رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ایران تأکید کرد؛
انتصاب مدیرعاملِ کارآمد شرط پایان بحران سازمان تأمین اجتماعی
عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: یک فعال حوزه کارگری و بازنشستگی کشور با اشاره به اینکه رئیس دولت چهاردهم همواره بر دولت وفاق تأکید کرده و می کند گفت: معنی دولت وفاق این است که متخصصان از هر گروهی با هدف بهبود شرایط کشور در دولت حضور یابند و با عملکرد درست خود، امید به آینده و رامش را رقم بزنند و استمرار دهند.
“حسن صادقی” از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مهمترین وزارتخانه دولت یاد کرد و افزود: اکنون که میدری با تجربه معاونت در این وزارتخانه به عنوان وزیر منصوب شد، در انتظار تحولات گسترده در عرصه کارگری و بازنشستگی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند وزیری متعادل و فراجناحی است اضافه کرد: وزیری با تفکرات کارفرمایی، نمیتواند وزارتخانهای را اداره کند که وظیفه اصلی آن خدمت رسانی به کارگران، بازنشستگان و دهکهای پایین جامعه است.
عضو هیأت مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران تسلط بر فصل ششم قانون کار، بها دادن به نقش و جایگاه هر کدام از شرکای اجتماعی، تقویت جایگاه تشکلهای صنفی، اهمیت دادن به شورای ملی کار و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل را از مهمترین وظایف وزیر جدید کار توصیف کرد و گفت: از آنجا که مهمترین چالش کارگران و بازنشستگان، حقوق و دستمزد است، احمد میدری – وزیر جدید کار – باید تکلیف این چالش را برای همیشه روشن کند و برای همیشه برداشت سلیقه ای از ماده ۴۱ قانون کار را پایان داده و دستمزد بر اساس واقعیتهای اقتصادی یعنی تورم واقعی یا سبد معیشت افزایش یابد.
صادقی با تاکید بر اهمیت جایگاه سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: این سازمان ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در بخش شاغلان، بازنشستگان و خانواده آنان تحت پوشش دارد که در زمینه های گوناگون به ویژه درمان، به آنان خدمات می دهد و مستمری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته را پرداخت می کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور با اشاره به جایگاه سازمان تأمین اجتماعی در اقتصاد کشور اضافه کرد: شرکت شستا بیش از ۲۰۰ شرکت بزرگ در عرصه های گوناگون از نفت تا دارو، صنعت و غیره در اختیار دارد که هر کدام در تأمین نیازهای کشور جایگاه ویژه و تأثیرگذاری دارند.
وی، انتخاب مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را یکی از تصمیمات حیاتی وزیر کار دانست و تاکید کرد: از آنجایی که تأمین اجتماعی در حوزههای درمان، اقتصادی، بیمهای و رفاهی فعالیت گسترده ای دارد، باید فردی برگزیده شود که نسبت به همه آنها تسلط داشته باشد.
صادقی با اشاره به اینکه مسعود پزشکیان همواره بر عدالت تاکید دارد خاطرنشان کرد: دولتها در تمام ادوار گذشته دست در جیب سازمان تامین اجتماعی کرده اند و کار به جایی رسیده که بدهی دولت به سازمان از مرز ۹۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته، که این بدهی بزرگترین چالش اقتصادی و اجتماعی کشور است.
وی این حجم از بدهی را دسته گل دولت های گذشته توصیف کرد و افزود: از آنجا که امکان پرداخت یکباره این بدهی وجود ندارد لذا مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی باید اقتدار، احساس مسئولیت و توان لازم را داشته باشد تا در دوره ۴ ساله اول دولت چهاردهم، بخشی از مطالبات سازمان را از دولت بگیرد.
صادقی از ۲۶ قانون تحمیلی به سازمان تأمین اجتماعی سخن به میان آورد و اذعان کرد: دولتها هرگاه که کم آورده اند، دست در جیب سازمان تأمین اجتماعی کرده و حجم بزرگی از بدهی را قطار کرده اند لذا در دولت مُدعی عدالت، باید واگن های حمایتی که دولتهای گذشته به لوکوموتیو تأمین اجتماعی قلاب کردهاند را باز کند تا نقش تأمین اجتماعی به عنوان سازمان بیمهای به ظهور برسد.
این فعال حوزه کارگری و بازنشستگی کشور در خاتمه با اعلام اینکه دولتها در بودجه و اسناد بالادستی، سهمی برای سازمان تأمین اجتماعی قائل نشده اند بیان کرد: وزیر کار باید مدیرعاملی برای تأمین اجتماعی برگزیند که مطالبات سازمان را تا دریافت ریال آخر پیگیری کرده و برای تحقق این مهم، سهم سازمان در بودجه سالانه نیز گنجانده شود.