آیین گرامیداشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در تبریز برگزار شد؛
دانشگاه آزاد واحد تبریز ۴۲ ساله شد
عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده: چهل و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد واحد تبریز به عنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی کشور طی یک همایش ویژه در تبریز گرامی دلشته شد.
در این آیین گرامیداشت که روز ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در محل مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و با حضور مقامات استانی و کشوری برگزار شد درباره مشکلات و موانع پیشرفت این واحد دانشگاهی بحث و تبادل نظر به عمل آمد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اولین مدرسه به سبک نوین، چاپخانه، اتاق تجارت و غیره همگی در تبریز تاسیس شدند گفت: ۲۳ آبان در تقویم ملی کشور به یک مناسبت علمی تبدیل شده است که تبریز آغازگر آن بود.
“آرش رنجبران” با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است افزود: واحد تبریز نیز اولین واحد دانشگاه آزاد کشور است که نهاد کاشته شده در این شهر اینک به اقصی نقاط کشور تسری یافته است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد واحد تبریز با ۲۸ هزار دانشجو و ۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی یکی از واحدهای فعال کشور است اضافه کرد: امروزه واحد تبریز به عنوان سرمایه علمی کشور، یکی از سرمایههای اجتماعی ایران محسوب می گردد و اعتماد خانوادهها به دانشگاه آزاد نشان میدهد که این دانشگاه در ۴۲ سال گذشته موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد واحد تبریز همواره با روند تحولگرایانه به فعالیت پرداخته است یادآور شد: دانشگاه آزاد واحد تبریز با درک اهمیت دانشگاه های نسل ۴ و ۵، به مقوله حل مسئله محوری و تمدن سازی ورود کرده است.
رنجبران، موضوع ارتباط دانشگاه آزاد با صنعت و جامعه را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به طرح های برون دانشگاهی اظهار کرد: خط رباتیک تراکتورسازی تبریز و سکوی سِت SET به عنوان پروژه های ملی در حال بهرهبرداری قرار دارند.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور یکی از دستاوردهای این دانشگاه را پروش اساتید نخبه عنوان کرد و گفت: اما گاهاً غفلت می کنیم که در فرآیند این دانشگاه چه اساتید نخبهای پرورده شده اند که می توانند یک جامعه را متحول کنند.
“علی سروری مجد” نقش اساتید را در جلوگیری از فرار مغزها تاثیر گذار عنوان کرد و افزود: استاد میتواند عشق به وطن را در روح دانشجویان تزریق نماید تا از این طریق جلوی مهاجرت دانشجویان گرفته شود.
وی، نقش دانشگاهیان در کشور را یک نقش بسیار کلیدی دانست و اضافه کرد: فراگیری مهارت در کنار تحصیل بسیار مهم است تا دانشکدههای دانشگاه آزاد واحد تبریز با صنعت گره خورده و برای فارغ التحصیل شغل ایجاد شود.
رئیس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این مراسم گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از ثمرات انقلاب و پیشرو اصل ۴۴ قانون اساسی است به طوری که بسیاری از مسئولان نظام پرورش یافته آن هستند.
“علیرضا منادی” افزود: اگر سطح علمی دانشگاه آزاد واحد تبریز را تقویت نماییم میتوان به درجات عالی دست یافت کمااینکه حدود ۴۰ درصد آموزش سطح کشور از این دانشگاه بوده و زنجیره تامین آموزش کشور مدیون این دانشگاه است.
وی، رتبه بندی یک میلیون معلم را محصول دانشگاه آزاد واحد تبریز عنوان کرد و یادآور شد: بودجه آموزش و پرورش هم به واسطه این دانشگاه دو برابر افزایش یافته است که تلاش بسیاری برای رتبه بندی و بودجه در مجلس صورت گرفته است.
منادی با اشاره به اینکه ایرانیها مبتکر آموزش عالی هستند تاکید کرد: حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز دانشگاه ربع رشیدی با ۶ هزار دانشجوی خارجی در ۸ زبان فعالیت کرده است، همچنین مولوی محصول مکتب تبریز است و آذربایجانیها همواره در مسیر علم حرکت کرده اند که نمونههای آن در جهان نیز معروف هستند.
در پایان این مراسم از دانشمندان دانشگاه آزاد واحد تبریز که در رتبه بندی پژوهشگران پر استناد دو درصد برتر جهان قرار داشتند شامل علی غفاری با پایه استادتمام، سعید رسولی هیکل آباد دارای پایه دانشیار از گروه مهندسی کامپیوتر، حامد علیپور بنائی دارای پایه استادتمام و علیرضا عندلیب با پایه دانشیار از گروه مهندسی برق، محمدعلی به نژادی با پایه استادتمام از گروه شیمی، لیلا روفه گری نژاد با پایه دانشیار از گروه صنایع غذایی، بهروز وحید با پایه دانشیار از گروه مهندسی شیمی و آرش خاکی با پایه دانشیار از گروه پاتوبیولوژی تجلیل و قدردانی به عمل آمد.
شایان ذکر است دانشگاه آزاد واحد تبریز با ۳۱۴ رشته در مقاطع تحصیلی مختلف، ۳۳۷ عضو هیئت علمی، ۱۲ دانشکده تخصصی، موضوعی و بین المللی، ۵ مدرسه عالی مهارتی اقتصاد دیجیتال، رباتیک، قالب سازی، چرم و کفش و بازرگانی، ۹ مدرسه از مقاطع ابتدایی تا پیش دانشگاهی، مراکز رشد، سه سرای نوآوری، ۶ مرکز تحقیقاتی، آزمایشگاه ها و کارگاههای مجهز، ۱۳ نشریه دارای امتیاز علمی و یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی جایگاه ممتازی در جغرافیای علمی و پژوهشی کشور به خود اختصاص داده است.