رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران:
مجلس با قانونگذاری اشتباه منجر به خروج روزانه میلیون ها دلار ارز از كشور شد
نمایندگانی كه حذف معافیت مالیاتی حمل و نقل هوایی را وضع كردند مسبب وضع موجود هستند
عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی – علیرضا نیاکان:
حرمت الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در همایش برترینهای گردشگری كشور كه دوشنبه شب به همت این انجمن و سفر ماركت با حضور بیش از یكهزار فعال صنعت گردشگری كشور و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان این وزارتخانه در برج میلاد تهران برگزار شد خطاب به سیدرضا صالحی امیری اعلام كرد: نمایندگان مجلس با برچیدن معافیت مالیاتی حمل و نقل هوایی كشور و اخذ مالیات از دفاتر مسافرتی اشتباه بزرگی نسبت به گردشگری ایران كرده اند كه باید اشتباه آن ها اصلاح و این مشكل برطرف شود.
مجلس باعث خروج میلیون ها دلار ارز شده است
حرمت الله رفیعی اعلام كرد: قانونگذاری اشتباه نمایندگان مجلس در اخذ مالیات از شركت های هواپیمایی منجر شده است كه دو شركت هواپیمایی خارجی به دلیل مشمول نبودن صنعت هوانوردی ایران از معافیت مالیاتی بخش ریلی و زمینی و دریایی، یك بلیت تهران – پاریس خود را در ایران ۱۴۰ میلیون تومان بفروشند و به دفاتر مسافرتی و آژانس های هواپیمای اعلام كنند همان بلیت را با ۴۰ میلیون تومان از دفاترشان در دوبی یا تركیه تهیه كنند منتها پول آن را به دلار پرداخت كنند.
او افزود: همین موضوع موجب شده است كه روزانه میلیون دلار ارز از ایران با تصمیم ایرلاین های خارجی در عرضه ارزان بلیت ها در پلتفرم های خارجی در دوبی و استانبول از كشور خارج شود و همین موضوع یكی از عوامل تشدید كننده تورم و افزایش قیمت دلار به بیش از 80 هزار تومان است.
حمل و نقل در تمام دنیا از جمله ایران معاف از مالیات است
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: حمل و نقل در تمام دنیا از جمله در ایران معاف از مالیات بود اما قانونی كه مجلس در سال گذشته به عمد یا سهو وضع كرده است و باید این را جبران كند گفته است كه حمل و نقل در بخش ریلی، جاده ای و دریایی معاف است. اما نامی از هوایی نبرده اند و به همین دلیل هواپیمایی كه از ایران بلند می شود و به ونكوور می رود از تهران تا ونكوور مشمول مالیات است. در حالی كه حتی اگر این قانون هم بخواهد اجرا شود باید مالیات آن در آسمان ایران لحاظ شود نه آن که مشمول پرداخت مالیات در آسمان كشورهای دیگر نیز شود.
حرمت الله رفیعی گفت: مجلس با این اقدام موجب شد كه قیمت بلیت 10 میلیون تومانی 50 میلون تومان شود. ضمن آن كه مالیات از دفاتر هم بابت فروش بلیت گرفته می شود و لیله القدر آژانس های مسافرتی با این قوانین زمانی است كه ممیز مالیاتی به دفاتر مسافرتی می رود. دفاتر مسافرتی فقط فروشنده محصول جای دیگری هستند و از فروش آن 4 درصد كارمزد می گیرند كه اصلا به كارمزد هم مالیات تعلق نمی گیرد. ولی صفر تا صد مالیات فروش بلیت هواپیما را از دفاتر مسافرتی می گیرند.
او با اشاره به مكاتبات انجام شده با وزیر اقتصاد وقت دباره این موضوع افزود: جلسه ای با رییس سازمان امور مالیاتی و معاونین ایشان داشتیم و همه آن ها به همراه معاونین شان تایید كردند كه حق با ما است اما باز هم كار خودشان را كردند.
رفیعی تاكید كرد: اخذ مالیات از دفاتر مسافرتی با توجه به این كه آن ها فروشنده كالاهای بخش های دیگر هستند و فقط كارمزد دریافت می كنند به ناحق به دوش دفاتر مسافرتی افتاده كه باید برطرف شود.
رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران اعلام كرد: روزانه میلیون ها دلار ارز با این اقدام از كشور خارج می شود.
حرمت الله رفیعی در پایان خطاب به صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و محمدعلی بندپی معاون جدید گردشگری كشور گفت: بخش خصوصی گردشگری هیچ چیز از دولت نمی خواهد نه پول می خواهد نه تسهیلات فقط دو موضوع را از وزیر میراث فرهنگی مطالبه می كند. یكی معضل اخذ مالیات ناحق از دفاتر گردشگری و دیگری پیگیری معافیت مالیاتی حمل و نقل ریلی برای جلوگیری از خروج روزانه میلیون ها دلار ارز از كشور با هدف عرضه بلیت سفرها سه برابر ارزانتر از آن چیزی كه امروز در اختیار مردم ایران قرار گرفته است، اگر این اتفاق بیفتد آن وقت بخش خصوصی گردشگری با افتخار با دولت و وزارت میراث فرهنگی می تواند همكاری كند.