مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس به مناسبت سالروز جانفشانی سه سرباز ایرانی مقابل ارتش شوروی خبر داد؛

سوم شهریور روز ملی ارس نام گرفت

عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: حماسه سوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز جانفشانی سه سرباز ایرانی مقابل ارتش متجاوز اتحاد جماهیر شوروی به عنوان “روز ارس” در تقویم ملی ثبت شد که هدف از آن، تقویت عناصر فرهنگی بومی، قهرمان پروری و الگوسازی برای نسل جوان است.
“مجید کیانی” افزود: با پیگیری‌ های این سازمان از وزارت فرهنگ و ارشاد و شورای فرهنگ عمومی کشور و به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و وطن‌ پرستی، این اقدام صورت گرفت چرا که نسل جوان امروزه نیازمند بازخوانی هویت نسل خویش هستند و این بازخوانی هویت باید از مطالعه تاریخ و حماسه‌ های ملی و دینی شروع شود.
وی اضافه کرد: ثبت روز ملی ارس در تقویت عناصر فرهنگی بومی، معرفی هویت ایرانی اسلامی، قهرمان پروری و الگوسازی، ترویج فرهنگ و روحیه ایثار و مقاومت و معرفی بیشتر ظرفیت‌های منطقه موثر واقع خواهد شد.

شایان ذکر است رئیس جمهور سال گذشته در جریان سفر خود به آذربایجان شرقی بر سر مزار این سه شهید مرزبان جلفا حاضر شده و به مقام والای آنها ادای احترام کرد.
در سوم شهریور سال ۱۳۲۰ با شروع حملات زمینی و هوایی شوروی و انگلستان به ایران، در هنگام تهاجم نیرو‌های ارتش شوروی از منطقه شمالغرب، سه تن از مرزبانان ایرانی به نام‌ های سرجوخه مصیب ملک محمدی، سیدمحمد راثی هاشمی و عبدالله شهریاری با وجود صدور دستور مقاومت نکردن در برابر قوای بیگانه از سوی رضاشاه به‌ صورت داوطلبانه ۴۸ ساعت مقابل نیرو‌های مهاجم بر روی پل آهنی جلفا مقاومت کرد و از خاک وطن دفاع کردند.
هنگامی که متفقین تصمیم به اشغال ایران در جنگ جهانی دوم را گرفتند این سه مرزبان وظیفه پاسداری از مرز‌های شمالی ایران را در پل فلزی جلفا – نخجوان بر عهده داشتند و پس از آن که ارتش شوروی برای ورود به خاک ایران به این پل که عملاً تنها و بهترین محل عبور از رود پرخروش ارس در این ناحیه است، نزدیک شدند مقاومت دو روزه این سه سرباز ایرانی آغاز گردید.
این مرزبانان ایرانی با اشراف به پل و منطقه، دو روز لشکر شوروی را زمین گیر کرده و روس‌ها هم که چاره‌ ای جز گذر از همین پل نداشتند با وجود استفاده از توپخانه سنگین‌ خود، مجبور به نبردی ۴۸ ساعته شدند و با شهادت این سه ژاندارم‌ های جوان توانستند وارد خاک ایران شوند اما نامشان همیشه جاویدان است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.