گزارش "عصرآزادی" از آیین اختتامیه چهارمین جشتواره ملی اتفاق در تبریز؛

سمن ها و جوان ها دو بال آبادانی آینده کشور

از ۱۰ سمن برتر ملی و فعال جوانان در حوزه‌های محیط زیست، کارهای خلاقانه و نواورانه و ازدواج تجلیل به عمل آمد

عصرآزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: در چهارمین دوره جشنواره ملی اتفاق در تبریز از تشکل‌های غیردولتی حوزه جوانان کشور تجلیل به عمل آمد و آیین اختتامیه آن با حضور علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور و احمد دنیا مالی وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم در تبریز به کار خود پایان داد.

به واسطه برگزاری اختتامیه جشنواره اتفاق در تبریز، مرکز همایش های بین المللی این شهر میزبان تعدادی از دولتمردان کشور از جمله احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، سید محمد بطحایی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، سیدضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌ جمهور و تنی چند از مدیران و مسئولان کشوری بود.
در این مراسم از ۱۰ تشکل مردم نهاد برتر ملی در حوزه جوانان تجلیل گردید و از نکات جالب توجه این جشنواره می توان به حضور اعضای سازمان‌های مردم نهاد حوزه جوانان سراسر کشور با لباس‌ های مخصوص مناطق خود اشاره کرد.
همچنین نمایشگاهی از دستاورد‌های سازمانهای مردم‌ نهاد موسوم به سمن‌های سراسر کشور در جنب این جشنواره تشکیل گردید تا همزمان با هفته فرهنگی تبریز، نمایش ظرفیت‌ های تاریخی و فرهنگی تبریز و ایجاد انسجام و وفاق در کشور صورت گیرد.
در حقیقت، دستاوردهای اینگونه جشنواره ها می‌ تواند زمینه‌ ساز برنامه‌ های مشترک، هم‌افزایی توانمندی‌ها و اجرای طرح‌های نوین در حوزه فعالیت‌های مردمی و جوانان باشد و پویش ملی “بیا پای تخته” نیز با هدف رفع مشکل کمبود مدارس در مناطق محروم کشور آغاز گردید.
سخنگوی دولت، فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد را مقدس خواند و تأکید کرد که همکاری سمن‌ها و جوانان، آینده‌ای آباد برای ایران رقم خواهد زد.

فاطمه مهاجرانی با اشاره به ویژگی‌های جوانان از جمله قدرت، امید و انگیزه برای ساختن کشور خطاب به حاضرین افزود: سمن‌ها از دل کسانی برمی‌آیند که درد و رنج جامعه را درک کرده و برای رفع آن قدم برمی‌دارند، خوشا به حال ما که جوانانی همچون شما داریم.
وزیر ورزش و جوانان از رویکرد جدید دولت چهاددهم در مسائل اجتماعی با تأکید بر جمهوریت و مردم‌ سالاری خبر داد.
احمد دنیا مالی با اشاره به همکاری دولت و مجلس، از احیای سازمان ملی جوانان و رفع نگرانی‌ها در این حوزه خبر داد و بر استقلال این سازمان و وسعت ماموریت‌ های آن در بخش‌ های مختلف جوانان تأکید کرد.
وی از برنامه‌های گسترده دولت چهاردهم برای افزایش نقش‌ آفرینی جوانان در حکمرانی و توجه بیشتر به نسل جوان برای تصمیم‌گیری در مورد آینده خود خبر داد و به برنامه‌ های وسیع تر و مهم‌تر برای وزارت ورزش و جوانان برای آینده پرداخت.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش تاریخی تبریز در مقاطع حساس تاریخ معاصر ایران از حضور فعالان اجتماعی، سمن‌ها و جوانان استان به عنوان ستاره‌های درخشان این دیار یاد کرد.
بهرام سرمست در این جشنواره ملی با اشاره بر نقش واسطه‌ ای سمن‌ها در ارتباط میان دولت و ملت، بر لزوم حمایت از این سازمان‌ها برای توسعه اجتماعی کشور و همچنین تمرکز بودجه برای پایداری فعالیت‌های آنها تأکید کرد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم از ابتدای کار با بحران های مختلفی از داخل و خارج مواجه شده است گفت: دکتر پزشکیان مرد روزهای سخت است و می تواند در این ایام کارهای بزرگ انجام دهد.
شهرام دبیری بر ضرورت افزایش مشارکت مردم به ویژه جوانان جهت تحقق کارهای بزرگ اشاره کرد و افزود: باید به جوانان میدان داده شود ضمن اینکه توجه بیشتر به سمن های فعال در حوزه جوانان بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه باید قدر جوانان را بدانیم و زمینه مشارکت آنان را فراهم نماییم اضافه کرد: بدون مشارکت جوانان هیچ کاری امکان ندارد زیرا رئیس جمهور هم برای رشد و پیشرفت کشور مصمم است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اتحاد و یکپارچگی اقوام ایرانی اعلام کرد که این همبستگی، آینده‌ای زیبا برای ایران رقم خواهد زد.
علیرضا رحیمی با اشاره به اینکه تبریز پایتخت دموکراسی و مشروطه است بر نقش اقوام ایرانی در ساختن ایرانی آباد تأکید کرد و افزود: پرچم آزادی ایران در دست تبریزی‌هاست و این شهر قلب تپنده سیاسی ایران بوده و پرچم آزادی آن در دستان پزشکیان است.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش و فرهنگ در توسعه جوامع از نیاز کشور به ۷۵۰۰ مدرسه خبر داد و اعلام کرد: به همت جوانان قرار است ۱۳۳۳ مدرسه در مناطق محروم از طریق پویش “بیا پای تخته” ساخته شود.
وقتی که رئیس دولت چهاردهم در یک سفر غیررسمی و بدون اطلاع قبلی در تبریز حضور داشت و قرار بود در مراسم اختتامیه جشنواره ملی اتفاق حضور یافته و از سازمان‌های مردم نهاد کشور تقدیر نماید اما عنوان شد که به دلیل برخی پروتکل‌ها حضور او در سالن همایش های بین المللی خاوران تبریز منتفی شد.
از قرار معلوم، مسعود پزشکیان در سفر سرزده و غیررسمی خود به تبریز با حضور در محل اقامت خیر گرانقدر آذربایجان – حاج کریم مردانی آذر – با وی دیدار کرده و برای ساعاتی، جلسه ای درباره مدرسه‌ سازی برگزار نمود و فرصت حضور در مرکز همایش های بین المللی تبریز را نیافت.
چهارمین دوره جشنواره ملی “اتفاق” در ۳۱ استان کشور برگزار شده و در مرحله استانی در هفته تشکل‌های اجتماعی برگزار شده است و بر اساس آن ۴۰۰ تشکل استانی برگزیده شده اند.
مرحله ملی این رویداد با حضور این تشکل‌ها ارزیابی شده و در ۲ سطح جوانان برتر و جوانان شایسته تقدیر در شهر تبریز در سه روز برگزار گردید که مهمترین رویکرد سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد، حوزه‌ های کارافرینی و سلامت اجتماعی می باشد.

در رویداد جشنواره ملی سمن‌ها، از ۱۰ سمن برتر جوانان در سطح ملی با حضور وزیر ورزش و سایر مقام های کشوری قدردانی شد که این سمن‌ها اغلب در حوزه‌های محیط زیست، کارهای خلاقانه و نواورانه، ازدواج و جوانی جمعیت فعالیت می‌ کنند و در جشنواره ملی اتفاق نیز از ۳۴ سمن شایسته تقدیر هم قدردانی به عمل آمد.
شایان ذکر است در حال حاضر ۴ هزار و ۴۰۰ سازمان مردم‌ نهاد در سطح کشور فعال هستند که از این تعداد ۳۳۸ سمن در آذربایجان شرقی مشغول به فعالیت‌ اند که به صورت مستقیم برای ۲۳ هزار نفر از جوانان این استان اشتغال ایجاد کرده‌ اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.