در آیین رونمایی از پوستر همایش "تبریز قطب بین المللی گردشگری سلامت" عنوان شد؛
گردشگری سلامت ظرفیتی برای توسعه پایدار آذربایجان شرقی
عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: تبریز و آذربایجان شرقی در بین مردم کشورهای همسایه و منطقه قفقاز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که ریشه در ادوار تاریخ درخشان این دیار داشته و امروزه با رواج صنعت گردشگری، ارتباط ملت های همسایه با یکدیگر نزدیک تر از قبل شده است.
گردشگری سلامت در کنار وجود ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و طبیعی یک پَک کامل را جهت بهره مندی گردشگران خارجی فراهم آورده است که در گذشته های نه چندان دور بازار آن گرم بود و به دلیل برخورداری آذربایجان شرقی از زیرساخت های مناسب حوزه پزشکی و درمان، سالانه میزبان گردشگران سلامت کشورهای همجوار بود که برای رفع نیازهای پزشکی و درمانی خود به این استان سفر می کردند اما متاسفانه زیاده خواهی برخی جریانات، مانع تداوم آن شد که یک آسیب شناسی تخصصی را می طلبد.
در همین راستا قرار است شهر تبریز میزبان همایش “گردشگری سلامت” باشد و با تداوم برگزاری سلسله نشست های “همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب”، فرصت ها و چالش های این حوزه که از ظرفیت های برگزیده آذربایجان شرقی است، مورد بررسی قرار گیرد.
“محسن درخشانی” دبیر همایش “تبریز قطب بین المللی گردشگری سلامت” روز ۱۰ آذر ۱۴۰۳ در نشست خبری خود با اصحاب رسانه های استان که در آن مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سازمان نظام پزشکی تبریز، وزارت امور خارجه و سایرین حضور داشتند محورهای همایش، چالش ها و فرصت های استان در زمینه توسعه گردشگری سلامت در سه محور پزشکی، درمانی و تندرستی را مورد بررسی قرار داد.
در این مراسم، از پوستر همایش گردشگری سلامت با عنوان “تبریز، قطب بین المللی گردشگری سلامت” در خانه تاریخی حیدرزاده رونمایی به عمل آمد.
رویداد تبریز قطب گردشگری سلامت با محوریت قوه مجریه انتخاب شده است
دبیرکل همایش “گام دوم انقلاب” با اشاره به اینکه سلسه همایشهای همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب آغاز شده است گفت: این همایش در دور اول با محوریت همایش علمی و انقلابی آغاز شده و موضوع اصلی این همایش علمی و انقلابی، فرصت ها و چالش ها تعیین شده است.
“محسن درخشانی” با اشاره به اینکه از میان ۶۵۰ مقاله ارائه شده در دور اول مختص مدیران ارشد و دور دوم متعلق به اساتید حوزه و دانشگاه موضوع گردشگری سلامت به عنوان یکی از فرصت های بزرگ استان برگزیده شد افزود: این همایش ۲۲ آذر ماه سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با سخنرانی معاون پارلمانی رئیس جمهور، استاندار آذربایجان شرقی، نماینده ولی فقیه در استان، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور نمایندگان دستگاه های کلیدی حوزه بهداشت و درمان برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: دور سوم سلسله همایشهای همیاری نهادهای انقلابی دولت و نخبگان مردم در گام دوم “انقلاب” با محوریت قوه مجریه برای برگزاری رویداد تبریز قطب بین المللی گردشگری سلامت انتخاب شده است.
دبیرکل همایش گام دوم انقلاب با اشاره به پتانسیل آذربایجان شرقی در حوزه سلامت بیان کرد: این همایش نه تنها فرصتی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری سلامت استان است بلکه بستری برای تقویت همکاریهای ملی و بین المللی در راستای پیشرفت نظام سلامت کشور محسوب می شود.
درخشانی تاکید کرد: این همایش علمی و انقلابی در تلاش است تا با بررسی دقیق فرصتهای مختلف در آذربایجان شرقی به ویژه در زمینه گردشگری سلامت، نقش مؤثری در توسعه و پیشرفت آذربایجان شرقی در گام دوم انقلاب ایفا نماید.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش به عنوان یکی از گامهای مهم در راستای توسعه پایدار استان به ویژه در حوزههای اقتصادی و اجتماعی، با توجه به پتانسیلهای گردشگری سلامت در منطقه، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ارزش پایین پول ایران فرصتی برای جذب گردشگران سلامت است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری حرکت کرده و جزو مقاصد اصلی سفر در کشور است گفت: در حالی که یک دهه قبل این چنین نبود و سفر به آذربایجان شرقی و تبریز معمولاً به صورت گذری بود.
“احمد حمزه زاده” با بیان اینکه تبریز در دهه ۹۰ برای کشورهای همسایه از جمله آذربایجان و نخجوان مقصد سلامت بود افزود: همایش بین المللی گردشگری سلامت از محل مقالات و گزارشها، برنامههایی عملیاتی خواهد کرد که در راستای تسهیل رفت و آمد گردشگران سلامت از کشورهای همسایه است.
وی اضافه کرد: ارزش پایین پول ایران فرصت مناسبی برای جذب گردشگران خارجی به ویژه گردشگران سلامت است که بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، جزو ارزانترین کشورهای جهان برای سفر گردشگران خارجی هستیم.
وی با بیان اینکه تفاهم نامههایی در سطح ملی با کشورهای عراق، ترکیه و آذربایجان آماده شده و استان آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت درمانی محسوب خواهد شد یادآور شد: خدمات درمانی برای کشورهای منتخب از استان ما ارائه میشود و دانشگاه علوم پزشکی بخش رسیدگی به بیماران بین المللی را از سایر بخشها جدا کرده که نشان دهنده افزایش زیرساختهای آذربایجان شرقی در حوزه سلامت است.
شایان ذکر است این همایش بین المللی که دبیرخانه دائمی آن در موسسه مشاوران اندیشه مستقر است روز ۲۲ آذر ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار خواهد شد و به اعتقاد حاضرین در نشست خبری، خروجی همایش باید به ارائه راهکارهای لازم جهت جلب بیش از پیش گردشگران سلامت از کشورهای خارجی ختم گردد.