با رونمایی در مرکز خلعت پوشان تبریز انجام گرفت؛
دستیابی دانشگاه تبریز به مجموعه اتصال سه نقطه ای تراکتور
عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: در مراسمی با حضور رئیس دانشگاه تبریز و رئیس پردیس علم و فناوری این دانشگاه از محصول مجموعه اتصال سه نقطه ای تراکتور در محل ایستگاه خلعت پوشان رونمایی شد.
این محصول با عنوان مجموعه اتصال سه نقطهای تراکتور در یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پردیس علم و فناوری دانشگاه تبریز طراحی و ساخته شده است.
طی سالهای اخیر، تلاشها و اقدامات گستردهای در جهت طراحی و تولید ماشینهای مختلف کشاورزی صورت گرفته است و تراکتور، عمده ترین ماشین کشاورزی را تشکیل میدهد که از نظر طراحی اجزای مختلف و ساخت آنها در داخل کشور از اولویت ویژه ای برخوردار است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان دمیر سپر سهند پردیس علم و فناوری دانشگاه تبریز درباره طراحی این محصول گفت: طرح حاضر از مهمترین نیازهای امروزی کشاورزان است و جای خالی آن در صنعت تراکتورسازی احساس میشد بنابراین با اجرای این طرح می توان کارایی تراکتورهای سنگین و نیمهسنگین تولید داخل کشور را تا حدود دو برابر افزایش داد.
“بهمن فردی” با اشاره به روند اجرایی این طرح افزود: تیم طراحی متشکل از دو دانشجوی ماشینهای کشاورزی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه تبریز زیر نظر اساتید این دانشگاه اقدام به طراحی این اتصال سه نقطه نمودند و بعد از بررسی موانع و مشکلات موجود در طراحی و ساخت و به کارگیری این دستگاه نسبت به ساخت نمونه اولیه آن اقدام و سپس با نظارت داوران مراکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی مراحل داوری اختراع این طرح طی شد و از لحاظ تازگی، نوآوری و به روز بودن مورد تایید قرار گرفته است.
دستگاه طراحی و ساخته شده در زمینه طرحهای صنعتی و کشاورزی میباشد و به دلیل نبود مجموعه اتصال سه نقطه جلو و و محور تواندهی جلوی تراکتور در تراکتورهای تولید داخل، کشاورزان در استفاده از ادواتی مانند وجین کن و دروگرهای جلو سوار که نیاز به اتصال سه نقطه تراکتور برای حمل و نقل و انجام عملیات در سطح مزرعه دارند که این به نوبه خود باعث افت کارایی تراکتور های تولید داخل می شود که با نصب این دستگاه می توانند برای انجام عملیاتی مانند وجین و برداشت محصولات که نیاز به دقت بیشتری دارند از این ادوات جلو سوار استفاده نمود.
در حال حاضر به دلیل نبود اتصال سه نقطه جلوی تراکتور، امکان انجام دو نوع فعالیت کشاورزی به صورت همزمان وجود ندارد حال آن که اجرای این طرح، موجب دقت و سرعت عمل بخشیدن به عملیات کشاورزی می شود؛ همچنین به دلیل بومیسازی طرح برای تراکتورهای تولید داخل و متناسب با وزن و اندازه تایرهای آنها، از ایجاد فشردگی خاک در برابر عبور مداوم ادوات از سطح مزرعه جلوگیری می کند.
طبق برآوردهای این تیم تحقیقاتی، با اجرای این طرح و انجام توام عملیات کشاورزی، مصرف سوخت تراکتور نسبت به انجام تک مرحلهای عملیات حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا می کند.
محور تواندهی جلو برای تامین توان دورانی ادوات بسیار مهم بوده و نبود آن مشکلات زیادی ازجمله انتقال توان از قسمت عقب تراکتور به جلو را ایجاد می کند که با اجرای طرح حاضر می توان موانع موجود در استفاده از ادوات جلو سوار را مرتفع ساخت.
از جمله کاربردهای مختلف این دستگاه می توان به انجام توام دو عملیات در قسمت جلویی و عقب تراکتور، در بخش کشاورزی اشاره کرد.
همچنین با این دستگاه می توان در فعالیتهای عمرانی مانند خاکریزی و پخش دپو و در فعالیت شهرداری برای متصل کردن جاروب خیابان به تراکتور و نیز در فعالیتهای راهداری مانند متصل کردن برف خور جلوی تراکتور به منظور عملیات برفروبی بهره مندشد.
طرح فوق با داشتن چنین مزایایی در زمره طرحهای برگزیده هفته پژوهش سال ۱۴۰۱ و طرح برگزیده کشوری در جشنواره بینالمللی حرکت در سال ۱۴۰۲ قرار گرفت.