اهمیت برگزاری رویداد توسعه صادرات طلا و جواهر با رویکرد تجارت هوشمند در تبریز از نگاه "عصرآزادی"

توسعه تجارت طلایی از ورودی FATF

 عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
هنر – صنعت طلا و جواهر از جمله صنایع مورد توجه و پر سود میان صنایع آذربایجان شرقی و استانهای صنعتی ایران است، اما قضیه مهمی که باید به آن توجه کرد خلاقیت و نوآوری در تولیدات طلایی است که ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و برای ثبات و بقایای این صنعت غیرقابل چشم پوشی است.
با توجه به اینکه در هنر – صنعت طلای آذربایجان شرقی صادرات حرف اول را می زند برای همین، نوآوری هم باعث افزایش درآمد می شود که با لحاظ این پارامتر می توان این صنعت را جزو صنایع اشتغال زایی دانست که در صورت رفع مشکلات آن، قابلیت تبدیل به نخستین اولویت صادرات غیرنفتی منطقه را از آن خود خواهد کرد.
به همین منظور و در راستای آشنایی با ظرفیت های صادراتی و طرح مشکلات این هنر – صنعت، اخیراً دومین همایش “توسعه صادرات طلا و جواهر با رویکرد تجارت هوشمند” به همت اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز با حضور مسئولان وزارت صمت، معاون رئیس دولت چهاردهم، نمایندگان و روسای کمیسیون های مجلس در تبریز برگزار شد که حائز اهمیت بسیاری بود و توجه به چالش های فعالان طلایی را دوچندان نمود.
مشکل سامانه جامع تجارت که چندی است فعالان صنف طلا و جواهر را با چالش زیادی مواجه کرده است از طریق این رویداد طلایی به گوش رئیس جمهور رسید تا همانطور که صنعت فرش دستباف تبریز به دلیل عدم مدیریت صحیح و عدم توجه به نوآوری و بازارهای جهانی با چالش‌های جدی مواجه شد برای هنر – صنعت طلا نیز باید از این تجارب درس عبرت گرفت و به بیراهه نرفت…
میانگین ارزش افزوده در هنر – صنعت طلا بالاتر از سایر بخش‌هاست
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ تبریز با اشاره به اینکه در صنعت طلا و جواهر، درس‌های ارزشمندی وجود دارد که می‌تواند از تجربیات صنعت فرش الهام بگیرد گفت: طلا یک کالای استراتژیک است که نیاز به راهبری و مدیریت دقیق دارد، نگاه سرمایه‌ای به این صنعت ضروری است و بدون این دیدگاه، مشکلات موجود قابل حل نخواهد بود.
“میرمحمد پوراقدم شربیانی” به مسائل قانونی این هنر – صنعت نیز اشاره کرد و افزود: طی ۱۲ سال اخیر، قانون ارزش افزوده بر طلا تأثیر منفی بر رشد این صنعت داشته و باعث روند نزولی توسعه شده است در حالی که میانگین ارزش افزوده در این صنعت بالاتر از سایر بخش‌هاست لذا نیاز به یک نگاه متفاوت و استراتژیک احساس می‌شود.
وی به مسئله تورم به عنوان مهمترین چالش اقتصادی اشاره کرد و یادآور شد: در صورت کنترل تورم بسیاری از مشکلات این صنعت نیز حل خواهد شد لذا باید با اتخاذ تصمیمات درست، از تبدیل صنعت طلا و جواهر به سرنوشت صنعت فرش جلوگیری کنیم زیرا این صنعت هم سرمایه‌بر و هم نفربر بوده و نیاز است که افراد به صورت حضوری و سنتی در این صنعت حضور داشته باشند.

در منطقه آذربایجان می‌توان ۵ تُن از معادن طلا برداشت انجام داد

سرپرست صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: در آذربایجان شرقی ۹۵ درصد از معادن موجود به سنگ‌های پوکه اختصاص دارد و به همین دلیل ضروری است به سمت معادن فلزات ارزشمند حرکت کنیم زیرا جهان بعد از نفت، به دنبال صنایع معدنی و اغلب مس هستند چرا که این منابع در کشورهای دیگر به حداقل رسیده است.
“عبدالحمید سرتیپی” به اهمیت استفاده از روش‌های علمی و کارآمد در حوزه معادن اشاره کرد و افزود: عمدتاً بر معادن فلزات تمرکز نشده و تخریب‌های ناشی از استخراج سنگ‌ های پوکه بیشتر از معادن فلزی است لذا در معدنی در کردستان که تحت کنترل قزاقستانی‌هاست ۵ تُن طلا تولید می‌شود، در حالی که منطقه آذربایجان نیز می‌تواند از معادن ۵ تن طلا برداشت داشته باشد.
وی، فعال‌سازی بورس کالا در استان و ایجاد بازار داد و ستد طلا در شمالغرب کشور را به عنوان راهکارهایی برای افزایش گردش مالی و رشد اقتصادی مطرح کرد و یادآور شد: طلا کاربردهای علمی، پزشکی و صنعتی زیادی دارد که با نوآوری در این حوزه، می‌توان به ظرفیت‌های جدیدی دست یافت.
برای توسعه تجارت هوشمند باید به تکنولوژی آن توجه داشت
رئيس اتاق اصناف مرکز استان و نماینده اتاق اصناف آذربایجان شرقی در کشور نیز با اشاره به اینکه کلید موفقیت صنعت طلا و جواهر، توجه به بازار، درک نیازها و شناخت رقباست گفت: برای رسیدن به اهداف بزرگ در توسعه تجارت هوشمند، باید به تکنولوژی و نوآوری توجه ویژه‌ای داشت و این موارد را سرلوحه کار خود قرار داد.
“علی محمدی” افزود: با توجه به رشد علم و فناوری لازم است روش‌های جدید فروش را فرا آموخته و مهارت‌های خود را توسعه دهیم زیرا رعایت اخلاق حرفه‌ای و برندسازی در ساخت و فروش، از الزامات صنعت طلاست تا با جلب اعتماد مشتری، آنان را به خریداران وفادار تبدیل کرد.
وی بر اهمیت توجه به بازار، درک نیازها، شناخت رقبا و داشتن استراتژی فروش تأکید کرد و یادآور شد: این عوامل نقش اساسی در موفقیت کسب‌ و کارهای مرتبط با هنر – صنعت طلا و جواهر دارند.
اگر قضیه FATF به نتیجه برسد مشکلات صنعتگران حل می شود
دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح های خاص نیز با بیان اینکه اگر می‌خواهیم دولتی عدل‌ گرا داشته باشیم باید کُنشگرهای اقتصادی نقش فعالی داشته باشند گفت: باید در کنار مردم بوده و مطالبه گر خواسته های آنها باشیم و صنعتگران نیز باید مطالبه گر باشند.
“محمد نوری” افزود: مطالبه گری سبب می شود دولت ها به سمت اقتدارگرایی حرکت نموده و از مسیر خود خارج نشوند برای همین، دغدغه های صنف طلا و جواهر باید مطرح شوند زیرا دولت چهاردهم در کنار همه اصناف و به دنبال کاهش مشکلات آنان است.
وی با بیان اینکه بحث پیگیری FATF به من محول شده است افزود: اگر این مقوله به نتیجه برسد مشکلات صنعتگران نیز حل می شود زیرا توسعه معادن طلا درهای جدیدی را به توسعه اقتصاد باز کرده و تاثیر مستقیمی بر جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی خواهد داشت.
بدین ترتیب و آنطور که کارشناسان اقتصادی معتقدند اقدام اصلی در زمینه رونق و تثبیت جایگاه هنر – صنعت استانهای صنعتی ایران همچون آذربایجان شرقی با برداشتن موانع در سیاست‌های کلان و توجه تنش‌ زدایی با آمریکا و جهان به نتیجه می رسد تا با هوشمندسازی صادرات محصولات طلایی به عنوان مکمل سخت افزاری تولیدات، جایگاه صنعت طلایی ما به سرنوشت فرش دستباف مان مبتلا نشود!
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.