اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۱۲ پارلمان شهری تبریز به روایت تحلیلی "عصرآزادی"

تنش در ساعت!

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و دوازدهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز اول مِهر ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی – در هفتمین جلسه ریاستش پس از کناره گیری شهرام دبیری از ریاست شورا به سبب حضورش در قامت معاون پارلمانی پرزیدنت مسعود پزشکیان – و با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
نکته جالب توجه نشست این هفته، عدم حضور پرویز هادی و علی راستی که به ترتیب عضو اصلی و علی البدل شورای ششم هستند بود که گویا به دلیل بررسی وضعیت تعلیق یا تداوم عضو ورزشکار شورا و حواشی آن، هیچکدام به جلسه علنی شماره ۲۱۲ دعوت نشده بود و تایم جلسه حول این محور چرخید.
در دقایق ابتدایی نشست، واکنش مشاور حقوقی شورای شهر درباره دعوت از ۱۲ عضو به جای ۱۳ عضو شورای شهر تبریز به جلسه علنی بسیار جالب بود که به اعتقاد او، تشریفات قانونی جلسه در این موضوع رعایت نشده است.
احمد یوسف زاده با اشاره به اینکه ذاتاً به برگزاری این جلسه ایرادی وارد نیست تاکید کرد اما باید ۱۳ نفر شورا به صورت کامل دعوت می‌ شدند و فرمانداری تبریز هم باید درباره  پاسخ نامه را ارائه می کرد.
در حالی که افکار عمومی و رسانه ها انتظار داشتند از حیث بررسی و شفاف سازی موضوع تعلیق پرویز هادی از عضویت در سال آخر شورای ششم، فرماندار تبریز به این جلسه دعوت می شد یا به دلیل حضورش در مراسم بازگشایی مدارس و اول مِهر در سطح شهر بود شخصاً و بدون اطلاع قبلی در صحن علنی شورا نیز حاضر می شد اما این امر موجب تداوم تنش در شورای شهر تبریز شده و باید منتظر هفته آینده ماند تا شاید حواشی سال آخر شورای ششم خاتمه یابد…
حواشی قضیه تعلیق ادامه دارد
برخی از اعضای شورا از جمله علی نوای باغبان به قضیه عدم دعوت از پرویز هادی به جلسه علنی شورای شهر تبریز اعتراض کرد و گفت: وزارت کشور می‌ گوید از پرویز هادی به عنوان عضو قبلی دعوت شود اما فرمانداری می‌گوید نه، در حالی که دلیل غیبت ما در جلسه هفته گذشته نیز تاکید بر غیرقانونی تلقی کردن تصمیم فرمانداری در تعلیق عضویت او بود.
در ادامه این مباحث، اسماعیل چمنی که خود جایگزین شهرام دبیری بوده و پس از حضور او در قامت معاون پارلمانی رئیس دولت چهاردهم به عضویت اصلی شورای ششم شهر تبریز در سال آخر درآمد نیز با اشاره به اینکه نباید به خاطر صندلی های دنیوی با یکدیگر دعوا نکنیم گفت: تا کی می‌ خواهیم با یکدیگر دعوا کنیم!؟
وی با ذکر این نکته که باید از تنش ها فاصله بگیریم افزود: چهارمین نشست رسمی است که در جلسات شورا حضور پیدا می کنم اما اتفاق خاصی نیفتاده است، در حالی که باید در جلسات شورا ادب را رعایت کنیم و به ریاست شورا هم احترام بگذاریم زیرا خدمت به مردم اولویت ماست.
عضو علی البدل اول شورای ششم شهر تبریز تاکید کرد: حقیقت این است که باید شرایط را طوری پیش ببریم که خروجی جلسات شورا برای منافع مردم باشد و بخشی از مشکلاتشان حل شود اما اگر در جلسات شورا تنش ایجاد شود در مردم یاس و نا امیدی به وجود خواهد آمد که به نفع هیچکس نیست.

شورای شهر ورود نکرده است

رئیس سال آخرِ شورای ششم شهر تبریز در رابطه با موضوع عضو اصلی و عضو علی البدل شورا به ارائه توضیحات پرداخت و گفت: هیئت رئیسه شورا رسماً به این موضوع ورود پیدا نکرده است اما فرمانداری تبریز در این قضیه درگیر است ولو اینکه مشکلات مردم برای ما در اولویت قرار دارد.
غلامرضا احمدی با ذکر این نکته که اسرار محرم آمیزی در شورا وجود ندارد افزود: کوچکترین رفتار جانبداری از سوی هیئت رئیسه وجود ندارد زیرا قضاوت از سَمت ما تمام شده است و در خصوص مرخصی پرویز هادی هم هر کس تحلیل خود را دارد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که مقام مافوق به این موضوع رسیدگی می کند شورای شهر به این موضوع ورود پیدا نکرد اما نمی‌توانیم به خاطر این موضوع جلسات شورا را تعطیل کنیم زیرا تمام مصوبات مردم و شهر در زمین مانده است.
احمدی با اشاره به اینکه در مقابل مردم مسئول هستیم تاکید کرد: نباید شورا به حاشیه کشیده شود لذا از افراد رده بالا درخواست می‌ کنیم سریعتر این موضوع را تعیین و تکلیف کنند زیرا هیچکدام از عزیزان برای ما فرقی نمی کند و طبق رعایت عدل و انصاف پیش خواهیم رفت.
رئیس سال آخر شورای ششم شهر تبریز در پایان اظهارات خود تاکید کرد که تا صبحِ یکشنبه پیگیر این مسئله بوده تا تعیین تکلیف شده و یکی از عزیران در این جلسه حضور پیدا کند اما حل نشده است.
فرماندار قدرت تشخیص ندارد
اظهارات حجت الاسلام رسول برگی هم در نشست این هفته خبرساز بود، او که هفته گذشته غائب جلسه علنی بود و از قرار معلوم در جلسه دادگاه ویژه روحانیت جهت رسیدگی به شکایتش از یک خبرنگار تبریزی حضور داشت در اظهاراتی تند به فرماندار تبریز تاخت.
رسول برگی با اشاره به اینکه فرماندار تبریز کدام قانون را اجرا می‌کند گفت: وقتی معاون وزارت کشور می‌ گوید بررسی موضوع پرویز هادی عضو شورای شهر را به وزارتخانه ارسال کنید خُب، فرماندار تبریز چه می‌ گوید؟
وی با ذکر این نکته که فرماندار تبریز با شکایت عضو شورای شهر محکوم شده و هر روز به شورا توهین می‌ کند افزود: وقتی یک پرونده تخلف در دادگاه ثابت نشده، فرماندار با چه استنادی فردی را متهم به کوه‌ خواری می‌کند؟
برگی، یونس فاتح – فرماندار تبریز – را فاقد قدرت تشخیص دانست و تاکید کرد: کسی که قدرت تشخیص ندارد و می‌گوید پزشکیان را من رد صلاحیت کرده‌ ام چگونه به اظهارنظر می پردازد؛ آقای پزشکیان به فریاد شهر تبریز برسید.
حجت الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر – دیگر عضو روحانی شورای ششم شهر تبریز – نیز در مورد همین قضیه گفت: پیش بینی می‌ کردیم این جلسه با تنش همراه شود و باید از فرماندار تبریز دعوت می‌ کردیم تا در این جلسه حضور پیدا کند، زیرا با یک تماس تلفنی می توانستیم آقای فاتح را به جلسه شورا دعوت کنیم تا در این رابطه توضیحات لازم را ارائه بدهد.
پیوست فرهنگی مانع کار نشود
در بخش دیگری از نشست شماره ۲۱۲ شورای شهر مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با موضوع طرح شیوه نامه تهیه پیوست اجتماعی و فرهنگی برای عملیات شهرداری تبریز مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت و به تصویب رسید.
شهردار کلانشهر تبریز با اشاره به اینکه هر مصوبه الزاماتی دارد گفت: مجموعه های ذیصلاح یا وجود ندارند یا اطلاعی ندارند زیرا وقتی پیوست های فرهنگی و اجتماعی را  مطالعه می کنیم متوجه می‌شویم ۹۰ درصد آنان کُپی شده هستند.
یعقوب هوشیار افزود: باید برای هر پروژه پیوست جداگانه ای وجود داشته و پروژه محور باشند زیرا اصل و ضرورت این موضوع مهم بوده و باید مراجع ذیصلاح مشخص باشد و نباید با این پیوست ها مانع کار شهرداری شوند.
رئیس کمیسیون عمران شورای ششم شهر تبریز در این لحظات گفت: باید از اساتید دانشگاهی در این رابطه استفاده شود زیرا پروژه ها به خاطر پیوست فرهنگی و اجتماعی به تاخیر می افتند در حالی که این کار باعث تسریع در انجام پروژه ها می شود و الزامی نیست که برای تمام پروژه ها مشاور فرهنگی تعریف شود.
روح الله رشیدی افزود: بارها در این رابطه جلساتی برگزار شده است، اما با این کار مانع کارهای شهرداری نمی شویم و هدف، تسریع پروژه های شهری است زیرا باید در تحویل پروژه ها بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم.
شایان ذکر است در واپسین لحظات نشست این هفته شورای شهر، چند لایحه شهرداری تبریز مربوط به مشکلات شهروندان مناطق مختلف مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت اما مسئله تعلیق پرویز هادی از عضویت در سال آخر شورای ششم تبریز همچنان بر سر زبانها بود.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.