هزینه معقول درمان زمینه ساز افزایش توریسم سلامت

عصرآزادی آنلاین / سرویس فرهنگی:
نشریه تخصصی کامپندیوم تنها نشریه علمی و آموزشی در دندانپزشکی است که جهت مدیریت سیستم امتیاز بازآموزی آمریکا برای همه دندانپزشکان این کشور (بیش از ۲۰۰ هزار نفر) ارسال می شود و در آن ماهیانه انتشار در تخصص‌های مختلف این رشته را به‌عنوان استانداردهای روز جهان به سیستم دندانپزشکی کشور آمریکا معرفی می‌کند. در آخرین شماره این نشریه روش درمانی جدید دکتر بهنام شکیبایی در زمینه «ایمپلنتولوژی میکروسکوپی و دیجیتال» را به‌عنوان استاندارد روز دنیای دندانپزشکی منتشر کرد.

عصرآزادی آنلاین – علیرضا نیاکان؛ دکتر شکیبایی در قسمتی از سخنان با شاره به معقول نبودن هرینه درمان دندان پزشکی در کشور گفت:

آیا درست است ما به درمانی تن بدهیم که استاندارد جهانی آن هزار و هفتصد یورو است و در کشور خودمان با صد هزار تومان انجام می‌شود؟

وی افزود: به طور مثال اگر بیمار در بندرعباس باشد زیر صد یورو ایمپلنت انجام می‌دهد و هشتاد کیلومتر آن طرف‌تر در دبی دو هزار یورو باید پرداخت بشود.
پس باید به فکر فرو رفت که موضوع هزینه درمان موضوعی جدی است که یک بیمار اگر با هزینه کمتری در کلینیکی درمان می‌شود چندان رضایت بخش نیست زیرا در چند سال دیگر فک بیمار چنان صدمه‌ای می‌بیند که قابل جبران حتی با پانصد میلیارد نیست.

وی در مورد حوزه توریسم گردشگر اضافه کرد: بیمارانی که برای درمان دندان مثل مشاور صدر اعظم المان و غیره به ایران آمده‌اند بعد از برخورداری از درمان زمینه دوستی آنها با ایران فراهم می‌شود و این باعث سرمایه گذاری می‌شود و اگر غیر از این باشد پول و سرمایه ما به خارج از کشور می‌رود که خود چالش بزرگی است.
در توریسم سلامت وی آی پی داخلی هیچ ثروتمندی در ایران برای درمان نمی‌ماند و نبود این افراد در کشور به خاطر روند طولانی درمان دندان، صدمات جبران ناپذیری را به اقتصاد ایران وارد می‌کند. و از طرفی در سایه اعتبار علمی و با بهبود و ارتقای سطح درمانی در کشور و بهره‌برداری از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی، هم توریسم خارجی را جذب خواهیم کرد و هم توریسم داخلی را نگه خواهیم داشت.

با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد از دستاوردهای تحقیقاتی و ابداعات به بهره‌برداری در جامعه نمی‌رسند، نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و توضیح فواید این دستاوردها بسیار مهمتر می‌شود. اطلاع‌رسانی مناسب و دقیق به همراه ایجاد ارتباط بین پژوهشگران و عموم مردم، می‌تواند به بهره‌برداری و استفاده بیشتر از این دستاوردها کمک کند و در نهایت به توسعه و پیشرفت جامعه کمک کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.