یادداشت/ استاد پرویز ایزدپناه صاحب سبک منحصربفرد هنر آبرنگ ایران

عصرآزادی آنلاین/ محمد فرج پور باسمنجی

●پرواز روح صاحب سبک برجسته ملی هنرستان میرک تبریز در دانشکده های هنر دانشگاه‌های تهران

●در شناساندن برجستگی های جهانی مکتب اول و مکتب دوم هنر نقاشی و مینیاتور تبریز بسیار کوشید.

استاد پرویز ایزدپناه از صاحبان سبک منحصر بفرد نقاشی آب رنگ ایران که در سن ۸۵ سالگی در تهران دارفانی را وداع گفت. پیکر این هنرمند در دوش همشهریان و دوستداران فرهنگ و هنر و اساتید تشییع و به خاک سپرده شد.
استاد ایزدپناه متولد ۱۳۱۸شمسی در سلماس، بدلیل علاقه وافر به نقاشی در اوایل دهه ۳۰ با نشان دادن نقاشی های ترسیمی خود در سلماس موفق به پذیرش در رشته هنری موسیقی و نقاشی هنرستان میرک تبریز شده و پس از اخذ دیپلم از این هنرستان در کارشناسی رشته نقاشی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران قبول و از تبریز به تهران مهاجرت کرده و با درجه ممتاز از این دانشکده دانش آموخته شده و سپس با کسب تجارب و تدریس در هنرستان‌ها، موفق به اخذ رشته کارشناسی ارشد انيميشن شده و همزمان تدریس در دانشکده های هنر تهران را آغاز کرده است و بیش از ۶۰ سال در هنرستان‌ها و دانشکده های هنر به تدریس و تربیت هنرجویان و انتقال عملی آموخته های سبک منحصر بفرد نقاشی خود به علاقمندان هنر نقاشی فرزندان وطن کرده است.
تاکنون هزار قطعه از آثار بی‌بدیل او در نقاشی آبرنگ زینت بخش موزه ها، گالری ها و مراکز فرهنگی و هنری کشور شده است. وی همچنین با سفر به اروپا و بازدید از آثار هنری هنرمندان برجسته جهان و نشست و برخاست با تعدادی از آنها و با کسب تجارب در انتقال داشته های هنری هنرمندان خارجی به ویژه در نقاشی به داخل کشور به دنبال رونق این هنر اصیل ایرانی بود. وی همچنین از سخنرانان علمی مکتب اول و مکتب دوم هنر مینیاتور و نقاشی تبریز بوده و در شناساندن برجستگی ها و آثار بدیع و هنرمندان برجسته آن نقش موثری در سطح ملی ایفا کرده است و در کنگره بین‌المللی سلطان محمد تبریزی در دانشگاه تبریز نیز از میهمانان ویژه این همایش ملی بود و در دانشگاه‌های هنر تهران، اسلامی تبریز، هنر اصفهان هر موقع، مجالی برای سخنرانی می یافت مکتب هنری تبریز را با افتخار پیش می کشید و به آن می پرداخت.
استاد پرویز ایزدپناه از پیشگامان هنر آبرنگ در ایران و از استادان برجسته دانشکده هنر دانشگاه تهران با کوچ از دنیای فانی به دنیای باقی دوستداران هنر و اساتید دانشکده های هنر را در غم و ماتم فرو برد.
شادروان ایزدپناه با پشتکار و نوآوری با خلق آثاری ماندگار از ادوار تاریخی ایران، به‌ویژه دوره قاجار، گنجینه‌ای بی‌بدیل برای هنر ایران به‌جای گذاشت. او که چهره‌ای مصمم و امیدوار از خود در خاطر شاگردانش ساخته بود همواره می‌گفت اگر صدبار دیگر هم متولد شود باز هم با هنر نقاشی پیش خواهد رفت. ایزدپناه همچنین دارای نشان درجه یک هنری و عضو شورای ارزشیابی هنرمندان ایران در دهه 60 بود.
در سال ۹۵ گالری هنری صبای تهران با گرد هم آوردن ۱۶ نقاش برجسته کشور مراسم بزرگداشت نیم قرن فعالیت هنری و خلق آثار ماندگار استاد ایزدپناه را گرامی داشت.
انجمن نقاشان آذربایجان شرقی و کمیته فرهنگی خانه توسعه آذربایجان ضمن ابراز تاسف از فقدان این هنرمند بزرگ، با تسلیت به خانواده ایشان، ارتحال استاد ایزدپناه را به جامعه هنری کشور نیز تسلیت گفتند.

ارسال یک پاسخ