مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو خبر داد؛

تولید سالانه ۱۲۰ تن گوشت شتر در اسکو

فرشبافیان: از هر نفر شتر در ۱۱ ماهه دوره شیرواری ۷۰۰ کیلو شیر تولید می شود
عصرآزادی/ سرویس شهرستانها: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو از تولید سالانه ۱۰۰ تن شیر و فرآورده لبنی  و ۱۲۰ تن گوشت شتر در شهرستان اسکو خبر داد.
ابوالفضل فرشبافیان در گفتگو با خبرنگاران گفت: اسکو با توجه به شرایط آب و هوایی موجود، تغییر اقلیم و بافت پوشش گیاهی منطقه و به علت پایین بودن بارندگی و نزولات آسمانی و سابقه و قدمت طولانی در عرصه پرورش و فرآوری لبنیات این حیوان ارزشمند و وسعت زیاد مراتع برای پرورش، از پتانسیل کافی برای طرح توسعه و سرمایه گذاری پرورش شتر بهره مند است.
وی افزود: همچنین با توجه به ارزش غذایی و دارویی بالای این نعمت الهی مانند گوشت، شیر، روغن، کرک شتر و نیز ارزآوری، مقاومت بالا به کم آبی، عدم نیاز به جایگاه و مقاومت به بیماری آن غیرقابل انکار است و ارزش تولید و توجه به شتر را دوچندان می کند.
فرشبافیان اضافه کرد: از هر نفر شتر در سال و در هر ۱۱ ماه دوره شیرواری حدوداً ۷۰۰ کیلو شیر و ۷۰۰ الی ۸۰۰ کیلو گوشت لخم تهیه و تولید می شود که در صورت تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد و تعریف نژادهای برتر شیری و گوشتی تولید چند برابری و امکان صادرات مهیا می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو یادآور شد: نژادهای مورد پرورش در این شهرستان بیشتر نژاد لوک ادوانا به صورت تک کوهان و بوغور به صورت دو کوهان است که نژاد بوغور در کشور همسایه ترکیه، خواهان زیادی نیز دارد. وی تاکید کرد: پرورش هر ۱۰ نفر شتر می تواند باعث اشتغال یک بهره بردار به صورت مستقیم  و دو نفر دیگر به صورت غیرمستقیم شود که از طریق فروش و تهیه و فرآوری محصولات لبنی، بافندگی محصولات از کرک شتر، عرضه گوشت و سایر مشاغل صورت می گیرد.
فرشبافیان اظهار کردد: متاسفانه فعلاً در شهرستان اسکو صنایع بسته بندی و تبدیلی و تولیدات جنبی آن وجود ندارد و تولید شهرستان به صورت فله ای و یا به صورت بسته بندی نامتعارف به فروش می‌ رسد ولی امید است در آینده نزدیک، دیگر شاهد فروش آن به صورت فله‌ ای نباشیم و بدین طریق ارزش افزوده محصول تولیدی نیز افزایش یابد.
گفتنی است شهرستان اسکو از قطب های تولید و پرورش گوشت و لبنیات شتر در سطح استان آذربایجان شرقی است.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.