول را کشت کنم در فروش آن با مشکل مواجه خواهم شد و اقدامات اساسی و عملی در این زمینه انجام دهیم.
وی  لازمه استقبال از کشاورزی قراردادی توسط کشاورز را داشتن مزیت برای وی دانست و ادامه داد: اگر ما با استفاده از کشاورزی قراردادی بین کشاورزان، بازرگانان، صادرکنندگان و صاحبان صنایع ارتباط ایجاد کنیم کشاورز محصول خود را مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید خواهد کرد و در زمینه ایجاد ارزش افزوده و صادرات می توانیم اتفاقات بسیار مثبتی را رقم بزنیم.
فتحی، معاونت تولیدات گیاهی و معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی را مکلف کرد اقدامات لازم در خصوص نهایی شدن کشت قراردادی در خصوص باغات میوه، سبزی، صیفی و گلخانه های کوچک مقیاس را با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نهایی کنند.
وی از تحت پوشش بیمه قرارگرفتن زغال اخته توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشاورزی خبر داد و افزود: اقدامات لازم برای تحت پوشش قرارگفتن زعفران نیز انجام خواهد شد تا این محصول نیز تحت پوشش این صندوق قرار گیرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت گسترش گلخانه ها با توجه به قرارگرفتن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد: در سال آتی یارانه کود به کشاورزانی تعلق می گیرد که مطابق الگوی کشت اقدام به کشت محصول کنند و با توجه به وضعیت استان، محصولات با نیاز آبی بیشتر در این دسته قرار نمی گیرند و کشت محصولاتی مانند گندم، کُلزا، جو و دانه های روغنی در مرکز توجه قرار دارند.
فتحی یادآور شد: در حوزه باغات، میزان درآمد متفاوت با زراعت است و یارانه کود در سبد هزینه های باغدار تاثیر آنچنان ندارد بنابراین یارانه کشت محصولات راهبردی  مطابق با الگوی کشت تعلق خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اولین سال است که مقرر شده تا برآورد خسارت کشاورزان به صورت ماهواره ای محاسبه شود بیان کرد: بهتر است که امسال این برآورد خسارت به صورت تلفیقی از برآورد کارشناسی جهاد کشاورزی، نظر کارشناس صندوق بیمه و برآورد ماهواره ای انجام شود تا دقیقترین برآورد صورت گیرد و از ایجاد مشکل در این زمینه پیشگیری شود.
وی، آبیاری تحت فشار را یکی از اولویت های سازمان جهادکشاورزی دانست و ادامه داد: باید از ظرفیت بسیج سازندگی در خصوص آبیاری تحت فشار و بازسازی قنوات، کانال و غیره استفاده شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بر لزوم تعیین تکلیف و اجرایی نمودن کلیه پروژه های در دست اجرای سیستم های نوین اشاره و تاکید کرد: باید این پروژه ها به سرانجام برسند، مشکلات و موانع اتمام پروژه شناسایی شده و براساس آن اگر کوتاهی از طرف پیمانکار وجود داشته است، باید به مراجع پاسخگو شود و اگر نیاز به جذب همکاری از دیگر ارگانها وجود دارد اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
فتحی با انتقاد از فرسایشی شدن ساخت شهرک دامپروری تبریز گفت: در این طرح از زمان بندی تعیین شده فاصله زیادی داریم و بنا بر قول مساعدی که رئیس محترم بنیاد مستضعفان دادند از این نهاد انتظار داریم همکاری بیشتری در این خصوص داشته باشد.
وی در خصوص خرید تراکتور هم گفت: یک دستورالعمل تهیه شده است و در سه بخش، مواردی که برای مشمول شدن تخصیص تراکتور به یک فرد نیاز است توضیح داده شده که این اقدام شامل کشاورزان دارای میزان معینی از اراضی دیم و یا آبی، تراکتورداران حرفه ای و شرکت های مکانیزاسیون می شود که برای همه این گروهها نیز شاخص هایی وجود دارد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.