اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۱۳ پارلمان شهری تبریز به روایت تحلیلی "عصرآزادی"
توسعه تبریز بر مدار مسیرگشایی ها
عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده
دویست و سیزدهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز روز ۸ مِهر ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی – در هشتمین جلسه ریاستش پس از کناره گیری شهرام دبیری از ریاست شورا به سبب حضورش در قامت معاون پارلمانی پرزیدنت مسعود پزشکیان – و با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
نکته جالب توجه نشست این هفته، حضور پرویز هادی عضو ورزشکار شورا بود که پس از حواشی دو ماه اخیر با دعوت رسمی رئیس جدید شورا به تالار شورای شهر تبریز بازگشت در حالی که پیش از این از سوی یونس فاتح – فرماندار شهرستان تبریز – عضویتش به دلیل غیبتهای طولانی مدتش تعلیق شده بود و این قضیه در جلسه هفته قبل موجب تنش میان برخی اعضا شد.
از سوی دیگر، به مناسبت ترور سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و همراهانش در حمله رژیم اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت، علاوه بر اینکه صحن شورای شهر تبریز در عزای شهادت او به پرچمهای سیاه و تصویر رهبر مقاومت لبنان مزین شد به همت روابط عمومی این نهاد، حجله ویژه ای نیز ترتیب یافت تا نشست شماره ۲۱۳ شورا بر روی این موارد بچرخد.
شورای شهر تبریز که در ماههای اخیر به دلیل حواشی متعدد از مسیر اصلی خدمتگزاری خود در حل معضلات شهری و رسیدگی به مشکلات و لوایح مردم خارج شده بود به نظر می رسد آرام آرام به ساحل آرامش نزدیک می شود تا روال اداره نشست های علنی و جو حاکم بر شورا همانند دوران ریاست شهرام دبیری باشد…
◾️ساعت اول
غیبت یک ماهه پرویز هادی عضو کُشتی گیر شورای ششم شهر تبریز و موضوع تعلیق او از شورا در روزهای اخیر در حالی به یک جنجال بین شورای شهر و فرمانداری تبریز تبدیل شده بود با دعوت غلامرضا احمدی رئیس شورا به جلسه این هفته دعوت شد و بر صندلی خود تکیه زد.
به گفته رئیس شورای شهر تبریز، تا بررسی نهایی این موضوع در هیئت تطبیق فرمانداری و شورای حل اختلاف آذربایجان شرقی، پرویز هادی در جلسات شورای شهر حضور خواهد یافت.
غلامرضا احمدی در رابطه با بازگشت پرویز هادی به صحن شورا نیز تاکید کرد: این امر بر اساس نامه فرمانداری تبریز صورت گرفته است که در پی نامه درخواستی شورا برای تعیین و تکلیف شرایط آقای هادی در نظر گرفته شده بود و اکنون به صورت قانونی انجام می گیرد.
یک نکته جالب توجه دیگر هم علاوه بر حواشی تعلیق عضویت پرویز هادی شکل گرفته است؛ از قرار معلوم و طبق اعلام روزنامه ساقی آذربایجان، یکی دیگر از اعضای شورا با احضار مقام قانونی، با خطر سَلب عضویت از شورای شهر روبرو شده و با تفهیم تخلفات نامبرده، از وی خواسته شده دفاعیات خود را جهت ارجاع پرونده به مرجع قانونی رسیدگی به تخلفات شوراها ارائه نماید.
◾️ساعت دوم
در بخشی از نشست شماره ۲۱۳ شورای ششم شهر تبریز، معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز در حضور یعقوب هوشیار در خصوص اقدامات انجام یافته در حوزه مسیرگشایی های سطح شهر به ارائه گزارش پرداخت.
محمد عزتی با اشاره به اینکه شهرداری در طول ۲ سال گذشته ۵۴ مورد مسیرگشایی های ناقص را تکمیل کرده است گفت: حدود ۲۰ مسیر گشایی نیز در حال اتمام تملک و ایجاد امور عمرانی هستند لذا رمپ پل کابلی بسیار هزینه بر بوده و می تواند در مشکلات ترافیکی گِره گشا باشد.
وی افزود: بزرگراهها و آزاد راهها در اتصال به شهر تبریز رها شده اند و باعث ترافیک در داخل شهر می گردند که دولت باید در راستای انجام به تعهدات خود، این مسیرها را تکمیل نماید.
عزتی اضافه کرد: پروژه مناف زاده، ۱۲ متری نامور، کوچه رمضان، مسیرگشایی عارف، رمپ پل کابلی به توانیر و ۴۵ متری شهید آل هاشم جزو پروژه های منطقه یک است که تعدادی از پروژه تکمیل و یا در مرحله تملک سازی هستند.
در این لحظه اسماعیل چمنی عضو شورا با اشاره به اینکه پروژه های مسیر گشایی، ترافیک معابر را آسان تر کرده و باعث رضایت مردم آن مناطق می گردد گفت: در برخی از مناطق، شهرداری تملک ها را انجام داده است اما اگر می توانیم با مبالغ اندک، آنان را تکمیل کنیم عاجزانه خواهش می کنم یکبار برای همیشه این پروژه را ها را تکمیل نماییم.
روح الله رشیدی رئیس کمیسیون عمران شورا نیز در این باره گفت: باید از منابع محدود استفاده صحیحی انجام گرفته و در آخر سال شورا، شهرداری تبریز پروژه های ناقص را تکمیل کند و با خروج از اولویت ها، به سمت ضرورت ها حرکت نماید.
◾️ساعت سوم
شهردار تبریز هم در اظهارات خود در نشست علنی شورای شهر از معرفی ۱۰۰ نفر از سازندگان غیرمجاز حرفهای به دستگاه قضایی برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز خبر داد و گفت: سازندگان غیرمجاز حرفهای را به منظور پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز شناسایی و لیست آنها را برای برخورد قانونی به دستگاه قضایی ارجاع دادهایم.
یعقوب هوشیار با اشاره به اینکه مسیرگشایی های شهرداری تبریز عموماً در بافتهای کم برخوردار و محروم شهر اجرایی می شود افزود: اما دولت باید به تعهدات و بدهی خود در قبال مسیرگشایی در کلانشهرها عمل کند.
وی با اشاره به اینکه دولت و شرکت بازآفرینی ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای ۴۵ متری انقلاب در نظر گرفته بود اضافه کرد: متاسفانه تاکنون بودجه ای در این خصوص پرداخت نشده و این پروژه با اکتفا به بودجه شهرداری اجرا میشود.
شهردار تبریز با اشاره به ضرورت تملک لکههای سبز در بافت مرکزی شهر تاکید کرد: برای تملک برق لامع و باغ چلبی ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است کمااینکه حداقل ۱۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای کامل طرح تفصیلی تبریز نیاز است تا ۶ میلیون و ۷۴۹ هزار مترمربع از مسیرگشایی ها و تملک ها انجام شود.
هوشیار در حالی که لایحه تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تبریز را تقدیم هیأت رئیسه شورا کرد یادآور شد: دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه جهت تملک در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته بودیم که تاکنون ۶۱ درصد آن هزینه شده است.
شایان ذکر است در پایان زودهنگام جلسه این هفته شورای شهر، اعضای شورا و شهردار تبریز ترور سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و همرزمانش توسط رژیم اسرائیل را محکوم کرده و با حضور در مقابل بیت نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی به تجمع اعتراضی جمعی از مردم تبریز علیه این حادثه پیوستند.